2023. március 30.
//
Zalán névnap

Kulturális kitekintő - programajánló a hétvégére

2013. július 10. 17:00
Nem csak Veszprémből áll a világ! A Kulturális kitekintőben környékbeli programokat és rendezvényeket ajánlunk.

Almádi napok – Balatonalmádi Július 5-21

Sok-sok színes program vár minden érdeklődőt a Balaton-parti városban. A mostani vagy az azután következő hétvégén érdemes ellátogatni Almádiba egy napra. A részletes programról itt tájékozódhat!

Edith Piaf est – Balatonfüred - Július 14

Edith Piaf hihetetlenül gazdag, gyakran tragikus és mégis felemelő életútja a legendás sanzonénekes dalain keresztül elevenednek meg. Vári Éva több mint ötszáz alkalommal játszotta már el Edith Piafot, szinte eggyé vált már a szereppel, amit a legutóbbi évadig a Budapesti Kamaraszínházban láthatott a közönség.

Az Orlai Produkció előadása a Kisfaludy Színház szervezésében kerül a Balaton Szabadidő Központ szabadtéri színpadára.
(forrás: balatonfured.info.hu)

Zánkai Bornapok – Zánka - Július 13-27

Népzene, könnyűzene, operett, táncház, eszem-iszom, dínom-dánom. Ezek várnak arra, akik Zánkára utaznak kikapcsolódni. Részletes program itt található.

Alfa Fesztivál – Várpalota Cseri erdő - Július 18-20

Ez már a jövő hét zenéje, azonban mivel egy egész hétvégét felölelő buliról van szó, jobb ha idejében szólunk. A fellépők között van Deák Bill Gyula, az Intim Torna Illegál, a Carbonfools, az Ocho Macho, az Aurora, és a Lord is. A felsorolásból látszik hogy milyen stílusú zenére számíthat a közönség. Akinek azonban ez nem elég, a részletes programot itt találhatja meg.

Zirci Buli – Zirc - Július 12-13

Idén is jön a Zirci buli, amit nagy szerényen csak a magyar Woodstock-nak neveznek. Idén főleg tribute zenekarok szórakoztatják a közönséget. A Zirci Bulit a Basket Case nevű, Green day-t játszó banda zárja. Ha még eső is lesz, simán újra lehet játszani a punkzenekar woodstockban történt fellépését, ahol az egész buli átcsapott egy hatalmas kollektív sárcsatába. Bár ennek nem biztos hogy örülnének a szervezők. A Bulin fellép még az Esti Kornél és Petruska András is.
A részletes program itt található!

Horák János

További cikkek

Bemutatták a Művészetek Háza következő negyedéves programjait
Bemutatták a Művészetek Háza következő negyedéves programjait
Japán képzőművészet, bolhapiaci vásárfia és elsőkötetes szerző könyvbemutatója – címszavakban néhány ínyencség az előttünk álló hetek kínálatából.
Kajdi Csaba: Nem szabad hamar elhasználni az embert
Kajdi Csaba: Nem szabad hamar elhasználni az embert
Kajdi Csaba – becenevén Cyla – már harmadik alkalommal indult országos turnéra, rendszerint telt házas előadásokat tart. A Veszprémbe is ellátogató népszerű modellügynök személyes sztorijai sokakat érdekel, hiszen humorral, rendkívül szórakoztatóan tálalja történeteit. Az Instagram sztárja naponta bejelentkezik a követőinek, mesél, s fontos számára, hogy értéket közvetítsen. Nincs nap, hogy ne szólítaná meg közönségét – el is várják tőle. Nagyképűségről, önmagunk felvállalásáról, elitizmusról és a modell szakma változásáról is beszélgettünk.
Ganxsta: Emlékszem Veszprémben, ja nem emlékszem
Ganxsta: Emlékszem Veszprémben, ja nem emlékszem
Zana Zoltán, vagy ismertebb nevén Ganxsta „Döglégy” Zolee a péntek esti, Kartellel közös veszprémi koncertjük előtt adott egy igazán őszinte interjút a Vehírnek. Coelho-i magasságokba ugyan nem repültünk, de Zolee végig önazonos maradt, és kendőzetlenül beszélt a magánéletéről és karrierjéről egyaránt.
Különleges együttműködésben jön a VI. Érzékenyítő Fesztivál
Különleges együttműködésben jön a VI. Érzékenyítő Fesztivál
A Veszprémi Petőfi Színház VI. Lélektől-Lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja a 10. Színházi Olimpia együttműködésével várja látogatóit április 20-23. között. A Magyarországon megrendezendő olimpiához a Kabóca Bábszínház is erős programmal csatlakozik.
Április 30-ig várják a jelentkezőket a Hungarian Balett Grand Prix nemzetközi balettversenyre
Április 30-ig várják a jelentkezőket a Hungarian Balett Grand Prix nemzetközi balettversenyre
Meghosszabbított jelentkezési határidővel várják a fiatal versenyzőket az idei nyár legjelentősebb tánceseményére, a veszprémi Hungarian Ballet Grand Prix-re. A 7-18 éves balettnövendékek klasszikus és kortárs balett-versenyszámokban, pre-competitive, junior és youth kategóriában mérhetik össze a tudásukat. A verseny zsűrijének elnöke Solymosi Tamás, a Magyar Nemzeti Balettintézet igazgatója, a tagok pedig a hazai és nemzetközi táncélet elismert szakemberei. A szervezők a világ minden tájáról várják a versenyzőket, a legjobb teljesítményt nyújtó táncosok pedig a Junior Grand Prix és a Youth Grand Prix díjakat nyerhetik el.