Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
15°C
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
15°C

Magyarországot fenyegeti az Iszlám Állam

2016. március 30. 13:02 // Forrás: index
A március 22-i, brüsszeli támadások csak a kezdet, újabb erőszakhullámra számíthat Európa és Amerika a terrorszervezet üzenete szerint.

"Ma Brüsszel és a repülőtere, holnap akár Portugália vagy Magyarország kerülhet sorra" – fogalmaztak. A megemlített két ország közül egyik sem számít az IS fő célpontjai közé, valószínűleg azért ezeket emelték ki, hogy fenntartsák a félelemérzetet: bárhol Európában lecsaphatnak. Ahogy fogalmaznak: „A lényeg: egy európai nemzet vagy főváros sincs biztonságban az Iszlám Állammal támadásaival szemben.”

A kormány komolyan veszi az Iszlám Állam Magyarországra vonatkozó fenyegetéséről szóló információt - közölte Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A főtanácsadó hangsúlyozta, hogy a magyar kormány komolyan veszi, elemzi, értékeli ezt az információt, csakúgy, mint a belbiztonságot érintő összes fontos adatot.

Jelezte továbbá, hogy péntekre ötpárti egyeztetést hívott össze Pintér Sándor belügyminiszter a terrorellenes akciótervről. Bakondi György ezzel kapcsolatosan arra kérte az ellenzéki pártokat, hogy "a napi politikától eltávolodva" támogassák a magyar emberek biztonságára irányuló fontos lépéseket, és közösen keressenek megoldásokat.

Emlékeztetett, hogy Magyarország jelenleg a hármas (közepes) terrorfokozat van érvényben. A magyar hatóságok mindent megtesznek, hogy kellő időben és megfelelő hatékonysággal tudjanak fellépni terroristák megjelenése ellen - mondta a miniszterelnök főtanácsadója.
Szólt arról is, hogy a belga elemzések azt mutatják: az a terroristasejt, amelyik Párizsban és Brüsszelben is súlyos terrorcselekményt követett el, döntően "a tömeges illegális migráció által kinyitott ellenőrzés nélküli áthaladást kihasználva jutott vissza" többnyire Nyugat-Európába.
Arra a kérdésre, hogy az Iszlám Állam mostani fenyegetése miatt tervezik-e emelni a magyarországi terrorkészültséget, Bakondi György nemmel válaszolt.

vehir.hu
további cikkek
Magyar titkosszolgálati jelentés: a migráció kiemelt terrorveszéllyel jár Magyar titkosszolgálati jelentés: a migráció kiemelt terrorveszéllyel jár A migráció kiemelt terrorveszéllyel jár, ezt a napokban részben nyilvánossá vált titkosszolgálati jelentés mindenki számára világossá teszi - mondta a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában. 2023. november 6. 11:47 Két magyar kislány is van a Hamász túszai közt Két magyar kislány is van a Hamász túszai közt A külügy megerősítette, hogy egy nyolc és egy tizenötéves kislányt is elrabolt a palesztin terrorszervezet. 2023. október 26. 14:56 Lehet, hogy a kormány szervezte meg Magyarország elleni legnagyobb terrorcselekményt? történelem Lehet, hogy a kormány szervezte meg Magyarország elleni legnagyobb terrorcselekményt? Szerdán hajnalban 0:15 perckor volt éppen 92 éve annak, hogy a biatorbágyi vasúti viadukton egy hangos robbanás történt, pár másodperccel később pedig egy újabb, amikor a hídon haladó vonat mozdonya felrobbant a mélybe történő becsapódás után. Ez volt Magyarország XX. századi történetének legnagyobb terrorcselekménye, amit számos rejtély övez még mindig, többek közt az elkövető valódi kilétét is megkérdőjelezik sokan. 2023. szeptember 12. 21:50 Tömegbe hajott egy autós a németország Trierben Tömegbe hajott egy autós a németország Trierben Emberek közé hajtott egy autós kedden a németországi Trierben egy sétálóutcában, a város polgármesterének tájékoztatása szerint ketten meghaltak, tízen megsebesültek. 2020. december 2. 4:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.