Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C

Áfacsalási botrányba keveredett az Euronics egykori partnere

2015. február 9. 13:48
Több tízmilliárd forint értékű áfa elcsalásával gyanúsítja az adóhatóság az Euronics egykori partnerét. A Bravotech tavaly januárban szállt ki a boltból, addig ketten használták az műszaki üzletlánc nevét.

A csalások nyilvánvalóan – a partner tudta nélkül – a közös évek alatt is folytak, máshogy nem jött volna össze ekkora tétel – hívja fel a figyelmet a Népszabadság hétfői lapszámában. Mint írják, az ilyen csalásokban tipikusan fiktív ügyletek történnek, vagyis a céges láncolat maga fújja fel a forgalmat az áru kamu adásvételével, majd a meg sem valósult ügyletek áfáját igénylik vissza.

A NAV közleménye szerint a bűnszervezet a Magyarországon beszerzett termékeket papíron utaztatta Szlovákiába. A szervezethez tartozó szlovák cég továbbadta az árut a szintén a körhöz tartozó magyar vállalkozásoknak. Így a közösségi értékesítés alapján egyrészt visszaigényelték az áfát, másrészt a papíron történt uniós beszerzés után már nem fizettek adót a láncolatban szereplő cégek. Mindeközben az áru valójában Magyarországon maradt, és főként internetes áruházakon keresztül forgalmazták – foglalta össze a történteket az Index.

Dobos Kata, az Euronics marketing-igazgatója szerint nem láttak bele egymás ügyeibe, de furcsa volt számukra, hogy az ő beszerzési áraiknál is alacsonyabb ajánlatok voltak a Bravotech webáruházaiban – nyilatkozta a Népszabadságnak.

Megkeresésünkre Dobos Kata megerősítette, a Bravotech független külön cégként üzemelt, csupán a nemzetközileg ismert Euronics nevet használta, amit franchise formában megvásárolt a Vöröskő Kft.-vel együtt, de tavaly január óta a veszprémi székhelyű cég egyedül viszi a boltot hazánkban. “Semmilyen üzleti kapcsolat nem volt közöttünk, teljesen külön működött a pénzügy, a logisztika és a beszerzés is. Az országos kampányokban egyeztettünk egy időben, de az utolsó időszakban már abban sem. Mindenki tette a maga dolgát” – húzta alá. Megjegyezte még, teljesen elhatárolódnak ettől az ügytől, semmi közük hozzá. A korábban említett webáruházhoz kapcsolódó furcsán alacsony árakkal kapcsolatban azt mondta, beszéltek róla a szakmában, de nem firtatják egymás dolgait.

Cseh Zoltán
további cikkek
Újra Családbarát Munkahely tanúsítványt érdemelt ki a Pannon Egyetem Újra Családbarát Munkahely tanúsítványt érdemelt ki a Pannon Egyetem Ünnepélyes keretek között adták át a Családbarát Munkahely védjegy tanúsítványt, melyet immár második alkalommal szerzett meg a Pannon Egyetem. ma 13:15 A zöldhulladék nem szemét, hanem érték A zöldhulladék nem szemét, hanem érték Veszprémben nem csupán a kertes házban élők komposztálhatnak, hiszen a Mester utcában valamint a Csikász Imre utcában már rendelkezésre állnak azok a komposztálók, amelyekbe a környéken lakók is elhelyezhetik zöldhulladékaikat. ma 15:57 A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban és Budapest alatt is védekeznek árvíz A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban és Budapest alatt is védekeznek A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban, illetve a Budapest alatti Duna-szakaszon ad védekezési feladatokat a vízügy számára az árvíz - jelentette ki a Országos Vízügyi Főigazgatóság vezetője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón. ma 9:05 Erdei Anna immonológus a Tudományról szabadON következő vendége Erdei Anna immonológus a Tudományról szabadON következő vendége Az MTA VEAB Tudományról szabadON című sorozatának következő eseményén is egy köztiszteletben álló akadémikussal beszélgetnek kötetlenül, a tudomány szerepéről és társadalmi felelősségéről, a kutatói pálya szépségeiról és kihívásairól. A helyszín idén is az MTA VEAB Székház panorámás kertje lesz most csütörtökön 17 órától. tegnap 13:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.