Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A magyar rock'n roll / Made In Hungaria - Közönségtalálkozó

2009. február 11. 9:34
Made In Hungaria. A Fenyő Miklós életét bemutató film február eleje óta Veszprémben is látható, méghozzá elég nagy sikerrel. A tegnap esti közönségtalálkozón mindenki feltehette kérdését a szereplők és az alkotók egy részének. Jelen volt Neményi Ádám, Kaszás Géza, Fonyó Gergely, Csukás Sándor, Fenyő Iván, Valentin Titánia és Puskás Péter.

A film nagy erővel robbant be a magyar mozikba és valószínűleg még sokáig a figyelem középpontjában marad. A csatos üveges bambik, a lázadó ifjúság, az elvtársak és a táncoló fekete lakkcipők korába kalauzol el minket. Emellett Fenyő Miklós fiatalkorának egy részét mutatja meg, hazatérésétől a nyertes tehetségkutató versenyig. Egy olyan múltat láthatunk, ahol a kubai meztelenség természetes, amíg nem hívják amerikainak. Szerelem, kaland és a rendszer elleni énekes lázadás. A mondanivalója mellett a zene és a jelenetek összhangja a hab a tortán. Azonban bármennyire is dicsérik a produkciót, mindenki kíváncsi rá, hogy mit gondolnak erről maguk, az alkotók és résztvevők.



A József Attila színpadon folyó előadás szinte kötelező darab volt a stáb összes tagjának ahhoz, hogy egy ehhez méltó filmmel tudjanak előállni. Neményi Ádám, a film producere elmondta, hogy többek között ez az előadás volt az oka annak, hogy filmet csináltak belőle. A darab volt az ihletet adó elem, hiszen észrevehető, hogy a fiatalabb korosztály is érdeklődik a darab iránt. Fonyó Gergely rendező is meglátta benne a lehetőséget és már régóta a filmvászonra álmodta, most pedig ez az álom be is teljesült.

Mindenkiben felmerül a kérdés, hogy a történet mennyiben felel meg a valóságnak? Nagyon nagy része passzol az élethez, például a szerelmi szál, Fenyő Miki amerikai élete és néhány szereplő alakja. Természetesen itt is vannak csúsztatások, mint az, hogy a filmvásznon egy nyár alatt játszódik le, a valóságban ehhez több év kellett. A zenék is később íródtak, de ezek nélkül elképzelhetetlen lenne a történet, hiszen a dalok köré íródott a sztori. Hiteles és reális világ teremtése volt a cél. A korrajz mellett egyfajta erkölcsi szál is megjelenik, hiszen Mikinek meg kell tanulnia alkalmazkodni egy újfajta, szigorúbb életformához - mondta Fonyó Gergely rendező.



Csukás Sándor operatőr szerint a remek történetnek köszönhető a nagy siker. Minden karaktert úgy ábrázoltak, hogy a néző által átélhető legyen. A dalokkal és a sztorival együtt alkot egy egészet, hiszen itt a zene nem töltelékelemként funkcionál. Ez egy erősen látványcentrikus film. Kaszás Géza társproducer szerint, bár nagyon úgy tűnik, de nem egy retrofilm volt a cél, csak csinálták a legjobb tudásuk szerint azért, hogy kikapcsolják a közönséges. Tanítás és szórakoztatás egyben.



Belecsöppenni egy egészen más korba és életstílusba nem könnyű. Bár Fenyő Miklós jelen volt végig a forgatáson és sokat segített, az ifjú szereplőknek még így is nagy kihívást jelentett korhűen eljátszani a szerepüket. Puskás Péternek és Valentin Titániának mindenki sokat segített átélni az igazi rock'n roll életérzést. Fenyő Iván, mikor megkapta a szerepet Fenyő Miklóssal ült le egy hosszadalmas beszélgetésre. Elmondta, hogy minderre azért volt szükség, hogy legyen egy alap, amire aztán fel lehet építeni a szerepet. Hungária lemezeket nem nagyon hallgatott, de mióta belevésődtek a fülébe a dallamok, azóta teljesen más érzést ad egy-egy felcsendülő dallam. Zárásként pedig a jelen levőkkel lehetett fényképezkedni és természetesen autogramot is kaphattak.

Janni Anikó
további cikkek
Operalegendák egy színpadon Operalegendák egy színpadon Varga Róbert kulturális újságíró nagyot álmodott, amikor kitalálta, a veszprémi Agórában olyan nagy neveket ültet le egy asztalhoz, mint Rost Andrea, Pitti Katalin, Kalmár Magda és Miller Lajos. ma 14:20 Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Elek Judit filmrendező és forgatókönyvíró, Piros Ildikó színésznő, Gulyás Buda operatőr, Selmeczi György zeneszerző és Deimanik Tamásné Baba fénymegadó kiemelkedő pályáját méltatja idén a Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjjal. ma 11:40 Találkozzon a füredi bestselleríróval! Találkozzon a füredi bestselleríróval! Ismét egy exkluzív kávézásra hívjuk olvasóinkat. Ezúttal a szerencsések Karády Annával, a népszerű bestselleríróval találkozhatnak a Vehir.hu jóvoltából, aki olyan sikerkönyveknek a szerzője, mint A füredi lány, vagy éppen a Zserbó. A jelentkezéshez nem kell mást tennie, mint az alábbi linken regisztrálnia. A sorsolás után a szerencsések részt vehetnek a kötetlen hangulatú találkozón, ahol feltehetik kérdéseiket az írónőnek. tegnap 22:32 Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. tegnap 1:47

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.