Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

LADÁNYBENE 27 – BABYLON CIRKUSZ , Veszprém

2008. november 18. 9:24
 

A Reggaekirakat és Links To Babylon dupla lemez sikerei után most újabb albummal jelentkezik Magyarország vezető reggae csapata a Ladánybene 27.  

Az elmúlt 8-10 évben hatalmas változás állt be a hazai reggae életben, - ami a Ladánybene 27 munkásságának is köszönhető - jobbnál jobb zenekarok, sound systemek játszanak vidéken és a fővárosban, jól működő reggae műsorok hallhatók több rádióállomáson és természetesen az internet segítségével mindenkihez eljuthat a ska és a reggae üzenete! 

A Ladánybene 27 feladata és küldetése ebben a megváltozott helyzetben már nem a jamaicai muzsika megismertetése, népszerűsítése, hanem az általuk legjobban kedvelt roots reggae stílusban való elmélyülés, a lehető legtökéletesebb zenei összhang és hangzás megteremtése. 

Erről tanúskodik a Babylon Cirkusz is, melyről a Judge Day című dal már utat talált a hazai rádiók és televíziók műsoraiba. A Babylon Cirkusz album születéséről korábban már hírt adott egy maxi lemez „Az élet más…” címmel, ami egy remix pályázat kapcsán jött létre. Az új LB27 albumra való várakozás feszültségét tovább növelte a tavasszal kiadott és azóta is nagy sikerrel működő, több fantasztikus énekes/MC közreműködésével készült JudgeDay- riddim album, ami úttörő kezdeményezés a hazai porondon! A Judge Day-re nyáron videó klip is készült, melyet az MTV kiemelt sugárzásban műsorára tűzött. 

A Babylon Cirkusz lemezen 14 dal található. A szövegek Sárközy Bence, László M. Miksa, Hertelendi István, Pap Zoltán, Bodnár Tibor és Árokszállási RasTamás munkái. A zenék írásában ezúttal Bokó Zoltán és László M. Miksa jeleskedett. Az album egyik érdekessége, hogy több vendégművészt is találhatunk a csapat mellett. A vokál szólamokat több dalban a NiceTime zenekar két „frontasszonya” Pataki Lilla és Ferencz Kinga énekli, a Ladánybenénél mindig hangsúlyos fúvós témákat pedig a közép-Európában népszerű szlovák ska banda, a Polemic zenészei Petko, Ljubo és Pepe játszák. Tovább csemegézve rátalálhatunk Az oroszlán című dalra, mely a győri Connections hip-hop formációval közösen írt és énekelt mű, amely korábban himnusszá vált underground körökben. Három dalban (Az élet más, Az oroszlán, Thousands and millions) találkozhatunk Dr. Ring-Ding fantasztikus dancehall énekével. Dr. Ring-Ding német származású énekes, harsonás reggae/ska polihisztor, aki a 2006-os LB27 Reggae Camp vendége volt és ekkor készültek a közös stúdiófelvételek. Érdekes szín a lemezen Babarczi Bulcsú (ex-Zagastic) és Miksa patois nyelvű duettje!  

A stúdiómunkálatok a DSM Stúdióban zajlottak Deseő „dBalage” Balázs, azaz a „Sound Professor” vezetésével, a zenei rendező Bodnár Tibor és László M. Miksa volt. A mastering a SoundMaster Studio-ban készült. A borító tervezésére ismét a tehetséges szegedi grafikus-művészt, Burg Balázs Jidaki-t kértük fel, aki RasTamás ötletei alapján és irányításával csodálatos munkát végzett. 

Ősztől tehát egy új Ladánybene 27 album, melyről bizonyára sokat fogunk még hallani! 
 
BABYLON CIRKUSZ – ŐSZI-TÉLI LEMEZBEMUTATÓ TURNÉ
November 22. Veszprém, Expresszó
Veszprém, Brusznyai u. 2.

20:00 LB Reggae Sound System – Warm Up!

22:00 LADÁNYBENE 27 koncert

24:00 Reggae Party

Beugró: 1000 Ft


Füssy Angéla

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.