2023. június 10.
//
Margit névnap

Hét eleji hírek a pénzpiacokról

2013. augusztus 12. 11:15
A Svájci Nemzeti Bank monetáris politikájában jelenleg elsőrendű fontosságú az 1.20-as árfolyamkorlát az euróval szemben.

“Ha a jegybank egyszer megemeli irányadó kamatát, akkor többé nem lehet szó árfolyamkorlátról. A mostani kamatszint nincs kőbe vésve, valamikor egészen biztosan emelkedni fog az alapkamat” – mondta Jean-Pierre Danthine svájci jegybank alelnöke.

Előzetes adatok alapján a japán gazdaság 0,6 százalékkal növekedett a második negyedévben az előző negyedévhez képest az elemzők által várt 0,9% helyett. Év/év alapon 2,6%-os volt a bővülés a 3,6%-os várakozásokkal szemben.

A Bundesbank szerint Görögország legkésőbb a jövő év elején újabb mentőcsomagra szorulhat. Görögország 2011 óta 240 milliárd euró mentőhitelt kapott. Az ország államadóssága 304 milliárd euró volt 2012 végén, ami a GDP 156,9%-a.

A Royal Bank of Scotland elemzése szerint az európai bankoknak 3200 milliárd euro értékű eszköz leépítést kell végrehajtaniuk 2018-ig , hogy megfeleljenek a Basel III követelményeknek. A szektornak legalábbb 100 milliárd euró friss tőke bevonására is szüksége lesz. A leginkább tőkeéhes bankok között szerepel a Deutsche Bank, a Crédit Agricole és a Barclays.

Lámpi Ferenc
Buda–Cash Brókerház Zrt
Veszprém

vehir.hu

További cikkek

Már nagyítóval kell keresni a munkanélküliséget Veszprém vármegyében
Már nagyítóval kell keresni a munkanélküliséget Veszprém vármegyében
Kijött a KSH legfrissebb statisztikája az ország munkanélküliségi rátájáról, ahol vármegyékre lebontva Veszprém neve mellett szerepel a legkisebb érték.
Harminc éve csak növekszik a veszprémi cég
Harminc éve csak növekszik a veszprémi cég
Idén van a harmincadik évfordulója annak, hogy a német Continental autóipari vállalat megalapította veszprémi gyárát. Az évtizedek alatt a cég együtt változott az ipari trendekkel, de valahogy mindig sikerült elérni azt, hogy ne térjenek le a fejlődő pályáról. Kedden délelőtt a cég születésnapi ünnepségén erről is beszéltek a hazai és németországi vezetők, valamint elhangzott, hogy mi a szerepe a Continentalnak abban, hogy Veszprémnek a sport- és kukturális élete is folyamatosan fejlődik.
Első születésnapját ünnepelte a veszprémi Hufbau
Első születésnapját ünnepelte a veszprémi Hufbau
Egyéves születésnapját ünnepelte szombaton a veszprémi Hufbau éptőanyag- és barkácsáruház, ebből az alkalomból családi nappal és több meglepetéssel is készültek a déli iparterületen lévő üzletben.
A magyarok 86 százaléka igyekszik csökkenteni kiadásait egy kutatás szerint
A magyarok 86 százaléka igyekszik csökkenteni kiadásait egy kutatás szerint
A magyar fogyasztók 86 százaléka igyekszik csökkenteni kiadásait az EY nemzetközi tanácsadó kutatása szerint, amelyet a vállalat csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján mutattak be.
Veszprémben is lendítettek egyet a magyar gazdaság kerekén
Veszprémben is lendítettek egyet a magyar gazdaság kerekén
Koronavírus, háború, infláció, energiaválság… sorban ezek a válságok sújtották a világ valamennyi gazdaságát, köztük a magyarországit is. Erre reagálva hazánk vállalkozói érdekvédelmi szervezetei közösen léptek fel, hogy különböző eszközeikkel segítsék a kkv-szektor tagjait. Ennek egyik állomása volt a csütörtökön Veszprémben megtartott fórum.