2021. szeptember 22.
//
Móric névnap

Lendületben a veszprémi szinkronúszók

2016. március 22. 11:31
A szezon második versenyén vettek részt a Veszprémi Úszó Klub szinkronúszói. A hétvégén rendezték meg a 19. Nemzetközi ORKA Kupát Székesfehérváron.

Az egyik legnevesebb és legnépszerűbb verseny az évben: 7 ország, 30 egyesület, több mint 600 szinkronúszó méretetett meg a hétvégén.

A VÚK haladó csapata mindössze 10 fővel nevezett, mégis sok sikert könyvelhetett el magának és a városnak.
Kezdő kötelező gyakorlatok bemutatásával indult a szombati nap, ahol Krasznai Lilla aranyérmet, Tulipán Anna ezüstérmet, Csomai Panna pedig a 4. helyet szerezte meg. Az egyel fiatalabb korosztályban Szöllősi Vivien a 2., Farkas Luca a 3. helyen végzett. A 2003-as korosztályban Horváth Boglárka, a 2004-esek között pedig Nagy Lili szerezett bronzérmet.

A többiek sem jöttek el oklevél nélkül, Boda Noémi 5., Winkler Kata 6., Tulipán Eszter pedig 7.-ként végzett.
A vasárnapi napon a zenés kűrök következtek. Krasznai Lilla és Csomai Panna élete első, kezdő, páros kűrjét futotta és a 23 duóból a 6. helyen végeztek. Fiatalabbjaink (Horváth Boglárka, Nagy Lili, Szöllősi Vivien és Tulipán Anna) négyes csapatban debütáltak, és a 14 csapatból a 4. helyen végeztek.

A edzők, Aranyossy-Nagy Zsófia, Szokoly Réka és maguk a lányok is elégedetten zárták a két napot.
Az edzők így összegezték a versenyzők teljesítményét: „A lányok nagyon koncentráltan, összeszedetten versenyeztek, a hosszan tartó versenyszámok, és a még csak most alakuló versenyrutin ellenére is. Vidám, összetartó csapat képét adták, ami a legnagyobb öröm és elismerés számunkra. Így a jó eredmények szinte már maguktól értetődőek. A versenyrutin, a pozitív visszajelzések, az újabb motivációk és a csapatszellem jegyében mentünk, és jó végszó, hogy nem hiába!

Úgy tűnik Veszprém úttörő szinkronúszói jó példát mutatnak és kitapossák az utat az őket követő, újonnan érkező vizibalettos palánták számára.

vehir.hu

További cikkek

Egy zárt kapus mérkőzés és pénzbüntetés a magyaroknak
Egy zárt kapus mérkőzés és pénzbüntetés a magyaroknak
Az angolok elleni rasszista szurkolói megnyilvánulások miatt a következő hazai világbajnoki selejtező-mérkőzését zárt kapuk mögött kell megvívnia a magyar labdarúgó-válogatottnak, további egy zárt kapus büntetést pedig két évre felfüggesztve szabott ki a nemzetközi szövetség (FIFA). A magyar szövetség (MLSZ) ezen kívül 200 ezer svájci frankos (65 millió forint) bírságot is kapott.
Óriási izgalmak után az Ősi csapata örülhetett
Óriási izgalmak után az Ősi csapata örülhetett
A CoreComm SI labdarúgó megyei másodvonal hétvégi, ötödik fordulója igencsak izgalmasra sikeredett.
Közeleg az első nagyszínházi bemutató a Petőfi Színházban
Közeleg az első nagyszínházi bemutató a Petőfi Színházban
A Veszprémi Petőfi Színházban hamarosan a nézők is megtekinthetik az évad első nagyszínházi bemutatóját, ugyanis a Tasnádi Csaba által színpadra állított Ken Ludwig darab pénteken debütál.
Pigniczki Krisztina lett a magyar női kézilabda-válogatott másodedzője
Pigniczki Krisztina lett a magyar női kézilabda-válogatott másodedzője
Pigniczki Krisztina lett a magyar női kézilabda-válogatott másodedzője, az augusztus 31-én kinevezett Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány segítője.
Bizonyításra éhesek a veszprémi röplabdázónők
Bizonyításra éhesek a veszprémi röplabdázónők
A CoreComm-VESC Veszprém legmagasabban jegyzett női csapata lett azzal, hogy kivívta a röplabda élvonalban való szereplési jogot. Igaz, a bajnokság csak októberben kezdődik, de megkerestük Szokolikné Kalmár Judit vezetőedzőt, hogy állnak jelenleg a munkával.