Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tető alá hozzák a Stansfield koncertet

2016. június 8. 22:09
A VeszprémFest július 15-i koncertjét, a brit Lisa Stansfield énekesnő fellépését az eredetileg meghirdetett helyszínről, a veszprémi várból a szervezők a Veszprém Arénába helyezték át. Az okokról Mészáros Zoltánt, a fesztivál főszervezőjét kérdeztük.

- Nem gondoljátok, hogy az Aréna - bármilyen praktikus is - hangulatában nem hasonlítható a vár egyedi miliőjéhez?

- Pontosan tudjuk, hiszen a vár főtere volt a fesztivál létrejöttének is a fő inspirációja. Ugyanakkor fontos tudni, hogy a VeszprémFest valamennyi koncertje tekintetében fenntartja a helyszínváltozás jogát, az persze igaz, hogy ezt alapvetően az időjárás, a rossz idő miatt tesszük. Mégis az a helyzet, hogy amikor valaki jegyet vesz a fesztiválra, azon egyből az Aréna-beli hely is rajta van, hiszen könnyen megtörténhet, hogy egy várba tervezett koncertet a rossz idő miatt végülis az Arénában látnak a nézőink. Nem tudunk, nem is lehet arra garanciát adni, hogy a koncertek mindenképpen a várban lesznek.

- Kokrétan mi miatt döntöttetek a helyszínváltoztatás mellett?

- Nem volt könnyű döntés, meg kell mondjam, mi is töprengtünk rajta, de olyan hamar fogytak el a jegyek a koncertre, és olyan nagy az érdeklődés azóta is, hogy végülis úgy döntöttünk, hogy a további 1000, akár 2000 rajongó miatt bevisszük a koncertet, mégiscsak most jön először Magyarországra Lisa Stansfield. Pontosan ugyanaz a nézőtér lesz, mint tavaly az Emeli Sandé koncerten, ahol már a színpad középen keresztben volt, így valójában itt is közel van a közönség az előadóhoz, ez a koncert kiválóan sikerült. Olvastam a neten egy kommentben, hogy a “profitéhség" miatt döntöttünk így. Ezt vissza kell utasítanom, személyesen és a fesztivál nevében is sértő. Nyilván a közönség nem jártas a nemzetközi koncertszervezésben, nem is dolga, de nem árt tudni, hogy ezen a szinten a művésznek kifizetendő honorárium mindig nézőtér-arányos. Ha valakiért mondjuk 50.000 eurót fizetünk a várba, azért 100.000-et kell, ha egy dupla akkora nézőtérre, az Aránába rakjuk. Itt is pontosan ez történt.

Úgy döntöttünk, hogy ahelyett, hogy - majd másfél hónappal a koncert előtt - kényelmesen hátradőlve büszkén kitettük volna a “MEGTELT” táblát, újabb kockázatot - és befektetést - vállalunk, pusztán amiatt, hogy megpróbáljunk további jegyeket is elérhetővé tenni a rajongók számára, akik még nem “ébredtek”. A tapasztalatunk az, hogy a jegyek nagyjából 40%-a az utolsó 3-4 hétben megy el. Hidd el, nekem lett volna a legkényelmesebb hátradőlni, és egy koncertet “kipipálni”, teltház - aki bújt, aki nem - sajnáljuk szöveggel...

Lisa StansfieldLisa Stansfield

- Az Arénában milyen lesz a nézőtér elhelyezkedése, milyen a láthatóság?

- Az igazság az, hogy az Arénában a nézőtér elhelyezkedése, alakja, és ebből fakadóan a láthatóság jobb mint a várban. A vár egy viszonylag keskeny és ellapított nézőtér, az ottani 4. helyár széle például nem teljesen, vagy nem mindig látja a teljes színpadot. Ilyen az Arénában nincs, nem is értem az ezzel kapcsolatos kommenteket. Plusz itt lehetőségünk van az új nézőtér megnyitásával néhány olcsóbb, 10.000 Ft alatti helyár kategória megnyitására is, ezt is fontosnak érzem, a jegyek szélesebb körben is elérhetőek lesznek.

- Aki mindezek ellenére sem elégedett a döntésetekkel, azokkal mi lesz?

- Őszintén szólva én sok fantasztikus koncertet éltem meg bent, közöttük néhányat a néhai Március 15. utcai sportcsarnokban, Bobby McFerrin, Paco De Lucia, vagy Verdi Rigolettója, ahol az egész közönség állva, tapsolva fejezte be az előadást, vagy később az Arénában Herbie Hancock, Chick Corea koncertje is nagy koncertélmény volt. A magánvéleményem az, hogy nem az a döntő, hogy hol van a koncert, de persze pontosan értem a dolgot, és az én egyik szemem is sír. Mindent megtettünk már a tavalyi Sandé koncerten is, hogy az Arénából egy színházi környezetet varázsoljunk, az óriás kivetítőket ide is áttelepítjük, ez idén is így lesz. De természetesen azoknak, akiket nem tudunk meggyőzni, a jegyek visszaválthatóak vagy átcserélhetőek június 24-ig. Ennek módjáról kollégáink a +36 88 800-900-as telefonszámon adnak tájékoztatást.

vehir.hu
további cikkek
Rockzene történelmi környezetben Rockzene történelmi környezetben Harmincnál is több zenekar ad élő koncertet az idei Rock Palota Fesztiválon, amelyet június 14-én és 15-én rendeznek meg Várpalota történelmi központjában, a Thury-várnál. A kétnapos, ingyenes rockzenei rendezvényen olyan országos hírű bandák is fellépnek, mint a Mobilmánia vagy épp az Akela. 2024. március 19. 9:34 José Cura is fellép a VeszprémFesten José Cura is fellép a VeszprémFesten Újabb sztárfellépőt jelent be a VeszprémFest. A História Kertben felállított nagyszínpadon július 17-én az argentin tenor legenda, José Cura ad koncertet. A világhírű operasztár kifejezetten a veszprémi közönség kedvéért összeállított, csak itt hallható, különleges műsorában gitár és zongora kísérettel előadott argentin népdalok és nagy ívű, szimfonikus zenekarral megszólaló operaáriák egyaránt helyet kapnak.  2024. február 15. 13:16 Legyen egy fesztivál! - VeszprémFest20 filmvetítések ingyenesen a Fotonban Legyen egy fesztivál! - VeszprémFest20 filmvetítések ingyenesen a Fotonban 2024. január 23. 12:32 Időablak húsz évnyi zenére és kultúrára Időablak húsz évnyi zenére és kultúrára Csütörtök délután a Foton Audiovizuális Centrumban mutatták be először a VeszprémFest 20, Legyen egy fesztivál! című filmet, amely a programsorozat két évtizednyi sikereit próbálja összefoglalni egy órába sűrítve.   2024. január 19. 17:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.