Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
14°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
14°C

Közel kétmilliárdból fejleszt az E∙ON

2016. április 12. 15:33
Veszprémi és megyénkbeli fejlesztéseit mutatta be keddi sajtótájékoztatóján az E∙ON.

A szolgáltató ebben az évben mintegy 1,8 milliárd forintot fordít beruházásokra és karbantartásra Veszprém megyében.

Csulak Ferenc, az E∙ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt., és az E∙ON Közép-dunántúli Gázhálózati Zrt. vezérigazgatója kijelentette: beruházásaikat úgy szervezik, irányítják és felügyelik, hogy azok minél hatékonyabbak legyenek. A cég nemzetközi szinten mindenütt bevezette az okos beruházások módszertanát, és ezen elveknek mentén hajtják végre Veszprémben és a megyében is a fejlesztéseiket. „Olyan rendszert működtetünk, amiben minden forint megfelelőképpen hasznosul ügyfeleink biztonságos ellátása érdekében” – fogalmazott.

Csulak Ferenc és Brányi MáriaCsulak Ferenc és Brányi Mária

Az eseményen az önkormányzatot képviselve Brányi Mária alpolgármester megerősítette, hogy a város jó kapcsolatot ápol az E∙ON-nal a gáz- és az energiaszolgáltatás terén is, és „nemcsak az üzemeltetésben, de a fejlesztésekben is partnerre találtunk egymásban”.

Az E∙ON idei fejlesztéseit Simon Attiláné és Dubiczky Zoltán mutatták be.

Áramhálózati fejlesztések

2016-ban 1,5 milliárd forintot fordít a cég az beruházásokra és karbantartásra.

Veszprémben megtörténik a teljes közvilágítási hálózat állapotfelmérése, aminek eredménye alapján határozzák meg az elkövetkező évek közvilágítási hálózatot érintő beruházásait.

Simon Attiláné és Dubiczky ZoltánSimon Attiláné és Dubiczky Zoltán

A közvilágítás rekonstrukciója a megye más városaiban már megkezdődött. Ezek közül kiemelendő a Zircen és Ajkán tervezett közvilágítási fejlesztések. Zircen a főút mentén, a városközpontban kerül sor földkábel és kandeláber cserére, míg Ajkán lámpatest cserék várhatóak a Damjanich, a Széchenyi, a Liliom és a Szegfű utcákban – ennek a két beruházásnak az értéke meghaladja a 65 millió forintot.

A közvilágítási munkák mellett továbbra is hangsúlyosak azok az áramhálózatot érintő fejlesztési, karbantartási munkák, amelyekkel az ellátásbiztonságot tudja a társaság továbbra is biztosítani, növelni. Az áramszolgáltatás zavartalansága érdekében Veszprémben az Újtelepi és a Dózsavárosi település részen végeznek el jelentősebb karbantartási felújítási munkálatokat a szakemberek.

Nagy eredmény, hogy az elmúlt tíz évben 200 percről 54 percre csökkent az egy főre jutó szolgáltatásbeli kimaradás.

Gázszolgáltatás

Idén 335 millió forintot fordítanak beruházásra és karbantartásra, ami alacsony összegnek tűnhet az áramhálózati fejlesztésekhez képest, viszont a veszprémi gázelosztó hálózat az ország egyik legjobban karbantartott hálózata, így kevesebb ráfordítást igényel.

Az első gázhálózati beruházások márciusban indulnak. Többek között a Munkácsy utcában és a Halle utcában a leágazó vezetékek cseréje történik meg. A Kistó utcában a gáz-nyomásszabályozó állomás cseréjére, az Óváros téren pedig a biztonsági gyorszár cseréjére kerül sor.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
A forrásszerzésben és az egymásra találásban is segít Veszprém fejlesztésösztönző irodája A forrásszerzésben és az egymásra találásban is segít Veszprém fejlesztésösztönző irodája Egy lehetőséget kapott a régió, hogy az Európa Kulturális Főváros programsorozat után se torpanjon meg, sőt tovább lépjen és immáron ne csak tervezze, hanem meg is tudja valósítani a kreatív iparban az ötleteit, hangzott el csütörtök délután Veszprémben az Óváros tér 25. szám alatti Magyar Fejlesztésösztönző Iroda (MFOI) megnyitóján, ami első vidéki képviseletként nem kisebb célt tűzött ki, mint hogy segítsen a régió vállalkozásainak és civil szervezeteinek megcélozni az Európai Unió közvetlen forrásait, mellette pedig a közreműködésével épüljenek az üzleti kapcsolatok is, amiben jelenleg a legnagyobb lemaradásban vagyunk. 2024. szeptember 13. 14:19 Egy multi köntösébe öltöztetett családi vállalkozás Egy multi köntösébe öltöztetett családi vállalkozás Harmincöt év ugyanazon a munkahelyen figyelemreméltó teljesítmény akkor, amikor sokan néhány évente váltogatják, hogy hol keresik meg a kenyerüket. Harmincöt év egy német multinacionális vállalatnál pedig még különlegesebb statisztika, amikor ezek a cégek a leginkább a fluktuációval küzdenek. A Balluff-Elektronika Kft. viszont ilyen szempontból kakukktojás a veszprémi vállalkozások között. Még tartott a rendszerváltás átmenete, amikor megvetették a lábukat a Királynék városában, valaki pedig már akkor a csapat tagja volt. Répásy Zoltánnal beszélgettünk ezekről az évekről és az azóta eltelt három évtizedről, Takács Ákossal, a Balluff ügyvezetőjével pedig a globális gazdasági trendekről és a Balluff jövőképéről. 2024. szeptember 17. 10:51 Pályázattal támogatják a vidéki kávézókat Pályázattal támogatják a vidéki kávézókat Mintegy ezer vidéki kávézó és alkoholmentes italokra specializálódott vendéglátóhely pályázhat hétfőtől egymilliárd forint értékű vissza nem térítendő forrásra - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) hétfőn. 2024. szeptember 9. 11:31 Veszprémből segítenek megcélozni az EU kiaknázatlan forrásait Veszprémből segítenek megcélozni az EU kiaknázatlan forrásait Szeptember közepén megnyílik Veszprémben az Óváros téren a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda első vidéki képviselete, és a Pannon Egyetemmel közös szervezésben a ForrásTÉR közösségi helyiség, ami olyan főként ingyenes szolgáltatásokat kínál a helyi cégeknek, intézményeknek és civil szervezeteknek, amiért a piacon több millió forintot is elkérhetnének mások. dr. Petri Bernadettel, az MFOI ügyvezetőjével, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium miniszteri biztosával részletesen beszélgettünk ezekről, de kiderült az is, milyen új forrásokat tudnak megcélozni az Európai Unióban a magyarok az ő segítségükkel. 2024. szeptember 9. 22:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.