Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C

"Zene nélkül mit érek én?" / A verseny előszobájában

2009. február 4. 20:18
Eddig jobbára az Esti mese beköszönő zenéjéből ismerhettük a fagott hangját. Szerda este az érdeklődőknek egy koncert keretében sikerült megismernie teljes életnagyságban a fagottot. A hangverseny apropója a márciusban esedékes országos fagott-verseny. De ahhoz, hogy a zenei élmény a legteljesebb legyen, kellettek az előadók, akik életre keltették azt a mindenki által ismert hangot.

Szerda délután felpezsdült az élet a Csermák Antal Zeneiskola Auer-termében. Szülők, diákok, vendégek érkeztek, akik mind egy hangversenyre voltak kíváncsiak. A műsorban a zeneiskola növendékei mellett a Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola diákjai is felléptek. Az itt szereplő diákok zöme indul a jövő havi megmérettetésen.

A zeneiskolásokat három, a középiskolásokat négy növendék képviselte. Elsőként Zsupek Tímea lépett színpadra, aki Dubrovay: Cinque Pezzi darabjából az I., IV. illetve V. tételt játszotta el, majd előadását Junge Fantáziájával zárta. Őt a zeneiskolásoktól fellépő diákok közül a legfiatalabb, Vörös László követte, aki Kolasinski:A sivatagban, illetve ugyanezen szerző A vidám földműves darabját adta elő. Ezután szintén két zeneiskolás növendék, Varga Réka és Lakatos Dóra következett. Előbbi egy Gercsanyinov-darabot, utóbbi egy Satie-darabot adott elő. Reichert Pálma, aki most került a zeneiskolások közül a konzisok (a zeneművészeti szakközépiskola növendékeit nevezik így) közé Kósa György: 4 könnyű darab I-II. tételével, valamint Galliard: d-moll szonátájával készült. Őt Czirok Zsuzsanna Bozza: Burlesque, illetve Popp: Orosz Cigánydal című művével váltotta. A hangversenyt Molnár Johanna egy Vivaldi, illetve egy Burdo-darabbal zárta.

Molnár Nóri
további cikkek
A veszprémi épületeknek is vannak meséi, amit most egy könyvben foglaltak össze A veszprémi épületeknek is vannak meséi, amit most egy könyvben foglaltak össze Valójában csak tégla és habarcs egyvelege mindaz, amit ma úgy ismerünk, hogy Veszprém város. Akkor mégis miért állja meg a helyét az a kijelentés, hogy Veszprémben az épületeknek lelke van? Az Európa Kulturális Főváros programnak köszönhetően a most napvilágot látott vaskos könyv erre ad választ. Összesen 380 oldalon keresztül mutatják be a város épített örökségét úgy, hogy a száraz évszámok helyett a házak saját történetét írják le, amik eddig aligha forogtak közszájon. ma 2:41 ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből kultúra ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből Jövő hét kedden nyitják meg hivatalosan az ,,Ember a rács mögött” című kiállítást a várbörtön falai között, amely eddig sosem látott módon kalauzolja el a látogatókat, bemutatva az elítéltek börtönben töltött mindennapjait.   2024. március 27. 21:36 #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János programajánló #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János A #jóéjtpuszi-kötet verseit hallhatjuk május 15-én Veszprémben. A Hangvillában fellép Lackfi János József Attila-díjas költő és Szirtes Edina Mókus Erkel Ferenc-díjas énekesnő, zeneszerző. 2024. március 26. 15:20 Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Veszprémi Érsekség Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Volt idő, amikor több mint száz kolostor működött a Veszprémi egyházmegyében. De IX. Pius pápa is kapott itt termelt somlói bort. A budapesti Mátyás-templom előtti Szentháromság-szobor pedig szintén Veszprémhez köthető. Az érsekség legújabb, hiánypótló kiadványa az egyházmegye ezeréves történetét mutatja be olvasmányosan, Gizellától napjainkig. 2024. március 26. 11:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.