Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C

Hallgatók tervezik a Somlói borvidék vizuális kommunikációját

2016. január 26. 15:12 // Forrás: orientpress
Hosszútávú fejlesztési projektet indít a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a Somlói borvidék. Az együttműködés célja a borvidék turisztikai vonzerejének növelése újszerű építészeti megoldások létrehozásával.

Stratégiai keretmegállapodást kötött a Nagy-Somlói Borvidék Hegyközsége és Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, amelynek értelmében az Építészeti Intézet és a Tervezőgrafika Tanszék hallgatói hosszútávon szerepet vállalnak a Somlói borvidék vizuális kommunikációjának megújításában - írta az Orientpress.

A projekt első fázisának célkitűzése olyan térbeli objektumokból álló vizuális irányítórendszer létrehozása, amely organikusan illeszkedik a Somló hegyre jellemző karakteres természeti környezethez, miközben újszerű, innovatív eszközökkel hívja fel a figyelmet a helyi látnivalókra és eligazítást nyújt a borvidékre látogató turistáknak. A hallgatók feladata az átfogó koncepció megfogalmazása, az egyes műtárgyak, építmények, vagy szobrok definiálása, és a tájékoztatási rendszer teljes grafikai formavilágának megtervezése.

Az alkotómunkát irányító oktatók között az építész szakma olyan elismert tagjai találhatók meg, mint Juhász Ákos, a MOME Építészeti Intézetének igazgatója, az Ybl Miklós-díjas Turányi Gábor, a Herendi Porcelánium tervezőmérnöke, vagy a Galyatető-kilátót és turistacentrumot újraálmodó Kovács Csaba és Vass-Eysen Áron, akik ezzel a munkájukkal 2015-ben elnyerték a Média Építészeti Díj legjobb épületének járó elismerést.

A projekt integrálása az egyetem képzésébe pedagógiai szempontból is egyedülálló, mivel már az alapképzési ciklusában (BA1 és BA2 évfolyamok) tanuló hallgatók számára is megnyitja a lehetőséget egy saját elképzeléseikre épülő, komplex építészeti alkotás megvalósításában való közreműködésre. A résztvevők az Építészeti Intézet részéről 30 fő hallgató, 1 szakmai vezető, 5 oktató és 2 fő tervezőgrafikus hallgató.

Az együttműködés keretében hét átfogó koncepció készül, amelyek közül az egyetem és a borvidék képviselőiből álló zsűri választja ki a később megvalósuló tervet.

OrientPress Hírügynökség (OPH)

vehir.hu
további cikkek
A forrásszerzésben és az egymásra találásban is segít Veszprém fejlesztésösztönző irodája A forrásszerzésben és az egymásra találásban is segít Veszprém fejlesztésösztönző irodája Egy lehetőséget kapott a régió, hogy az Európa Kulturális Főváros programsorozat után se torpanjon meg, sőt tovább lépjen és immáron ne csak tervezze, hanem meg is tudja valósítani a kreatív iparban az ötleteit, hangzott el csütörtök délután Veszprémben az Óváros tér 25. szám alatti Magyar Fejlesztésösztönző Iroda (MFOI) megnyitóján, ami első vidéki képviseletként nem kisebb célt tűzött ki, mint hogy segítsen a régió vállalkozásainak és civil szervezeteinek megcélozni az Európai Unió közvetlen forrásait, mellette pedig a közreműködésével épüljenek az üzleti kapcsolatok is, amiben jelenleg a legnagyobb lemaradásban vagyunk. 2024. szeptember 13. 14:19 Egy multi köntösébe öltöztetett családi vállalkozás Egy multi köntösébe öltöztetett családi vállalkozás Harmincöt év ugyanazon a munkahelyen figyelemreméltó teljesítmény akkor, amikor sokan néhány évente váltogatják, hogy hol keresik meg a kenyerüket. Harmincöt év egy német multinacionális vállalatnál pedig még különlegesebb statisztika, amikor ezek a cégek a leginkább a fluktuációval küzdenek. A Balluff-Elektronika Kft. viszont ilyen szempontból kakukktojás a veszprémi vállalkozások között. Még tartott a rendszerváltás átmenete, amikor megvetették a lábukat a Királynék városában, valaki pedig már akkor a csapat tagja volt. Répásy Zoltánnal beszélgettünk ezekről az évekről és az azóta eltelt három évtizedről, Takács Ákossal, a Balluff ügyvezetőjével pedig a globális gazdasági trendekről és a Balluff jövőképéről. 2024. szeptember 17. 10:51 Pályázattal támogatják a vidéki kávézókat Pályázattal támogatják a vidéki kávézókat Mintegy ezer vidéki kávézó és alkoholmentes italokra specializálódott vendéglátóhely pályázhat hétfőtől egymilliárd forint értékű vissza nem térítendő forrásra - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) hétfőn. 2024. szeptember 9. 11:31 Veszprémből segítenek megcélozni az EU kiaknázatlan forrásait Veszprémből segítenek megcélozni az EU kiaknázatlan forrásait Szeptember közepén megnyílik Veszprémben az Óváros téren a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda első vidéki képviselete, és a Pannon Egyetemmel közös szervezésben a ForrásTÉR közösségi helyiség, ami olyan főként ingyenes szolgáltatásokat kínál a helyi cégeknek, intézményeknek és civil szervezeteknek, amiért a piacon több millió forintot is elkérhetnének mások. dr. Petri Bernadettel, az MFOI ügyvezetőjével, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium miniszteri biztosával részletesen beszélgettünk ezekről, de kiderült az is, milyen új forrásokat tudnak megcélozni az Európai Unióban a magyarok az ő segítségükkel. 2024. szeptember 9. 22:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.