2020. szeptember 28.
//
Vencel névnap

Elméletből gyakorlat

2015. február 23. 17:24
A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara idén februárban 14. alkalommal rendezte meg a Tímár László Tanulmányi Emlékversenyt és Esettanulmányi Megoldó Versenyt.

A három napos versenyen tizennégy csapat hatvan versenyzője mérte össze tudását egy izgalmas, valós vállalati eset megoldásában. A zsűri a Pannon Egyetem oktatóiból, korábban eredményesen versenyző hallgatókból és különböző vállalatok képviselőiből állt.

A verseny hétfői sajtótájékoztatóján dr. Szabó Lajos, a Pannon Egyetem Szervezési és Vezetési Tanszékének vezetője elmondta: a Tímár László nevét viselő esettanulmányi verseny célja, hogy a hallgatók konkrét vállalti problémákat elemezzenek és oldjanak meg egy szigorú szakmai zsűri előtt. A versenyen az egyetem hallgatói bebizonyíthatják, hogy nem csak az elméletben jártasak, hanem az itt megszerzett tudást képesek a gyakorlatba is átültetni. Ezt hazai és nemzetközi cégvezetők előtt tehetik meg, akik gyakran gyakornoki és teljes munkaidős állást ajánlanak fel a hallgatóknak.

dr. Szabó Lajosdr. Szabó Lajos

Gasparetz András, a Magicom ügyvezető igazgatója és a Pannon Egyetem oktatója szerint a verseny során mindenki megtalálja a számításait, hiszen az egyetem visszaigazolást kap a hallgatók tudásának piacképességéről, a hallgatók pedig fel tudják mérni, hogy hol tartanak. Gasparetz András szerint az oktatási intézmények és a cégek észrevették, hogy egy rendszernek a részei, ahol kölcsönösen többre tudnak jutni. A verseny sikerességét az is mutatja, hogy ma a zsűriben több olyan ember ül, aki korábban versenyzőként indult el.

Gasparetz AndrásGasparetz András

Szentes Balázs, a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának oktatója elmondta, hogy az idei versenyen tizenöt, négy főből álló csapat vesz részt, amelyből tizenkettő a Pannon Egyetem hallgatóiból áll, a fennmaradó csapatok pedig Miskolcról, Győrből és Révkomáromból érkeztek. A versenyzőknek huszonnégy órájuk van megoldani egy valós vállalti esetpéldát.

Az idén két újdonsággal is készültek a szervezők. Indult egy angol nyelvi szekció, valamint a Junior Program keretében középiskolások is részt vettek egy esettanulmány megoldó workshopon, ahol betekinthettek az esettanulmányok világába.

Szentes BalázsSzentes Balázs

A tét jelentős, ugyanis a résztvevőket közel kétmillió forint értékben díjazzák különböző utalványok és pénzjutalom formájában. Az első helyezett csapat képviselheti a Pannon Egyetemet az országos esettanulmányi versenyen Budapesten.

A nap folyamán cikkünk frissül az eredményekkel.

Csepely Máté
Domján Attila

További cikkek

Együttműködési megállapodást kötött a Pannon Egyetem és a Honvédelmi Minisztérium
Együttműködési megállapodást kötött a Pannon Egyetem és a Honvédelmi Minisztérium
A megállapodás célja keretet adni a kutatás-fejlesztés, az oktatás és a toborzás területén eddig vállalt tevékenységeknek, illetve továbbvinni azokat.
Kora reggeli úszásáról 92 évesen se mond le a vasdiplomás testnevelőtanár
Kora reggeli úszásáról 92 évesen se mond le a vasdiplomás testnevelőtanár
Jövőre lesz hetven éve, hogy elhagyta a Testnevelési Főiskola falait Rádóczy Kálmán, aki 35 éven át ingázott és szolgálta a tapolcai gimnáziumot.
Sokan támogatják a betétdíjas üvegvisszaváltási rendszert
Sokan támogatják a betétdíjas üvegvisszaváltási rendszert
A Pannon Egyetem hazai kutatása szerint a többség összegyűjtené és visszaváltaná a PET palackokat is, ha az állam fizetne érte.
Az egyetem legújabb fejlesztésével az emberek lelkébe is belátni
Az egyetem legújabb fejlesztésével az emberek lelkébe is belátni
Elkészült a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának legújabb fejlesztése, az egyedülálló Marketing Fókuszlabor. A fejlesztésnek köszönhetően a marketingfolyamatok mellett az emberek attitűdjeit is jobban ki lehet majd ismerni.
Iskolakezdési támogatással segített a Katolikus Karitász
Iskolakezdési támogatással segített a Katolikus Karitász
A Katolikus Karitász 2,3 millió forint adománnyal segítette az iskolakezdést az egyházmegye területén.