Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tizenhat közé jutott a BKC a Magyar Kupában / Balatonfüredi KC - Tatabánya Carbonex 30:29 (14:11)

2008. november 20. 17:24 // Forrás: www.balatonikc.hu
A gyöngyösi siker után hazai pályán bizonyítottak a fiúk. Magyar Kupa mérkőzésen - a bajnoki döntetlen után – sikerült legyőzni a Tatabánya csapatát és ezzel bejutni a legjobb 16 csapat közé. Két esztendeje még NB.I./B-ben szerepelt a csapatunk, amikor Balatonfüred bonyolíthatta le a Magyar Kupa négyes döntőjét. Akkor ebben a négyesben köszönthettük a Tatabánya csapatát. Bizony kevesen gondoltunk arra, hogy egy esztendő múlva már az NB.I. rájátszásában leszünk a Carbonex vetélytársai, majd idén a Magyar Kupa 32-es tábláján búcsúztatjuk őket.

Valahogy mindig összehoz velük a sors, hiszen a tavalyi rájátszásban csak gólkülönbséggel szorultunk mögéjük, míg idén a bajnokságban és a kupában is egymás sarkát tiporjuk. Az ősz elején egy picit keserű volt a szánk íze a hazai pályán ellenük elhullajtott egy pont miatt. Majd látva vendégeink kiváló menetelését, megnőtt az értéke annak az egy pontnak. Erre az MK 32-es tábláján is szembekerültünk. Már a meccs elején biztosak voltunk abban, hogy ebből a párharcból egy olyan csapat kerül ki vesztesen, amelyiknek a helye előrébb lenne. Azonban ilyen a vakszerencse, pláne ha hagyják. Pedig biztosan jobban örültek volna azok a második vonalban szereplő együttesek - amelyek most egymás ellen játszottak - amennyiben inkább egy NB I.-es vetélytársat fogadhattak volna hazai pályájukon, ezzel is kedveskedve a drukkereiknek. Ettől most megfosztattak az egymás elleni csatában alulmaradt NB.I./B-s gárdák.

Nálunk a meccs elején a vendégek kezdtek jobban. Csak egy negyedóra múlva egyenlítettünk ki, de a vezetésünkre még nyolc percet kellett várni. Aztán belelendültünk és a szünetre már háromgólos előnnyel vonulhattunk.

A második játékrész első felében biztosan tartottuk az előnyünket, de az utolsó percekben már csak két emberhátrányból szerzett góllal. Ekkor egy olyan nyolc perc kezdődött, amikor jóformán végig emberhátrányban játszottunk. Bár az elején még vitézkedtünk, azért később felőrlődtünk az egyenlőtlen küzdelemben és az 53. percben kiegyenlített a Tatabánya. Bizony erre a biztos vezetésünk tudatában gondolni sem mertünk volna, de ekkorra a kiállítási arány a 6 perc volt a 16-hoz, a mi kárunkra. Ez szárnyakat adott ellenfelünknek, akik éltek is vele. Már kettővel is mentek, de szívósan küzdöttünk, kihasználtunk eg emberelőnyt és ismét nyílt lett a meccs. Még egyszer vezetett a Tatabánya, de Horváth Szilárd egyenlített, majd Mohácsi kíméletlen lerántásáért megítélt hetest Tombor Csabi biztosan értékesítette. Volt még hátra majd fél perc és a Tatabánya lehozta a kapusát is. (Egy esetleges döntetlen a vendégek továbbjutását jelentette volna.) Szerencsénkre elügyetlenkedték az így kialakított emberfölényt, így ha szűken is, de mi nyertünk és jutottunk tovább.

Ma - akárcsak Gyöngyösön - minden pályára lépő hozzátett a meccshez. Velky mester lehetőséget adott az elmúlt időben sérülés, vagy formahanyatlás miatt kevesebbet játszóknak, akik mind éltek a felkínált lehetőséggel, ezzel is tanújelét adva sportemberi nagyságuknak.

A mérkőzés végén a Csapat tagjai így örömmel tehettek eleget Sándor Laci és a Füred Fanatic's meghívásának. Egy velős pirítós, egy pohár sör és egy jó hangulatú beszélgetés mellett ünnepelték meg a fiúk és a "kemény mag" a győzelmet.


Balatonfüredi KC - Tatabánya Carbonex 30:29 (14:11)
Balatonfüred, 600 néző; v.: Bonifert, Oláh

Balatonfüred: SZATHMÁRI - Tombor (4/1), Lelkes 1, Kovács Gy., Frey (4/1), Kis Á., PÁSZTOR 5. csere: Szabó(k), Bakó, Németh, Horváth R., SALAMON(3), MOHÁCSI (9/3), HORVÁTH SZ. (4). edző: Velky Mihály

Tatabánya: SZENTE - Munkácsi (1), SZÖGI (4), Hódi, Savic (3), Halász (7/1), LELE (8/3). csere: Liszkai(k), Szöllősi (1), Serfel (3), Ferenczi (2), Kanyó B., edző: Debre Viktor

Kiállítás: 16 ill, 10 perc
Hétméteres: 5/5 ill. 5/4

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.