Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kabócás tavasz

2009. február 5. 11:33
A veszprémi bábszínház jelenleg a február végi, két napos Bábdramaturgiai Konferenciára és az idei első bemutatójára, a márciusban debütáló Farkas-barkas című előadására készül - mondta el érdeklődésünkre Székely Andrea, a Kabóca Bábszínház igazgatója.
- A legjelentősebb februári esemény az intézmény életében a hónap végén tartandó Bábdramaturgiai Konferencia lesz, amelynek fontos célkitűzése az idén, hogy a bábosok jobban megismerjék és értsék a társművészetek gondolkodását, mivel az ő esetükben sokkal nagyobb szerepet kapnak képi, illetve a zenei hatások - részletezi az igazgató.
Különböző művészeti területek jeles képviselőit hívják meg, többek között Atlasz Gábor pantomimművészt, Geréb Anna filmtörténészt, Kiss Erzsi énekesnőt és M. Tóth Géza filmrendezőt. Székely Andrea kérdésünkre hozzátette, az idei költségvetésük még nem tisztázott, azonban próbálnak minden pályázati lehetőséget kihasználni.


Részlet a Ládafia mese című előadásból

A tavaszt már nagyon várják, hiszen a Pöttöm Panna című előadással nemsokára Lengyelországba, egy nemzetközi bábszínházi fesztiválra utazik a társulat. A nemzetközi kapcsolatokat azonban nemcsak ilyen a formában ápolják, mivel az idei Kabóciádéra Veszprém testvérvárosaiból is hívtak meg vendégművészeket. A márciust a Farkas-barkas című előadással köszöntik, amely egy játékos színdarab lesz a róka és a farkas konfliktusáról.


Kabóciádé 2008
Hamar Adrienn
további cikkek
A harmadik VIFI-FESZT-tel is jótékonykodott a Veszprémi Petőfi Színház A harmadik VIFI-FESZT-tel is jótékonykodott a Veszprémi Petőfi Színház Szombaton rendezték meg a Veszprém Vármegyei Ifjúsági Fesztivált (VIFI-FESZT), ahol fiatal tehetségek léptek színpadra, hogy megmutassák, mit jelent számukra a művészet! A tehetségek megmutatkozása jótékony célt is szolgált, hiszen a segítés a teátrumnak rendkívül fontos. tegnap 22:07 Dolce far niente – Az olasz és magyar ízek fúziója a Wine and Gourmet Fesztiválon Dolce far niente – Az olasz és magyar ízek fúziója a Wine and Gourmet Fesztiválon Dolce far niente – olaszul annyit tesz, mint „az édes semmittevés”. Az olaszok mesterei annak, hogy erőlködés nélkül halmozzák az élet élvezeteit; mondhatni, ez a vérükben van. Most az ő segítségükkel mi is kapunk egy hétvégét, hogy a Wine and Gourmet Fesztivál formájában előcsalogassuk a bennünk rejlő olaszt, és megmutassuk, hogy mi, magyarok, legalább annyira tudjuk élvezni az életet. tegnap 11:34 Rekord hallgatói számmal indul a Veszprémi Érseki Főiskola éve Rekord hallgatói számmal indul a Veszprémi Érseki Főiskola éve Megnyitotta 2024/2025-ös tanévét a Veszprémi Érseki Főiskola. Az intézmény évről-évre egyre népszerűbb a hallgatók körében, erre most is rámutattak a számok. Az évnyitón ünnepélyesen is üdvözélték a gólyákat, összesen kétszáznegyven új hallgatóval indul az év. 2024. szeptember 6. 14:59 Film és kiállítás 1989 emlékére a FOTON-ban Foton Film és kiállítás 1989 emlékére a FOTON-ban Európa sorsfordító évét, 1989-et dolgozza fel Szalay Péter, NINCS PARANCS! című dokumentumfilmje, amely a rendszerváltás 35. évfordulója alkalmából lesz látható a FOTON Audiovizuális Centrumban szeptember 19-én. A vetítés ingyenes, csupán regisztrálni kell rá. 2024. szeptember 6. 11:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.