Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hajdu büszkén távozik

2013. december 19. 13:31 // Forrás: MTI
Hajdu János megbízott szövetségi kapitány büszkén áll fel a magyar női kézilabda-válogatott kispadjáról - megbízatása lejárt azzal, hogy csapata a szerbiai világbajnokság szerdai negyeddöntőjében kikapott a braziloktól.

"Azzal a céllal jöttünk, hogy bejussunk a nyolc közé, ez sikerült. Igaz, úgy éreztük, hogy akár a dobogóra is állhatunk, de látni kell, hogy sajnos a végére 'elfogytunk fejben'" - mondta az MTI-nek Hajdu, aki a leukémiával kezelt Karl Erik Böhnt helyett irányította a csapatot a tornán.    

A norvég szakemberrel tavaly ugyanitt Európa-bajnoki harmadik volt a válogatott, most viszont lemaradt a dobogóról. A csehek, a tunéziaiak és az ausztrálok elleni győzelem után jött a románok és a németek elleni vereség, majd a kieséses szakaszban az olimpiai és vb-harmadik spanyolok feletti diadal.

A negyeddöntőben az egyre komolyabb játékerőt képviselő brazilok következtek, akik végül kétszeri hosszabbítás után mentek tovább. 

"Harcoltunk az utolsó leheletünkig, de fejben nem voltunk jók, nem tudtunk megfelelően koncentrálni, és támadni az ellenfél kapuját. Így nem lehet nyerni. Amíg a brazilok hat, addig mi egyetlen gólt lőttünk indításból, és egy szoros meccsen ez döntőnek bizonyult" - fogalmazott Hajdu hozzátéve, hogy mindkét csapat sokat hibázott, de csapata egy kicsit többet, és néhány esetben a szerb játékvezetők is hoztak megkérdőjelezhető ítéleteket.

A kapitány kitért rá, hogy a remények szerint Böhn hamarosan visszatérhet, és folytathatja.

"Én nem akartam belenyúlni a csapatba, néhány fiatal így is lehetőséget kapott, de az érdemi változtatásokat a kapitánynak kell meglépnie. Én itt csak megbízott voltam, és a vb-re kaptam feladatot 15 felkészülési nappal" - tette hozzá Hajdu.

Érdekesség, hogy a vb négy elődöntőséből a lengyelek, a szerbek és a brazilok történetük legnagyobb sikere előtt állnak. A dánok korábban már voltak a legjobbak, most viszont fiatal csapatukkal csak a harmadik helyen végeztek csoportjukban (akárcsak a lengyelek). Kiestek a címvédő, olimpiai bajnok norvégok, az eddigi menetelő franciák, valamint egy körrel korábban az Európa-bajnok montenegróiak.


A program:
péntek, elődöntő (Belgrád)
Lengyelország-Szerbia 18.00
Brazília-Dánia 20.45
vasárnap, helyosztók (Belgrád)
a 3. helyért 14.30
döntő 17.15

A további sorrend:
5. Norvégia, 6. Franciaország, 7. Németország, 8. MAGYARORSZÁG, 9. Montenegró, 10. Spanyolország, 11. Románia, 12. Koreai Köztársaság, 13. Hollandia, 14. Angola, 15. Csehország, 16. Japán, 17. Tunézia, 18. Kína, 19. Argentína, 20. Kongói DK, 21. Paraguay, 22. Algéria, 23. Dominikai Köztársaság, 24. Ausztrália

vehir.hu
további cikkek
Megszerezte első győzelmét a Veszprémi KKFT Veszprémi KKFT Megszerezte első győzelmét a Veszprémi KKFT A remekül hajrázó Veszprémi KKFT hullámzó mérkőzésen nyert a vendég Csömör ellen péntek este a férfi kézilabda NB I/B-ben. tegnap 23:07 Máris megnyerheti az idény első trófeáját a Veszprém Veszprém Handball Club Máris megnyerheti az idény első trófeáját a Veszprém A Veszprém Handball Club szombaton brazil Taubatéval, vasárnap pedig a házigazda Zamalek csapatával találkozik Egyiptomban a klubvilágbajnokság csoportkörében. Továbbjutás esetén európai sztárcsapatokat kell legyűrni az elsőségért. tegnap 22:06 Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben férfi kézilabda BL Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben A Szeged házigazdaként 33-32-re legyőzte csütörtökön a francia HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. 2024. szeptember 26. 20:51 Egyelőre csak a nevek változtak Erről jut eszembe… Egyelőre csak a nevek változtak Még hogy nem lehet kétszer belelépni ugyanabba a folyóba? A veszprémi férfi kézilabdacsapat cáfolja a régi mondást. Tavaly Momir Ilics szakmai irányításával is két győzelemmel kezdte a BL-szereplést a Telekom Veszprém, majd jött a dániai fiaskó (36-30) a GOG ellen. Most két bravúros győzelem után Portugáliába ment házhoz a pofonért a Veszprém Handball Club, immár a világhírű Xavier Pascuallal a kispadon. Úgy tűnik, egyelőre csak a nevek változtak, a teljesítmény a régi maradt. 2024. szeptember 26. 15:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.