2020. május 26. // Fülöp névnap

Elméletből gyakorlat

2015. február 23. 16:24
A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara idén februárban 14. alkalommal rendezte meg a Tímár László Tanulmányi Emlékversenyt és Esettanulmányi Megoldó Versenyt.

A három napos versenyen tizennégy csapat hatvan versenyzője mérte össze tudását egy izgalmas, valós vállalati eset megoldásában. A zsűri a Pannon Egyetem oktatóiból, korábban eredményesen versenyző hallgatókból és különböző vállalatok képviselőiből állt.

A verseny hétfői sajtótájékoztatóján dr. Szabó Lajos, a Pannon Egyetem Szervezési és Vezetési Tanszékének vezetője elmondta: a Tímár László nevét viselő esettanulmányi verseny célja, hogy a hallgatók konkrét vállalti problémákat elemezzenek és oldjanak meg egy szigorú szakmai zsűri előtt. A versenyen az egyetem hallgatói bebizonyíthatják, hogy nem csak az elméletben jártasak, hanem az itt megszerzett tudást képesek a gyakorlatba is átültetni. Ezt hazai és nemzetközi cégvezetők előtt tehetik meg, akik gyakran gyakornoki és teljes munkaidős állást ajánlanak fel a hallgatóknak.

dr. Szabó Lajosdr. Szabó Lajos

Gasparetz András, a Magicom ügyvezető igazgatója és a Pannon Egyetem oktatója szerint a verseny során mindenki megtalálja a számításait, hiszen az egyetem visszaigazolást kap a hallgatók tudásának piacképességéről, a hallgatók pedig fel tudják mérni, hogy hol tartanak. Gasparetz András szerint az oktatási intézmények és a cégek észrevették, hogy egy rendszernek a részei, ahol kölcsönösen többre tudnak jutni. A verseny sikerességét az is mutatja, hogy ma a zsűriben több olyan ember ül, aki korábban versenyzőként indult el.

Gasparetz AndrásGasparetz András

Szentes Balázs, a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának oktatója elmondta, hogy az idei versenyen tizenöt, négy főből álló csapat vesz részt, amelyből tizenkettő a Pannon Egyetem hallgatóiból áll, a fennmaradó csapatok pedig Miskolcról, Győrből és Révkomáromból érkeztek. A versenyzőknek huszonnégy órájuk van megoldani egy valós vállalti esetpéldát.

Az idén két újdonsággal is készültek a szervezők. Indult egy angol nyelvi szekció, valamint a Junior Program keretében középiskolások is részt vettek egy esettanulmány megoldó workshopon, ahol betekinthettek az esettanulmányok világába.

Szentes BalázsSzentes Balázs

A tét jelentős, ugyanis a résztvevőket közel kétmillió forint értékben díjazzák különböző utalványok és pénzjutalom formájában. Az első helyezett csapat képviselheti a Pannon Egyetemet az országos esettanulmányi versenyen Budapesten.

A nap folyamán cikkünk frissül az eredményekkel.

Csepely Máté
Domján Attila

További cikkek

Hétfőn indul a gyermekek hete
Hétfőn indul a gyermekek hete
A Pannon Egyetem hallgatóinak önkéntes szervezete, a CoolLaunch, a Nemzetközi Hét sikere után újabb tematikus héttel készül, ezúttal a gyermeknek szülőknek közvetítenek tartalmakat.
Véget értek az írásbeli érettségi vizsgák
Véget értek az írásbeli érettségi vizsgák
Befejeződtek a május-júniusi érettségi időszak írásbeli vizsgái csütörtökön. A koronavírus-járvány miatt rendkívüli körülmények között szervezett érettségik lebonyolítása zökkenőmentesen zajlott - tájékoztatott az Oktatási Hivatal (OH) pénteken.
Újranyitnak az óvodák és bölcsődék
Újranyitnak az óvodák és bölcsődék
Az iskolákban viszont digitálisan fejezik be a tanévet.
Rendkívüli helyzetben a rendkívüli érettségi tapasztalatai
Rendkívüli helyzetben a rendkívüli érettségi tapasztalatai
A veszélyhelyzet ideje alatt az egyik legnagyobb kérdés az volt, hogy az idei érettségiket meg lehet-e egyáltalán tartani, és ha igen, akkor milyen óvintézkedések mellett. Mint ismeretes, végül az írásbeli vizsgákat engedélyezték, de csak szigorú higiéniai óvintézkedések betartása mellett. Veszprémi oktatási vezetőt és igazgatót kérdeztünk a tapasztalatokról.
Szennyvíz elemzésével keresik a koronavírus nyomait
Szennyvíz elemzésével keresik a koronavírus nyomait
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) támogatásával a Pannon Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Mol együttműködésében kilenc városban indul kutatómunka a koronavírus kimutatására a kommunális szennyvizekből.
2020. május 26. // Fülöp névnap