2023. április 1.
//
Hugó névnap

Új helyen az Utas és Holdvilág

2013. július 10. 17:03
Habár csak két ajtóval költözött arrébb az antikvárium, egy évtizedekig tartó korszak mégis lezárult. Az új helyszín hivatalos megnyitóünnepségét kedden tartották.

A rendezvényen dr. Navracsics Tibor, miniszterelnök-helyettes elmondta, mikor legutóbb itt járt, egy hölgy felvetette, hogy megnyitót kellene rendezni a költözés alkalmából. A politikus kiemelte, a vállalkozások közül rengeteg elbukik, de mindig meg kell próbálni újrakezdeni. A megnyitóval most ezt az újrakezdést ünnepeljük meg. Elárulta: az Utas és Holdvilág mindig is lenyűgözte őt Veszprém múltjával foglalkozó köteteivel, és fontosnak érzi, hogy ide bármikor visszatérhessen.

Molnár Sándor, az Utas és Holdvilág tulajdonosa elmondta, nehéz neki ez a váltás, hiszen egy harminc éves korszakot zárt le az életében. Kicsit sajnálja, hogy maga mögött kellett hagynia az előző helyiséget, és kicsit fél is a jövőtől – tette hozzá. A megnyitó vendégei biztosították őt a segítségükről és a támogatásukról, amit a tulajdonos meg is köszönt.

Az Utas és Holdvilág antikváriumról itt olvashat bővebben.

Horák János

További cikkek

A veszprémi Lékai-Kiss Ramóna kapta a legjobb női műsorvezetőnek járó elismerést
A veszprémi Lékai-Kiss Ramóna kapta a legjobb női műsorvezetőnek járó elismerést
A Televíziós Újságírók Díjátadóján tizennégy kategóriában hirdettek nyertest.
Kultúra: helyben! – Folytatódik a Pajta program
Kultúra: helyben! – Folytatódik a Pajta program
A két éve sikeresen futó Pajta program harmadszor is lehetőséget kapott, idén kétszer annyi településen nyílnak EKF-pajták, mint tavaly. A program keretei között a Bakony-Balaton régió 29 települése fordíthat a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa forrásából 170 millió forint támogatást olyan közösségépítő rendezvényekre, amelyek célja a helyi kulturális élet fellendítése.
Bemutatták a Művészetek Háza következő negyedéves programjait
Bemutatták a Művészetek Háza következő negyedéves programjait
Japán képzőművészet, bolhapiaci vásárfia és elsőkötetes szerző könyvbemutatója – címszavakban néhány ínyencség az előttünk álló hetek kínálatából.
Kajdi Csaba: Nem szabad hamar elhasználni az embert
Kajdi Csaba: Nem szabad hamar elhasználni az embert
Kajdi Csaba – becenevén Cyla – már harmadik alkalommal indult országos turnéra, rendszerint telt házas előadásokat tart. A Veszprémbe is ellátogató népszerű modellügynök személyes sztorijai sokakat érdekel, hiszen humorral, rendkívül szórakoztatóan tálalja történeteit. Az Instagram sztárja naponta bejelentkezik a követőinek, mesél, s fontos számára, hogy értéket közvetítsen. Nincs nap, hogy ne szólítaná meg közönségét – el is várják tőle. Nagyképűségről, önmagunk felvállalásáról, elitizmusról és a modell szakma változásáról is beszélgettünk.
Ganxsta: Emlékszem Veszprémben, ja nem emlékszem
Ganxsta: Emlékszem Veszprémben, ja nem emlékszem
Zana Zoltán, vagy ismertebb nevén Ganxsta „Döglégy” Zolee a péntek esti, Kartellel közös veszprémi koncertjük előtt adott egy igazán őszinte interjút a Vehírnek. Coelho-i magasságokba ugyan nem repültünk, de Zolee végig önazonos maradt, és kendőzetlenül beszélt a magánéletéről és karrierjéről egyaránt.