Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 5. Györgyi
Veszprém
20°C
2024. május 5. Györgyi
Veszprém
20°C

Emléktáblát kapott Eisenbeck István

2016. május 9. 16:16
A korábbi önkormányzati képviselő és pedagógus emléktábláját a Dózsa György Általános Iskolánál avatták fel hétfőn.

Eisenbeck István 1945. május 11-én született Pápán. 1963-ban nyert felvételt a pécsi tanárképző főiskola matematika-fizika-testnevelés szakára. Tanulmányai mellett aktív sportolóként kézilabdázott, a nemzeti bajnokság II., illetve I. B osztályában. A főiskola befejezése után Veszprémben helyezkedett el, a Dózsa György Általános Iskolában. A tanári diploma mellé megszerezte a kézilabdaedzői minősítés oktatói fokozatát.

A pályakezdés első évétől 15 éven keresztül a városi általános iskolai sportbizottság vezetőjeként dolgozott. Tíz esztendeig a város II. osztályú kézilabdacsapatában játszott, az utolsó évben játékos-edző volt.

Archív: Eisenbeck István- Fotó: Kovács Bálint

1979-től az Dózsa iskola igazgató-helyettese, 1989-től 2003-ban történt nyugdíjazásáig az iskola igazgatója. Két cikluson át volt Dózsaváros önkormányzati képviselője.

Eisenbeck István életének 69. évében hosszan tartó betegségben 2013. december 27-én hunyt el.

A volt tanítványok kezdeményezésére avatták fel a városszerte elismert néhai pedagógus és politikus emléktábláját hétfőn a Dózsa György Általános Iskolánál. Az eseményen Eisenbeck tisztelői, volt tanítványok, kollégák és barátok mellett helyi politikusok is részt vettek.

„Azért vagyunk, hogy segítsünk”- hangzott el többször az emlékezők beszédeiben, amely jól jellemezte Eisenbeck életútját.

„Tyúkanyó módján védte övéit: diákokat, kollégákat, iskolánk dolgozóit. Szeretett tisztán látni, képes volt saját maga a dolgok végére járni. Gyakran ment el egy-egy problémás gyerek családjához, megoldást javasolni, keresni. Figyelemmel kísérte nagy családja magánéleti sikereit, történéseit, gondjait. Ha kellett, és tudott, segített. Többemberes teherbírását lehetetlen utánozni”- mondta emlékező beszédében Horváthné Aranka.

Némedi Lajos alpolgármester beszédében Eisenbeck életútját méltatta, kiemelve önzetlenségét, türelmét, és a közösségért való tenni akarását.

némedi lajosnémedi lajos

Nem csak szóval, tettel is segítette közösségét. Nagyon szerette a kétkezi munkát, ha kellett, szőlőt metszett, szüretelt- hangzott el Takács Lászlóné visszaemlékezésében, majd leleplezték az iskola bejárata melletti emléktáblát.

A beszédek és az avatás után meghívásos szivacskézilabda tornát rendeztek kisiskolások részvételével a Dózsa iskolában, ahol a veszprémi Deák, Simonyi és a vendéglátó Dózsa iskola mellett a Pápáról érkező Kilián iskola diákjai is versengtek a vándorkupáért.

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
A digitális világot hozták közelebb az óvodásokhoz, analóg módszerekkel A digitális világot hozták közelebb az óvodásokhoz, analóg módszerekkel A 2023/2024-es tanév tavaszi szemeszterében egy úttörő projektbe kezdett a Pannon Egyetem a Veszprémi Ringató Körzeti Óvodával, hiszen a Pannon Egyetem Humántudományi Kar Digitális Módszertani Intézete és a Ringató Óvoda kooperációban indult a Digitális Témahéten. 2024. május 1. 7:23 Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében mintegy 54 tantárgyból 3326 fő tesz érettségi vizsgát a 2024. évi tavaszi időszakban. Az írásbeli érettségi vizsgák 2024. május 3. – május 27. között zajlanak a középiskolák és a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal szervezésében. 2024. április 30. 15:28 Kant 300: Az élet legnagyobb kalandja a gondolkodás Kant 300: Az élet legnagyobb kalandja a gondolkodás Hogyha elképzelünk egy filozófust, különösen olyant, aki háromszáz éve született, valószínűleg az első kép, ami beugrik, az egy poros könyvtár épületében lassú, csigatempóban bogarászó személy, aki olykor elmélázik azon is, van-e egyáltalán értelme a bogarászásnak; vagy esetleg egy közhelyes, tarka réten, domboldalon, a messzi égbe tekintő elme, aki a lét alapkérdésein töri fejét. De arra bizonyosan senki sem gondol, hogy a mai filozófusok úgy fogalmaznak a háromszáz éves Kantról, hogy: kortársunk. Márpedig ez volt az ismétlődő kulcsszó az MTA VEAB Filozófiai Munkabizottságának és a Pannon Egyetem HTK Társadalomtudományi Intézetének közös konferenciáján. 2024. április 28. 18:22 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. 2024. április 26. 14:11

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.