2022. január 26.
//
Vanda névnap

Népszerűek a PE-GTK hallgatói a vállalatok körében

2016. június 6. 9:54
Pannon Egyetem

A Gazdaságtudományi Kar számára éppen olyan fontos célkitűzés, hogy jó szakemberekkel lássa el a régió gazdaságát és az üzleti élet különböző területeit, mint az, hogy hallgatói piacképes diplomával kerüljenek ki a munka világába. Ennek érdekében a kar kiemelt fontosságot tulajdonít a vállalati kapcsolatok ápolásának. Kiterjedt kapcsolatrendszerének köszönhetően az oktatás közvetlen jelzést kap a gazdaság igényeiről, és az oktatási kínálatot ennek megfelelően alakítja. Az együttműködés eredménye többek között, hogy a hallgatók olyan vállalati környezetben tölthetik el a szakmai gyakorlatot, melyben az elsajátított elméletet a gyakorlatban mélyíthetik el.

A Gazdaságtudományi Kar kiemelt partnerei között szerepel többek között a Herendi Porcelánmanufaktúra, a Continental Automotive Hungary Kft., a Balluff, , az Alcoa, a JOST Hungária, az IT Services, a Morgan Stanley, a Generali, a UCMS Group Hungary, a MagiCom. Továbbá az olyan nagyvállalatok, mint például az Audi, a Flex, a General Electric, a Grundfos, az IBM jó hátteret biztosítanak a nappali, a levelező és a duális képzéshez.

A vállalatok támogatják a kutatásokat és a hallgatói tehetséggondozást is mind pályázatokkal, mind versenykiírásokkal és ösztöndíjakkal. A Balaton és a Bakony közelsége kiemelten igényli a turizmusfejlesztést, melyhez a kar oktatói és hallgatói bázisa hosszú évek óta nyújt segítséget. A Gazdaságtudományi Kar folyamatosan munkálkodik azon, hogy a vállalatokkal szorosan együttműködve a legmodernebb eszközöket használja az oktatásban, és segítse a hallgatók elhelyezkedését. A vállalati kapcsolatoknak köszönhetően jelenleg több, mint 30 helyen, közel 60 hallgató számára kínálják a duális képzés lehetőségét.

„Minden munkáltató humán stratégiájának meghatározó eleme, hogy versenyképes munkaerőforrással rendelkezzék, ezzel is előnyre szert téve versenytársaihoz képest" - fogalmazott dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója. - "A jövő munkavállalóit a mában kell keresni! Ebből az elgondolásból kiindulva a Herendi Porcelánmanufaktúra örömmel kapcsolódott a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának duális és gyakornoki képzési rendszeréhez. Olyan kollégákra van szükségünk, akik gyökerekkel és szárnyakkal rendelkeznek! A gyökereket az egyetemről hozott tudás adja, a szárnyakat pedig a munkáltató biztosítja. A Pannon Egyetemről hozzánk került fiatal diplomások szakismereteiken túl empatikusak és emberségesek, akarnak és képesek fejlődni, innovatívak és nyitottak a világra, rugalmasak és konstruktívak, hozzáértőek és befogadóak, vállalati kultúránkba szívesen illeszkednek be, egyúttal képesek a felelősségvállalásra.”

„A Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft., mint helyi TDM szervezet 2009 óta működik a városban és üzemelteti az 1998 óta létező turisztikai információs és marketing irodát (Tourinform Veszprém) valamint 2014 óta a Kossuth utcai turisztikai információs pavilont" - mondta Bérczi Beáta, a Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője. - "Az elmúlt 18 év alatt folyamatos és sikeres volt az együttműködés a Pannon Egyetemmel. Az irodai munkát legtöbbször a nyári szezonban segítették az egyetem hallgatói és szerezték meg nálunk szakmai gyakorlatukat. A gyakornokok kiváló szakmai kompetenciákkal, megfelelő nyelvtudással rendelkeztek, érdeklődőek voltak és hamar beilleszkedtek a munkahelyi környezetbe, így bátran ajánlottuk őket a jövőbeni munkaadóik részére.”

„A Continental Automotive Hungary Kft. veszprémi vállalatánál folyamatosan fejlesztjük az egyetemi együttműködéseinket és a gyakornoki programunkat. Célunk, hogy gyakorlati ismeretekre tegyenek szert a hallgatók és valós ipari esetekkel foglalkozzanak" - jelentette ki Orbán Asztrid, a Continental Automotive Hungary Kft. HR Specialista & HR projektekért felelős munkatársa. "Ezeket az ismereteket a munkaerőpiacon bármely vállalatnál tudják majd kamatoztatni, de főként annak örülünk, ha ezt nálunk teszik meg. A program számunkra is előnyös, hiszen egy kreatív és ambiciózus gyakornok a munkájával és fejlesztési javaslataival számos esetben hozzá tud járulni és előrelendíteni egy-egy osztály hatékonyságát. Pozitívan tapasztaljuk, hogy azon hallgatók, akik a Pannon Egyetem képzésein tanulnak, és jó eredménnyel végeznek, megfelelő elméleti alapokkal bírnak, ezért gyorsabban integrálódnak vállalatunk mindennapjaiba.”

vehir.hu

További cikkek

Kamerákkal felszerelt gép válogatja a hulladékot az egyetemen
Kamerákkal felszerelt gép válogatja a hulladékot az egyetemen
Hulladékválogató berendezést szerzett be a Pannon Egyetem kutatási célokra. A készüléket csütörtökön mutatták be.
Virtuális nyílt napokat tart a Pannon Egyetem
Virtuális nyílt napokat tart a Pannon Egyetem
A Pannon Egyetem 2021. február 3-án, szerdán újabb virtuális nyílt nap rendezvénnyel segíti az érdeklődőket a döntésben.
A Tématerületi Kiválósági Program 2020 keretében valósul meg a Pannon Egyetem környezetvédelmi és nanotechnológiai projektje
A Tématerületi Kiválósági Program 2020 keretében valósul meg a Pannon Egyetem környezetvédelmi és nanotechnológiai projektje
A Pannon Egyetemen 2020. augusztus 1. és 2021. július 31. között valósul meg az a pályázati program, amely a környezeti változások légkörre és felszíni vizekre gyakorolt hatásával, valamint funkcionális nanoanyagok és szenzorok alkalmazásorientált kutatás-fejlesztésével foglalkozik. A projekt a Tématerületi Kiválósági Program 2020 (TKP2020-IKA-07) Intézményi Kiválóság alprogramja keretében a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivataltól 700 000 000 Ft forint támogatást kapott.
Top 10-ben a Pannon Egyetemen végzettek fizetése
Top 10-ben a Pannon Egyetemen végzettek fizetése
A Figyelő Felsőoktatási Rangsor 2021-es kiadásából kiderült, mely intézményekben végzett friss diplomás munkavállalók havi bruttó átlagjövedelme a legmagasabb. A Pannon Egyetem az országos összevetésben a hatodik helyet érte el.
Megerősítette kapcsolatát a Pannon Egyetem és a Tungsram
Megerősítette kapcsolatát a Pannon Egyetem és a Tungsram
Új együttműködési megállapodást írtak alá a Pannon Egyetem és a Tungsram vezetői – az intézmény és a cég szorosabbra fonja együttműködését a jövőben.