Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 4. Mónika
Veszprém
20°C
2024. május 4. Mónika
Veszprém
20°C

Zene, bor, mámor

2016. július 9. 8:58
Péntek este ismét elstartolt a 2016-os VeszprémFest kísérőrendezvénye, a Rozé, Rizling és Jazz Napok.

Úgy látszik, hat évvel ezelőtt igencsak sikeres volt a területfoglalás, amikor a görög istenek, Apollón és Dionüszosz elküldték modernkori követeiket, hogy Veszprém szívében, az Óváros téren 10 napig a bulié és a boré legyen a főszerep, mert a VeszprémFest hivatalos kísérőrendezvényére, az idén iskoláskorba lépett Rozé Rizling és Jazz Napokra tényleg nem kellett nógatni senkit, hogy eljöjjön.

Jött mindenki magától, és mire éjszakába kezdett hajlani az este, szinte zsúfolásig megtelt a borfaluvá avanzsált tér. Jobban mondva talán mediterrán gasztrofaluvá előlépett Óváros tér, hiszen a mini-fesztiválon a balatoni borrégió vezető pincészetei és a kisebb borászatok nedűi mellett például ízletes sajt-és sonkatálak is elérhetők.

A talpalávalóról az első este a Wetwood gondoskodott, majd a Pribojszki Mátyás Band izzította be a bulit új lemezük, a My Stories dalainak bemutatásával, rögvest kisebb képzeletbeli utazásra is invitálva a közönséget, a koncert elején felcsengő nóta, a Memphis Soul ugyanis legalább olyan érzést keltett, mintha épp Amerika hosszú útjain tartanánk a város felé beköszönni Elvis Presleynek vagy Johnny Cashnek. Jó kezdés – amit aztán a Barabás Lőrincz Quartett és Selector Emka Dj szettje követett.

A rendezvény újdonsága egyébként a városházára és a Tűztoronyra vetített gyerekrajzokon túl a polgármesteri hivatal előtt csónakokkal, babzsákokkal és nyugágyakkal berendezett kis sziget, ami kifejezetten szimpatikus abból a szempontból is, ha a zenét kicsit kisebb hangerőn élveznénk, míg egy baráti beszélgetést folytatunk le.

A Rozé, Rizling és Jazz Napok nyitónapjáról egy kis galériát is készítettünk, melyet IDE KATTINTVA lehet megnézni.

Galéria
Kezdett a Rozé, Rizling és Jazz Napok
Bertalan Melinda
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.