Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A NATO felfüggeszt különböző együttműködési projekteket Oroszországgal

2014. március 5. 21:55 // Forrás: mti
A NATO számos együttműködési programot felfüggeszt Oroszországgal - jelentette be szerdán Brüsszelben Anders Fogh Rasmussen, az atlanti szövetség főtitkára.

Mint megállapította, Oroszország továbbra is megsérti Ukrajna szuverenitását és területi épségét, valamint saját nemzetközi kötelezettségvállalásait.

Ezeket a projekteket függesztik fel:

  • az első közös NATO-orosz missziónak a tervezését, amely a szíriai vegyi fegyverek semlegesítését végző amerikai hadihajó védelmét szolgálná
  • a szakértői szintű egyeztetéseket az oroszokkal
  • felülvizsgálják az összes Oroszországgal közös programot.

"Ezeknek a lépéseknek világos az üzenetük: Oroszország magatartása következményeket von maga után" - hangsúlyozta Rasmussen azon a sajtótájékoztatón, amelyet a 28 NATO-ország, valamint Oroszország NATO-nagykövetének a részvételével megrendezett tanácsülés után tartott.  

Arra az újságírói felvetésre, hogy Kijevben az ukrán NATO-tagságot célzó törvényjavaslatot terjesztettek elő, Rasmussen kijelentette: továbbra is érvényes az a 2008-ban megfogalmazott NATO-álláspont, hogy Ukrajna - miként egyébként Grúzia is - az atlanti szövetség tagja lesz, amint teljesíti a tagsági kritériumokat.

Rasmussen csütörtökön Brüsszelben találkozik Arszenyij Jacenyuk ukrán miniszterelnökkel.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.