Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 21. Dániel
Veszprém
26°C
2024. július 21. Dániel
Veszprém
26°C

Mozgás, sport, egészség

2015. június 3. 14:47
Mintegy ezer fiatal ismerkedhetett meg közelebbről majd' húsz sportággal szerdán délután a Veszprém Arénában „A Sport Legyen a Tied!” program részeként.

Emberi Erőforrások Minisztériuma által elindított „A Sport Legyen a Tied!” országos programsorozat 14. állomása volt városunk. Közel húsz sportág vonult fel az Arénában, hogy a fiatalok alaposabban megismerkedjenek vele.

Némedi Lajos magabiztos volt a kapu előttNémedi Lajos magabiztos volt a kapu előtt

A kormány felismerte, hogy a fiatalok életében nagy jelentősége van a sportnak, ennek érdekében minden lehetséges forrást biztosít, hogy a jövő nemzedéke minél sportosabb, egészségesebb, vidámabb legyen – fogalmazott köszöntőjében Némedi Lajos alpolgármester. Hangsúlyozta: a sport mozgás, a mozgás egészség, az egészség pedig élet, így igyekezzen mindenki minél többet mozogni.

Dr. Zsilinszky LászlóDr. Zsilinszky László

Dr. Zsilinszky László, az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkárságának főosztályvezető helyettese arra hívta fel a jelenlévő fiatalok figyelmét, hogy a sport a játék eszközével nevel fegyelemre, kitartásra és egészséges életmódra, egyben biztatta őket, hogy valamennyi lehetőséget próbálják ki.

A főosztályvezető helyettes kérdésünkre elmondta még, „A Sport Legyen a Tied!” program a Nemzeti sportfejlesztés stratégia részeként valósult meg, melynek célja a 16 kiemelt sportág minél szélesebb körben történő megismertetése a 6-10 éves korosztály körében 2013 és 2020 között. “Ezzel az a célunk, hogy a fiatalokat minél több mozgásra ösztönözzük, illetve egyfajta utánpótlás jöjjön létre az élsport körében” – tette hozzá.

A program játékos formában mutatta be a gyermekeknek az egyes sportágakat, akiket főként a kevésbé ismert lehetőségek vonzottak a legjobban. Sokan érdeklődtek a sportlövészet iránt, de a judo, a taekwondo, a vívás, illetve a birkózás is sokakat lekötött, de a mediballal is megismerkedhettek a fiatalok.

Cseh Zoltán
további cikkek
Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Egy jó kísérletnek tartja, de majd az idő igazolja, hogy valóban működőképes-e az Európai Unió új online szabályzási rendszere Tuzson Bence, igazságügyi miniszter szerint, aki a Századvég nyári egyetemén vett részt Veszprémben. A miniszter az előadásában elmondta azt is, hogy milyen logika szerint lehetne hatékonyabban felvenni a versenyt az online bűnözőkkel, valamint a mesterséges intelligencia adta lehetőségekről is beszélt az államigazgatási munkában. tegnap 23:06 Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Közel száz denevér érkezett április második felében a veszprémi Érseki Palota padlásterébe, ahol a nőstény egyedek és néhány hete született kölykeik a nyári hónapokat töltik. Az „érsekségi denevérek” visszatérő vendégek a közel 250 éves barokk épületben, ezért a Veszprémi Főegyházmegye a várnegyed megújításának munkálatait úgy ütemezi, hogy a védett – fényre és zajra is érzékeny – állatokat ne zavarják, sőt az Érseki Palota díszkivilágítását is módosították. 2024. július 19. 22:35 Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe. 2024. július 18. 15:23 Az átállás a megújuló energiára nonszensz tündérmese Pannon Egyetem Az átállás a megújuló energiára nonszensz tündérmese Második alkalommal rendezték meg a HOPE fenntarthatósági konferenciát a Pannon Egyetemen csütörtökön. 2024. július 18. 22:55

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.