2020. február 27. // Ákos, Bátor névnap

Hét eleji hírek a pénzpiacokról

2013. augusztus 12. 11:15
A Svájci Nemzeti Bank monetáris politikájában jelenleg elsőrendű fontosságú az 1.20-as árfolyamkorlát az euróval szemben.

“Ha a jegybank egyszer megemeli irányadó kamatát, akkor többé nem lehet szó árfolyamkorlátról. A mostani kamatszint nincs kőbe vésve, valamikor egészen biztosan emelkedni fog az alapkamat” – mondta Jean-Pierre Danthine svájci jegybank alelnöke.

Előzetes adatok alapján a japán gazdaság 0,6 százalékkal növekedett a második negyedévben az előző negyedévhez képest az elemzők által várt 0,9% helyett. Év/év alapon 2,6%-os volt a bővülés a 3,6%-os várakozásokkal szemben.

A Bundesbank szerint Görögország legkésőbb a jövő év elején újabb mentőcsomagra szorulhat. Görögország 2011 óta 240 milliárd euró mentőhitelt kapott. Az ország államadóssága 304 milliárd euró volt 2012 végén, ami a GDP 156,9%-a.

A Royal Bank of Scotland elemzése szerint az európai bankoknak 3200 milliárd euro értékű eszköz leépítést kell végrehajtaniuk 2018-ig , hogy megfeleljenek a Basel III követelményeknek. A szektornak legalábbb 100 milliárd euró friss tőke bevonására is szüksége lesz. A leginkább tőkeéhes bankok között szerepel a Deutsche Bank, a Crédit Agricole és a Barclays.

Lámpi Ferenc
Buda–Cash Brókerház Zrt
Veszprém

vehir.hu

További cikkek

Napirend előtt: koronavírus és alacsonypadlós vonatok
Napirend előtt: koronavírus és alacsonypadlós vonatok
A koronavírus, a Budapest-Veszprém közötti alacsonypadlós vonatszerelvények, és litéri elágazóba tervezett elkerülő út sürgetése is téma volt a februári közgyűlésen csütörtök délelőtt a Városházán.
Veszprém megyei vállalkozói sikertörténetek
Veszprém megyei vállalkozói sikertörténetek
A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara harmadik alkalommal jelentette meg a sikeres megyei kis- és középvállalkozásokat bemutató kiadványát.
Kakaót hívott vissza a TESCO
Kakaót hívott vissza a TESCO
Visszavont a forgalomból egy kakaókészítményt a Tesco, mivel abban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) határérték felett mért egészségre káros anyagokat.
Lehetnek még tartalékok a megyei foglalkoztatottságban
Lehetnek még tartalékok a megyei foglalkoztatottságban
Foglalkoztatottsági szempontból Veszprém megye ugyan jól szerepel, ám még mindig lehetnek tartalékok. Nagyvállalatok tanácskoztak hétfő délelőtt Veszprémben.
Novák Katalin: ma már becsülete van a nagycsaládosoknak
Novák Katalin: ma már becsülete van a nagycsaládosoknak
Korábban furcsán néztek a nagycsaládosokra, ma már becsületük van. A kormány nem kényszerít gyerekvállalásra, de ha valaki szülővé válna, maximálisan támogatják a törekvést- mondta Novák Katalin államtitkár csütörtök este Veszprémben.
2020. február 27. // Ákos, Bátor névnap