Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 6. Ivett
Veszprém
21°C
2024. május 6. Ivett
Veszprém
21°C

Közeledik Alibaba nagy napja

2014. augusztus 18. 10:04
2 hét, 3 kontinens és 100 találkozó, többek között ez vár az Alibabára, hogy tőzsdére dobhassa a részvényeit.

 De hogy mikor is? A legfrissebb hírek szerint szeptember 3-án kezdődik a kibocsátást megelőző roadshow, ahol a világ legnagyobb alapkezelőivel találkoznak, hogy keresletet generáljanak a jegyzésre. Első körben Ázsiát járják végig: Hongkongban kezdenek, majd Szingapúr következik, ezután jön Európa, itt London a legfontosabb desztináció majd szeptember 8-án New Yorkban néznek farkas szemet az alapkezelők kérdéseivel, mellesleg pont ekkor lesz az alapító Jack Ma 50 éves.

Így a számítások szerint szeptember 16-án debütálhat az Alibaba Group Holding Ltd. a NYSE-n BABA tickerrel. A becslések szerint az IPO akár 20 Mrd USD is lehet, ami minden idők legnagyobb amerikai részvénykibocsátása. A rekordot eddig a Visa tartja 2008-as debütálásával, ami $19,65 milliárd volt.

A szeptember 16-i bevezetés kicsit eltér az eddig megszokottaktól, hiszen ez egy keddi nap, így a jegyzés lezárása és a végső ár megállapítása hétfőre esik, ami hordozhat némi kockázatot, hiszen a megelőző hétvége hírei jelentősen befolyásolhatják a piaci hangulatot hétfőre anélkül, hogy erre érdemben reagálhassanak.
A vállalat kibocsátáskori értéke $ 154 milliárd lehet, ami több mint 20%-kal alacsonyabb a piaci várakozásoknál ($ 198 Mrd), így elkerülhetik, hogy a Facebook sorsára jusson.
Jegyzési ársávot várhatóan szeptember 2-án teszik majd közzé.

Lámpi Ferenc
Buda – Cash brókerház Zrt

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.