2023. február 6.
//
Dóra névnap

Húsvétra melegszik az idő

2016. március 21. 9:04
De addig még fájhat a fejünk.

IDŐJÁRÁS

A VMeteo.hu előrejelzése szerint kedden egy mediterrán ciklon felhőzete okoz erősen felhős időt, említésre méltó eső azonban nem várható. A délutáni órákban már hosszabb időszakokra is kisüt a nap. A mérsékelt északnyugati szelet időnként élénk lökések kísérik. A hőmérséklet reggel 4°C-ig csökken, délután 10°C ígérkezik. A hét nagy részében gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, de csupán jelentéktelen eső fordulhat elő. A hőmérséklet jelentősen nem változik, húsvétra azonban melegedés vár ránk.

KÖZÉRZET

Az OMSZ orvosmeteorológiai előrejelzése szerint kettős fronthatás várható. Sokaknál előfordulhat fejfájás, migrén, szédülés, illetve álmatlanság, fáradékonyság. Ingadozhat a vérnyomás. A reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges.

LEVEGŐ

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet Levegőhigiénés Osztály mérése szerint Veszprémben a levegő minősége megfelelő. A meteorológiai előrejelzés alapján a város levegő-egészségügyi helyzetében lényeges változás nem várható.

Megyénk levegőjében a ciprus- és tiszafafélék, valamint a nyár koncentrációja magas.

BALATON

A Balaton vízállása Siófoknál 130 cm, ami 20 centivel magasabb a szabályozási határértéknél.

vehir.hu

További cikkek

Kab-hegynél megdőlt az új országos szélrekord
Kab-hegynél megdőlt az új országos szélrekord
Az előzetes adatok szerint új országos napi szélrekord született szombaton: a Kab-hegyen óránként csaknem 130 kilométeres sebességet mértek - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a közösségi oldalán vasárnap. Veszprémnél 96 kilométeres lökés volt a rekord.
Napos, gomolyfelhős idő
Napos, gomolyfelhős idő
Fák és tetőszerkezetek estek áldozatul, a Balaton pedig 41 centit kibillent
Fák és tetőszerkezetek estek áldozatul, a Balaton pedig 41 centit kibillent
Összeszedtük a veszprémi fórumokból és a rendőrség, valamint a katasztrófavédelem hivatalos csatornáiról, hogy milyen pusztítást hagyott maga mögött a szombati szélvihar Veszprémben.
Erős széllökések miatt harmadfokú riasztásokat adtak ki a Dunántúl egy részére
Erős széllökések miatt harmadfokú riasztásokat adtak ki a Dunántúl egy részére
Az erős széllökések veszélye miatt több Balaton-környéki járásban a legmagasabb, harmadfokú riasztásokat is kiadta az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat hajnalban.
A Vmeteo utánajárt, hogyan készül az időjárás előrejelzés
A Vmeteo utánajárt, hogyan készül az időjárás előrejelzés
Hogyan készülnek az előrejelzések? Mekkora felelősség nyomja a meteorológus vállát egy-egy előrejelzés készítésekor? Hogyan dolgozzák ezt fel a közösségi médiában és hogyan kezelik a kritikákat? A Vmeteo, ahonnan portálunk időjárás előrejelzései is származnak ennek járt utána az Országos Meteorológiai Szolgálat budapesti központjában.