Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Esős verseny a Vehir futógálán

2013. szeptember 14. 16:42
A vehir olvasói nem félnek az esőtől: a kedvezőtlen időjárás ellenére is sokan eljöttek a II. Vehir Futógálára szombat délelőtt.

Nehezített körülmények között tartottuk meg az állatkert Fejes-völgyi bejáratánál a második futógálánkat: csúszós út, zuhogó eső és őszies hideg tette igazi kihívássá az egyébként barátságosra tervezett távot. Persze fogjuk fel ezt is pozitívan: szerkesztőségünk ezzel az előfutammal járult hozzá a 2021-es magyar rendezésű vizes vb-hez.

Bemelegítés vagy szinkronúszás?Bemelegítés vagy szinkronúszás?

Először egy két kilométeres kocogó futamon szokhattak hozzá a körülményekhez a vállalkozó kedvűek, akik közül meglepően sokan vállalták be a hosszabb, öt kilométeres versenytávot is. Az i-re a pontot egy valóban fergeteges 6x500 méteres váltó tette fel, amelyben egészen fiatal iskolások is versenyre kelhettek a polgármesterrel.

Még több kép a galériánkban!

A futam után meg is kérdeztük Porga Gyulát, hogy érezte magát a mezőnyben? “Jól” - felelte - “ahogy tavaly is, annak ellenére, hogy sem akkor, sem most nem volt igazán kegyes hozzánk az időjárás.” Amikor a pálya állapotáról érdeklődtünk, a polgármester azt válaszolta, hogy ő inkább saját magára figyelt, és a távolságot nagyobb kihívásnak érezte, mint a körülményeket.

Porga Gyula a verseny utánPorga Gyula a verseny után

Az eredmények

5 KM, női
1. Kovács Ida
2. Tóth Lívia
3. Ladányi Fruzsina

5 KM, férfi
1. Kovács Tamás
2. Minczér Albert
3. Takács Dávid

5 KM, junior nő
1. Tóth Lili
2. Göncz Anna
3. Hudi Enikő

5 KM, férfi junior
1. Kovács Benjamin
2. Szögi István
3. Kilián Dániel

A legidősebb induló különdíja
Seres Mihály

VÁLTÓ,  általános iskola
1. Báthory-Simonyi
2. Delfin csapat
3. Ici-Pici Vedac

VÁLTÓ, középiskolás
1. Vetési
2. Lovassy

VÁLTÓ, felnőtt
1. Közéleti csapat
2. VMJV csapat

VÁLTÓ, abszolút
1. VEDAC

Az eredményhirdetés után villáminterjút készítettünk a verseny fővédnökével, a közéleti váltócsapat tagjaként aranyérmet szerző dr. Mihalovics Péterrel.

Mihalovics PéterMihalovics Péter

- Miért érezte fontosnak, hogy védnökként a rendezvény mellé álljon?

- Éppen az eheti közgyűlésen az egyik legnagyobb vita arról alakult ki, hogy a tömegsportot vagy a versenysportot kell inkább támogatni. Én azt gondolom, hogy a versenysport mindig kiemelet figyelmet kap Veszprémben, akár az MKB-MVM kézilabdacsapatára, akár a futsalcsapatra gondolunk, de legalább ennyire fontos a tömegsport is. Az ilyen rendezvények segítenek abban, hogy kedvet csináljunk az embereknek a mindennapi testmozgáshoz. Nekem fontos az, hogy elindulhattam, hogy magamhoz képest jó teljesítményt nyújtottam, és remélem, hogy jövőre még többen jönnek el.

- A felnőttek között aranyérmet szerzett a közéleti csapat. Mi a siker titka?

- Összeszokott csapat vagyunk, az élet minden területén együtt dolgozunk. Bízom benne, hogy jövőre még jobb eredményt érünk el.

A futógálát követően a szervező Bakony-Balaton Média kft. ügyvezetője, Tóth Gábor röviden úgy foglalta össze a szombat délelőttöt, hogy jobb időre, és ezzel együtt több résztvevőre készültünk fel. Mégsem panaszkodhatunk, ugyanis sokkal többen jöttek el, mint amire reggel gondoltunk, amikor szembesültünk az esővel. Ez is azt bizonyítja: a Vehir.hu helyesen teszi, hogy támogatóként és médiumként is kiemelt ügyként kezeli a sportot.

Vehir futógála jövőre is lesz, és bízunk benne, hogy akkor már nem úszógálára gyűlűnk majd össze a Fejes-völgyben.

Schöngrundtner Tamás
Cseh Zoltán

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.