Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 17. Endre, Elek
Veszprém
31°C
2024. július 17. Endre, Elek
Veszprém
31°C

5 dolog, amit a lányok nem díjaznak a húsvéti locsolásban

2016. március 27. 20:58
Ősi múltra tekint vissza a locsolás, eredete a víz megtisztító, megújító hatásában gyökerezik. Azt tartják, hogy a lánynak, akit nem locsolnak meg húsvét hétfőn, elhervad a fiatalsága.

Manapság egyre többen már csak egy bosszantó és idejétmúlt hagyománynak tartják, sok hölgy bezárkózva tölti a napot, hogy megússza a locsolókat.

IllusztrációIllusztráció

Íme öt olyan húsvéti jellegzetesség, melyek kikergetik a világból a lányokat:

1. Húsvét hétfőn garantált az egész napos fejfájás a tömény kölniáradat miatt, ami beleivódik a ruhákba, a hajba, és egészen biztos, hogy még egy héttel később is megcsapja a hölgyeket az illatfelhő.

2. A szódavízzel, a vödörrel való nyakon öntés vagy a hidegzuhany, ami általában nem csak a célszemélyeket áztatja el, hanem az egész házat is. (Az én településemen egy bányató is található, mondanom sem kell, nem egy lányt merítettek meg benne húsvét idején)

3. A fárasztó és perverz locsolóversek, amelyeket meglehet, egy nap századszorra hallják a lányok, de minden alkalommal türelmesen, mosolyogva végig kell hallgatniuk.

4. Azok a vendégek, akiket már nem feltétlenül kell megkínálni pálinkával, mert eleve matt részegen érkeznek.

5. A lányok szíve szakad meg minden alkalommal, amikor a kisgyerekeknek csokit ajándékoznak a locsolás fejében. Azt a csokit ők is nagyon szívesen megennék, na.

Szabó Virág
további cikkek
Új közösségi tér született a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban – itt a BLOKK Art&Design Hybridart Új közösségi tér született a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban – itt a BLOKK Art&Design Június 21-én hivatalosan is megnyílt Veszprém minden bizonnyal legszínesebb helyszíne, a BLOKK Art&Design. A színes konténerekből kialakított közösségi tér a kreativitás és a művészet különös találkozásának origója. A szervezői megálmodtak egy pop-up helyszínt, amellyel új színt hozhatnak a veszprémi nyárba és a Gyárkertbe. Egy olyan találkozási pont jött létre, ahol a kortárs művészet iránt érdeklődők, a környékbeli fiatalok, a családosok, vagy épp a városba érkező pihenni vágyók egyaránt megtalálhatják az érdeklődésüknek megfelelő programokat.  tegnap 14:15 A nyárvégi INOTA Focus ismét lebilincselő fényművészettel teríti be az erőművet A nyárvégi INOTA Focus ismét lebilincselő fényművészettel teríti be az erőművet A 2023-as első INOTA Fesztivál fényművészeti programjának egyenes ági folytatásaképp jelentkezik most augusztus 30-tól a háromnapos INOTA Focus: RADIANCE, hogy ismét összekapaszkodjon az üzemen kívüli inotai hőerőmű és a kortárs vizuális kultúra. Az INOTA Fesztivál az Erste támogatásával ráadásul fényművészeti pályázatot is hirdet. tegnap 22:02 Szeptemberben jön a Gyárkertbe Azahriah Gyárkert Szeptemberben jön a Gyárkertbe Azahriah Veszprém kártya-tulajdonosok kedden délelőtt 10 órától válthatnak jegyet a koncertre, a többiek csütörtöktől csak. 2024. július 15. 12:45 Frissítő italok és üdítő koncertek a rekkenő hőségben Rozé Rizling Jazz Napok Frissítő italok és üdítő koncertek a rekkenő hőségben Péntek esete megnyitotta kapuit az Óváros téren a veszprémi nyár egyik legjobban várt fesztiválja, a Rozé Rizling Jazz Napok. 2024. július 13. 15:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.