2020. április 7. // Herman névnap

A pénzvilág hírei

2013. augusztus 13. 10:33
A nap gazdasági hírei Lámpi Ferenc szerkesztésében.
  • A júniusi adatok szerint történelmi fordulat állt be a magyar megtakarítások szerkezetében. Az alacsony betéti kamatok miatt a háztartások több pénzt tartottak értékpapírokban, mint lekötött bankbetétben. A kisbefektetők hajlandóak magasabb kockázatú befektetésekbe csoportosítani megtakarításaikat a magasabb hozam reményében.
  • Ma teszik közzé az USA-ban a júliusi kiskereskedelmi forgalmi statisztikákat. Az elemzők 0,3%-os növekedést várnak. Az adat meghatározó lehet a FED pénznyomtatási programjának szempontjából. A San Francisco FED hétfőn közzétett tanulmánya szerint a pénznyomtatási programnak (QE) mérsékelt hatása van csak a gazdasági növekedésre. A 2010. november és 2011. június között eszközölt, 600 milliárd USD értékű kötvényvásárlások mindössze 0,13% reál GDP növekedést generáltak a tanulmány szerint.

Lámpi Ferenc
Fiókvezető
Buda-Cash Brókerház Zrt

vehir.hu

További cikkek

Újabb gazdasági lépéseket tesz a kormány
Újabb gazdasági lépéseket tesz a kormány
Újabb gazdasági intézkedésekről fogalmaz meg rendeletet a kormány, ami ma fog megjelenni – közölte Orbán Viktor miniszterelnök.
Húsvétig már nem változik a tojás ára
Húsvétig már nem változik a tojás ára
Húsvétig már nem változik a tojás ára a koronavírus okozta helyzet miatt - közölte a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetségének elnöke csütörtökön a Kossuth rádió Jó Reggelt, Magyarország című műsorában.
A koronavírus gazdasági kockázatai
A koronavírus gazdasági kockázatai
A koronavírus terjedése mindenek előtt közegészségügyi szükséghelyzet, de a gazdaságra is jelentős fenyegetést jelent – írta a Veszprém Portré legújabb számában Gazsi Attila, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnökhelyettese.
Porga: Senki ne érezze egyedül magát!
Porga: Senki ne érezze egyedül magát!
Jó egy olyan közösség vezetőjének lenni, ahol olyan erős összefogás alakult ki az emberek között, mint Veszprémben – vallja Porga Gyula polgármester, akinél telefonon érdeklődtünk arról, hogy áll a város a koronavírus elleni óvintézkedésekkel. Az egészségügyi védekezés mellett a helyi vállalkozások is számíthatnak önkormányzati segítségre.
Kínából 27 tonnányi védőfelszerelés érkezett Magyarországra
Kínából 27 tonnányi védőfelszerelés érkezett Magyarországra
Vasárnap további két repülőgép 3 millió 270 ezer maszkot hoz Budapestre.
2020. április 7. // Herman névnap