Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C

Elméletből gyakorlat

2015. február 23. 16:24
A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara idén februárban 14. alkalommal rendezte meg a Tímár László Tanulmányi Emlékversenyt és Esettanulmányi Megoldó Versenyt.

A három napos versenyen tizennégy csapat hatvan versenyzője mérte össze tudását egy izgalmas, valós vállalati eset megoldásában. A zsűri a Pannon Egyetem oktatóiból, korábban eredményesen versenyző hallgatókból és különböző vállalatok képviselőiből állt.

A verseny hétfői sajtótájékoztatóján dr. Szabó Lajos, a Pannon Egyetem Szervezési és Vezetési Tanszékének vezetője elmondta: a Tímár László nevét viselő esettanulmányi verseny célja, hogy a hallgatók konkrét vállalti problémákat elemezzenek és oldjanak meg egy szigorú szakmai zsűri előtt. A versenyen az egyetem hallgatói bebizonyíthatják, hogy nem csak az elméletben jártasak, hanem az itt megszerzett tudást képesek a gyakorlatba is átültetni. Ezt hazai és nemzetközi cégvezetők előtt tehetik meg, akik gyakran gyakornoki és teljes munkaidős állást ajánlanak fel a hallgatóknak.

dr. Szabó Lajosdr. Szabó Lajos

Gasparetz András, a Magicom ügyvezető igazgatója és a Pannon Egyetem oktatója szerint a verseny során mindenki megtalálja a számításait, hiszen az egyetem visszaigazolást kap a hallgatók tudásának piacképességéről, a hallgatók pedig fel tudják mérni, hogy hol tartanak. Gasparetz András szerint az oktatási intézmények és a cégek észrevették, hogy egy rendszernek a részei, ahol kölcsönösen többre tudnak jutni. A verseny sikerességét az is mutatja, hogy ma a zsűriben több olyan ember ül, aki korábban versenyzőként indult el.

Gasparetz AndrásGasparetz András

Szentes Balázs, a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának oktatója elmondta, hogy az idei versenyen tizenöt, négy főből álló csapat vesz részt, amelyből tizenkettő a Pannon Egyetem hallgatóiból áll, a fennmaradó csapatok pedig Miskolcról, Győrből és Révkomáromból érkeztek. A versenyzőknek huszonnégy órájuk van megoldani egy valós vállalti esetpéldát.

Az idén két újdonsággal is készültek a szervezők. Indult egy angol nyelvi szekció, valamint a Junior Program keretében középiskolások is részt vettek egy esettanulmány megoldó workshopon, ahol betekinthettek az esettanulmányok világába.

Szentes BalázsSzentes Balázs

A tét jelentős, ugyanis a résztvevőket közel kétmillió forint értékben díjazzák különböző utalványok és pénzjutalom formájában. Az első helyezett csapat képviselheti a Pannon Egyetemet az országos esettanulmányi versenyen Budapesten.

A nap folyamán cikkünk frissül az eredményekkel.

Csepely Máté
Domján Attila
további cikkek
Tanuló galériát adtak át a Humántudományi Karon Tanuló galériát adtak át a Humántudományi Karon Kedd délelőtt az N épület első emeletén hivatalosan is átadták a tanuló galériát, amely a HTK új kiállító- és közösségi tere. 2024. március 26. 22:37 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' Hatalmas az érdeklődés a Pannon Egyetem Humántudományi Kar szakjai iránt, olyannyira, hogy az ősztől induló pszichológia alapképzést több mint százan jelölték meg első helyen. Ennél is népszerűbb az óvodapedagógia alapképzés, s mindemellett nemrég a terület- és városfejlesztés mesterszakot is sikerült engedélyeztetni az Oktatási Hivatallal. Navracsics Judit, a HTK dékánja úgy fogalmazott: örül a váratlan sikernek, ami azért annyira mégsem váratlan, hiszen évekig dolgoztak azon, hogy a fiatalok ilyen széles spektrumú képzéskínálatból választhassanak. 2024. március 23. 21:21 Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Csütörtök este az Agóra színháztermében ünnepelték a Báthory István Általános Iskola negyvenötödik születésnapját, ahol az intézmény korábbi igazgatói, tanárai, diákjai is részt vettek. 2024. március 22. 14:01 75 éves jubileumát ünnepli az Ipari 75 éves jubileumát ünnepli az Ipari Fennállásának 75. évfordulóját ünnepli az Ipari Technikum, a sokszínű jubileumi rendezvényekre a szerdai gálaműsorral tették fel a koronát. 2024. március 21. 14:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.