Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
17°C
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
17°C

Merényletet terveztek a vasárnapi magyar-belga Eb-nyolcaddöntő idején Belgiumban

2016. június 25. 17:06 // Forrás: mti
Merényletre készülő feltételezett dzsihadistát vettek őrizetbe Belgiumban, aki a gyanú szerint a labdarúgó Európa-bajnokság vasárnap esti magyar-belga meccsének közvetítése alatt tervezett terrortámadást.

A belga RTL internetes oldalán megjelent beszámoló szerint a rendőrség szombatra virradóra vette őrizetbe a 20 éves férfit a vallóniai Verviers város közelében. Muriel Targnion, Verviers polgármestere arról számolt be, hogy a gyanúsított a vasárnapi mérkőzés nyilvános vetítése alatt készült lecsapni, azt azonban nem tudni pontosan, hogy hol. "Nem erősíthetem meg ezt az információt, de nekem azt mondták, hogy nem Verviers volt a célpont" - mondta.

A La Derniere Heure című helyi lap értesülései szerint a terrorellenes hatóságok péntek éjszaka egy másik embert is elfogtak az ugyancsak Vallóniában található Mons városában. A belga szövetségi ügyészség megerősítette az őrizetbe vételekről szóló híreket, ugyanakkor azt közölte, hogy korai lenne még konkrét terrortámadásról beszélni. Az RTBF belga közszolgálati televízió közlése szerint a most elfogott gyanúsítottaknak nincs közük az előző heti őrizetbe vételekhez. A rendőrség múlt pénteken több olyan embert is őrizetbe vett, akik a gyanú szerint terrortámadásokat tervezhettek a belga fővárosban a szombati Eb-mérkőzés vetítése alatt.

vehir.hu
további cikkek
Magyar titkosszolgálati jelentés: a migráció kiemelt terrorveszéllyel jár Magyar titkosszolgálati jelentés: a migráció kiemelt terrorveszéllyel jár A migráció kiemelt terrorveszéllyel jár, ezt a napokban részben nyilvánossá vált titkosszolgálati jelentés mindenki számára világossá teszi - mondta a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában. 2023. november 6. 11:47 Két magyar kislány is van a Hamász túszai közt Két magyar kislány is van a Hamász túszai közt A külügy megerősítette, hogy egy nyolc és egy tizenötéves kislányt is elrabolt a palesztin terrorszervezet. 2023. október 26. 14:56 Lehet, hogy a kormány szervezte meg Magyarország elleni legnagyobb terrorcselekményt? történelem Lehet, hogy a kormány szervezte meg Magyarország elleni legnagyobb terrorcselekményt? Szerdán hajnalban 0:15 perckor volt éppen 92 éve annak, hogy a biatorbágyi vasúti viadukton egy hangos robbanás történt, pár másodperccel később pedig egy újabb, amikor a hídon haladó vonat mozdonya felrobbant a mélybe történő becsapódás után. Ez volt Magyarország XX. századi történetének legnagyobb terrorcselekménye, amit számos rejtély övez még mindig, többek közt az elkövető valódi kilétét is megkérdőjelezik sokan. 2023. szeptember 12. 21:50 Tömegbe hajott egy autós a németország Trierben Tömegbe hajott egy autós a németország Trierben Emberek közé hajtott egy autós kedden a németországi Trierben egy sétálóutcában, a város polgármesterének tájékoztatása szerint ketten meghaltak, tízen megsebesültek. 2020. december 2. 4:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.