Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Balatonfüred a "Magyar kultúra városa" / ünnepélyes díjátadás Budapesten

2009. február 5. 16:22
Balatonfüred és Szombathely nyerte el ebben az esztendőben a "Magyar kultúra városa" címet. A megtisztelő díj átvételére Budapesten került sor csütörtök délután. Az elismerést dr. Bóka István, Balatonfüred, illetve dr. Ipkovich György, Szombathely polgármestere vette át dr. Schneider Márta kulturális szakállamtitkártól és dr. Kovács Miklóstól, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkárától a Magyar Kultúra Alapítvány várbeli épületének Corvin dísztermében.
A rangos elismerést olyan városok kaphatják meg, amelyek kulturális, művészeti életükkel kiemelkednek, s fejlesztik, támogatják a kultúrát, a kulturális értékeket.
A két település méltatása után a polgármesterek is felvázolták a díjátadásig megtett utat. Ipkovich György például felajánlott egy bemutatkozást Balatonfüreden. Az évezredes hagyományokkal bíró város kulturális követeinek füredi látogatása minden bizonnyal színesebbé tehetné az amúgy is gazdag kulturális kínálatot.



Dr. Bóka István utalt arra, hogy nemrégiben kötöttek szerződést Tihannyal, a magyar egyházi kultúra kiemelkedő településével.
A díjat átadók mindegyike méltatta azt az erőfeszítést, melyet a mai gazdasági körülmények közepette "vívnak" a városok.
Az átadást nívós műsor követte, melyen Füredet Richter Gábor trombitaművész játszott, majd Kubik Anna színművész a tavalyi Quasimodo nagydíjas verset mondta el.
Zatkalik András
további cikkek
Víztükör és teagőz Víztükör és teagőz Nagyvári Csaba festményeiből nyílt kiállítás az Íródeákban pénteken. tegnap 14:01 Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban - közölték a szervezők kedden.  tegnap 11:53 Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Martha Graham amerikai táncosnő szerint a legnagyobb táncosokat nem a tudásuk, hanem a szenvedélyük teszik naggyá – az élet pedig újra és újra bizonyítja, ez mennyire igaz. Március 22–24. között az olaszországi Lecce városában mutathatták meg tehetségüket és képviselhették Veszprémet a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola balerinái: a X. IBCDC Domenico Modugno Nemzetközi Balett- és Kortárstánc versenyen nem várt kihívásokkal szembesültek, ráadásul először versenyeztek profi kategóriában, elhivatottságuk mégis a dobogóra repítette őket, bizonyítva, Veszprém méltán lett kulturális főváros.  tegnap 17:42 Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.