Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 3. Tímea
Veszprém
16°C
2024. május 3. Tímea
Veszprém
16°C

Novemberben kezdődhet az iskolák állami átvétele

2016. augusztus 22. 9:52 // Forrás: hirado.hu/ magyaridok.hu
Az őszi szünet végéig mindenhol véglegesítik a tankerületi központok székhelyét, és november végén megkezdődhet az iskolák átvétele az önkormányzatoktól - mondta el Pölöskei Gáborné, a Klik elnöke a Magyar Időknek adott interjúban.

Pölöskei Gáborné a lap hétfői számában megjelent cikkben kifejtette: az új állami intézményfenntartói rendszer felállítása kapcsán a "kiválásos" átalakítás mellett döntöttek, ami alapján már kiválasztották az 58 tankerületi központ vezetőjét, akik ismerik illetékességi területeiket, szervezik csapatukat. Az új tanévet már úgy kezdik meg, hogy az 58 egység gyakorlatilag feláll. Az elnök szerint ezzel az eljárással a legkisebb a bizonytalanság a rendszerben, és ők fogják lebonyolítani az átadás-átvételt is. A tervek szerint az őszi szünet végéig mindenhol véglegesíteni kell a központok székhelyeit, novembertől pedig megkezdődhet a konkrét folyamat is.

Emellett az elmúlt időszakban a tankerületek között szétosztották a szükséges pénzügyi keretet, például a gyerek- és közalkalmazotti létszám és a feladatok figyelembevételével. Ezeket az összegeket az igazgatók közreműködésével a centrumoknak kell az iskolákra lebontaniuk, hogy valamennyi intézmény számára pénzügyileg is zökkenőmentesen kezdődjön a tanév, és lássák az intézményvezetők, hogy mekkora összeggel tervezhetnek januárig. Pölöskei szerint így megvalósítják azt az ígéretüket is, hogy a döntések közelebb kerülnek az iskolákhoz.

Az elnök beszámolt arról is, hogy a központnak gyakorlatilag már egyáltalán nincs szállítói vagy bértartozása. Amellett, hogy rendezte anyagi dolgait, tankerületenként ötmillió forintot biztosított a karbantartásokra, felújításokra, ezenfelül rengeteg intézményben korszerűsítette a fűtést – tette hozzá.

vehir.hu
további cikkek
A digitális világot hozták közelebb az óvodásokhoz, analóg módszerekkel A digitális világot hozták közelebb az óvodásokhoz, analóg módszerekkel A 2023/2024-es tanév tavaszi szemeszterében egy úttörő projektbe kezdett a Pannon Egyetem a Veszprémi Ringató Körzeti Óvodával, hiszen a Pannon Egyetem Humántudományi Kar Digitális Módszertani Intézete és a Ringató Óvoda kooperációban indult a Digitális Témahéten. 2024. május 1. 7:23 Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében mintegy 54 tantárgyból 3326 fő tesz érettségi vizsgát a 2024. évi tavaszi időszakban. Az írásbeli érettségi vizsgák 2024. május 3. – május 27. között zajlanak a középiskolák és a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal szervezésében. 2024. április 30. 15:28 Kant 300: Az élet legnagyobb kalandja a gondolkodás Kant 300: Az élet legnagyobb kalandja a gondolkodás Hogyha elképzelünk egy filozófust, különösen olyant, aki háromszáz éve született, valószínűleg az első kép, ami beugrik, az egy poros könyvtár épületében lassú, csigatempóban bogarászó személy, aki olykor elmélázik azon is, van-e egyáltalán értelme a bogarászásnak; vagy esetleg egy közhelyes, tarka réten, domboldalon, a messzi égbe tekintő elme, aki a lét alapkérdésein töri fejét. De arra bizonyosan senki sem gondol, hogy a mai filozófusok úgy fogalmaznak a háromszáz éves Kantról, hogy: kortársunk. Márpedig ez volt az ismétlődő kulcsszó az MTA VEAB Filozófiai Munkabizottságának és a Pannon Egyetem HTK Társadalomtudományi Intézetének közös konferenciáján. 2024. április 28. 18:22 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. 2024. április 26. 14:11

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.