Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C

Felsőoktatás: kihirdették a ponthatárokat

2016. július 26. 21:32
A naptárban bizonyára pirossal karikázták be július 26-át azok, akik az érettségi után egyetemen szeretnék folytatni tanulmányaikat, hiszen ma este nyolc órától kezdték el kihirdetni a 2016-os ponthatárokat. A Pannon Egyetem aulájában is sok fiatal izgult.

A Felvételi Party szervezői felejthetetlen estét ígértek a látogatóknak: aki belépéskor igazolta az e-felvételi során kapott hitelesítő adatlappal, hogy a 2016-os eljárás során a Pannon Egyetemre felvételizett, annak a rendezvény teljes ideje az intézmény állta a helyszíni fogyasztását. A szervezők tapasztalatai alapján a résztvevők nagy része élt is a lehetőséggel.

A klasszikus sör, bor és üdítő kombó kissé háttérbe szorult, az este sztárjai egyértelműen a Georgikon kar 100 százalékos almaleve és saját termesztésű borai voltak.

Nem csak a karok, hanem a veszprémi kollégiumok képviselői is jelen voltak, hogy információkkal lássák el a leendő hallgatókat, a legtöbben azonban már előzetesen tájékozódtak a választott szakról prospektusok segítségével, illetve a Pannon Egyetem nyílt napján.

Feszült várakozás az Feszült várakozás az

Hogy gyorsabban teljen az idő, a résztvevők szórakoztató kérdésekkel dolgoztathatták meg agytekervényeiket egy fergeteges pub quiz keretein belül. A győztes csapat nyereményben részesült, amelyet a Georgikon kar ajánlott fel, de nem ez volt az egyetlen jutalom, amely gazdára talált, a helyszínen regisztrálók között szintén ajándékcsomagokat osztottak ki. A legjobb zenék és a hangulat felelőse Dj Davelogan volt.

Nyolc órától aztán egyre több arcra ült ki a megkönnyebbülés és az öröm, fiúk és lányok széles mosollyal gratuláltak egymásnak.

Varga Dóra és Kovács Krisztina a zirci III. Béla Gimnáziumból érkeztek. Dóra a Pannon Egyetemen szeretné folytatni tanulmányait pénzügy és számvitel szakon. Mint mondja, nem volt nehéz döntést hoznia, ez az, ami érdekli, ráadásul a családjában is van, aki pénzüggyel foglalkozik, így fel tudta mérni, mire számíthat szeptembertől.

Krisztinának is volt lehetősége családi körben tájékozódni: édesapja építészmérnök, így a lány is ezen a szakon szeretne tovább tanulni a győri Széchenyi István egyetemen.

Kutasi Barbarának 8 óra 3 perckor érkezett az SMS a sikeres felvételiről, így szeptembertől kis- és középvállalkozási szakirányon folytatja tanulmányait.

Gratulálunk a sikeres felvételihez!

Fotó: Tál Dominik

Szabó Virág
további cikkek
'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' Hatalmas az érdeklődés a Pannon Egyetem Humántudományi Kar szakjai iránt, olyannyira, hogy az ősztől induló pszichológia alapképzést több mint százan jelölték meg első helyen. Ennél is népszerűbb az óvodapedagógia alapképzés, s mindemellett nemrég a terület- és városfejlesztés mesterszakot is sikerült engedélyeztetni az Oktatási Hivatallal. Navracsics Judit, a HTK dékánja úgy fogalmazott: örül a váratlan sikernek, ami azért annyira mégsem váratlan, hiszen évekig dolgoztak azon, hogy a fiatalok ilyen széles spektrumú képzéskínálatból választhassanak. 2024. március 23. 21:21 Február 21-ig lehet jelentkezni a középiskolákba Február 21-ig lehet jelentkezni a középiskolákba Február 21-ig lehet jelentkezni a középiskolákba - közölte az Oktatási Hivatal (OH) csütörtökön. 2024. február 8. 10:43 A legek időszakát éli a Pannon Egyetem – hamarosan új rektorral folytathatja továbbra is az élmezőnyben Pannon Egyetem A legek időszakát éli a Pannon Egyetem – hamarosan új rektorral folytathatja továbbra is az élmezőnyben 2023-ban mintha még a csillagok is szerencsésen együtt álltak volna a Pannon Egyetem fölött, a veszprémi felsőoktatási intézmény sorról sorra döntötte meg a saját rekordjait. 2024. február 2. 11:30 Petőfi Sándor, vagy Lázár Ervin műveit elemezhetik a ma érettségizők Petőfi Sándor, vagy Lázár Ervin műveit elemezhetik a ma érettségizők Hétfő reggel a magyar nyelv és irodalom írásbelikkel folytatódnak az érettségi vizsgák. Ebből a tárgyból középszinten 72 569, emelt szinten pedig 1771 tanuló ad számot tudásáról. 2023. május 8. 11:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.