Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Társadalmi problémákra mutatnak megoldást az egyetemen

2016. augusztus 24. 15:03
Nemzetközi versenyt lát vendégül a Pannon Egyetem a következő két napban. A projekt keretében társadalmi innovációs ötleteket mutathatnak be a diákok.

Az I-SICS Nemzetközi Társadalmi Innovációs Verseny célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a társadalmi gondokra, s arra ösztönözze őket, hogy felelős, aktív résztvevőként alakítsák azt. A projekt házigazdája a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara, ahol hazai és külföldi diákok mutatják be a társadalmi innovációs ötleteiket a következő napokban.

Az esemény szerda délutáni sajtótájékoztatóján dr. Kovács Zoltán, a Gazdaságtudományi Kar dékánja elmondta, teljes mellszélességgel kiállnak az ilyen, és ehhez hasonló innovatív törekvések mellett, hiszen ma már elvárás a felsőoktatási intézmények esetében az innovativitás. Napjainkban az is bevett szokás, hogy vállalkozások keresik fel az egyetemet, hogy az megoldást keressen egy adott problémára.

dr. Kovács Zoltándr. Kovács Zoltán

Kovács Zoltán szerint a versenyzés az egyik leghatékonyabb módszer, amiben a diákok tovább fejlődhetnek, s azt is fontosnak tartja, hogy életszerű szituációkban, nemzetközi légkörben próbálhatják ki tudásukat a hallgatók.

Dr. Fehérvölcsi BeátaDr. Fehérvölcsi Beáta

Dr. Fehérvölgyi Beátától, a fejlesztési ügyekért felelős dékánhelyettestől megtudtuk, hogy az egyetem új utat tűzött ki maga elé, melynek szerves része a nemzetközi projektmunkákban való részvétel. Ez a verseny is ilyen kezdeményezés révén jöhetett létre. Az Európai Unió támogatásában részesülő vetélekedő spanyol, belga, szlovák, horvát, s két magyarországi ügynökség közreműködésével jöhetett létre. – Szeretnénk nemzetközi hírnevet szerezni a Pannon Egyetemnek. Ez a program is ezt a célt szolgálja. A feladatunk az volt, hogy kidolgozzunk egy tréningprogramot, ami a fiatalok vállalkozását segíti. A versenyben résztvevőknek társadalmi kihívásra kell reagálnia, és ehhez üzleti tervet is vártunk tőlük. A Pannon Egyetem hallgatói csapata, a különböző szakmunkák népszerűsítést tűzte ki célul – tette hozzá.

dr. Bognár Ferencdr. Bognár Ferenc

Dr. Bognár Ferenc projektszervező szerint a diákok visszajelzése egyértelműen pozitív, örömmel vettek részt a felkészülésben.

A kétnapos megmérettetés szerdán kezdődött az ötletek prezentációjával, és csütörtökön ugyancsak előadásokkal folytatódik a program, amit az esti eredményhirdetés zár.

Zatkalik Dániel
Domján Attila
további cikkek
A legek időszakát éli a Pannon Egyetem – hamarosan új rektorral folytathatja továbbra is az élmezőnyben Pannon Egyetem A legek időszakát éli a Pannon Egyetem – hamarosan új rektorral folytathatja továbbra is az élmezőnyben 2023-ban mintha még a csillagok is szerencsésen együtt álltak volna a Pannon Egyetem fölött, a veszprémi felsőoktatási intézmény sorról sorra döntötte meg a saját rekordjait. 2024. február 2. 11:30 Lezárult Az Uniós támogatással megvalósult átfogó INTÉZMÉNYFEJLESZTÉSI PROJEKT A Pannon Egyetemen Lezárult Az Uniós támogatással megvalósult átfogó INTÉZMÉNYFEJLESZTÉSI PROJEKT A Pannon Egyetemen A Pannon Egyetem 2016-ban az EFOP-3.6.1-16 „Intelligens szakosodást szolgáló intézményi fejlesztések” elnevezésű konstrukció keretében sikeresen pályázott és nyert el 955 779 039 forint vissza nem térítendő támogatást az EFOP-3.6.1-16-2016-00015 azonosító számú és „A Pannon Egyetem átfogó intézményfejlesztése az intelligens szakosodás elősegítése érdekében” című projekt megvalósítására. 2022. augusztus 3. 11:03 Kamerákkal felszerelt gép válogatja a hulladékot az egyetemen Kamerákkal felszerelt gép válogatja a hulladékot az egyetemen Hulladékválogató berendezést szerzett be a Pannon Egyetem kutatási célokra. A készüléket csütörtökön mutatták be. 2021. november 26. 12:15 Virtuális nyílt napokat tart a Pannon Egyetem Virtuális nyílt napokat tart a Pannon Egyetem A Pannon Egyetem 2021. február 3-án, szerdán újabb virtuális nyílt nap rendezvénnyel segíti az érdeklődőket a döntésben. 2021. február 2. 12:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.