2021. május 9.
//
Gergely névnap

A népszavazás Veszprémről is szól

2016. szeptember 21. 15:04
Az októberi kvótanépszavazás Porga Gyula szerint a veszprémiek jövőjéről is szól, ezért mindenkit szavazásra bíztat. A kézilabdás Gulyás Péter szintén a részvételre buzdít.

Az október 2-i kvótanépszavazáson olyan ügyben kéri a kormány a véleményünket, amely nem szabadna, hogy pártpolitikai ügy legyen. Ez a népszavazás országos, és nemzeti kérdés, amely a veszprémiekről is szól - mondta Porga Gyula polgármester a Kossuth utcai sajtótájékoztatóján szerda délután.

„A jelenlegi helyzet minden európai országnak stresszhelyzetet okoz, azonban Magyarország az egyetlen, amely megkérdezi a lakosságot arról, hogy a magyar kormány mit képviseljen Brüsszelben”

- mondta.

Nyilvánvalóan sokan, sokfélét gondolnak, és döntenek majd, de azt egyetlen veszpréminek sem szabad elkövetnie, hogy nem vesz részt a szavazáson - fejtette ki véleményét. Porga Gyula azt is elmondta, hogy szerinte a szavazás nem csak az ország és Veszprém jövőjéről, hanem a gyerekeinkről és unokáinkról is szól, ezért arra kéri a helyieket, hogy minél többen menjenek el szavazni.

gulyás péter és porga gyula a kossuth utcángulyás péter és porga gyula a kossuth utcán

Gulyás Péter, a Telekom Veszprém KC kézilabdázója is szavazásra buzdítja a veszprémieket. A sajtótájékoztatón azt mondta, eddig minden magyarországi választáson részt vett, amin tudott, és fontosnak tartja, hogy minden magyar állampolgár elmondja a véleményét arról, amiről a mostani szavazás szól.

Európát gyakran járva azt mondta: látja, mi folyik nyugaton, és személy szerint nem szeretné, hogy Magyarországon is bekövetkezzen az, amiket ott tapasztal.

„Arra kérek mindenkit, hogy menjen el szavazni, és a magyarok mutassák meg, hogy miért is védik Európát, és miért is vagyunk magyarok”- fogalmazott.

Ge. Á.
Domján Attila

További cikkek

Külső szolgáltatóra bíznák a helyi járatos közlekedést a független képviselők
Külső szolgáltatóra bíznák a helyi járatos közlekedést a független képviselők
Nem tartható tovább a jelenlegi állapot – jelentette ki Kovács Rajmund független önkormányzati és Varga-Damm Andrea független parlamenti képviselő szombaton a V-Busszal kapcsolatos sajtótájékoztatójukon.
Rácz Zsófia: a fiatalok készek önzetlenül segíteni
Rácz Zsófia: a fiatalok készek önzetlenül segíteni
A fiatalokért felelős helyettes államtitkárt a múltheti veszprémi látogatása során kérdeztük az önkéntességről. Szerinte a nagyvállalatok körében is egyre népszerűbb az önkéntesség támogatása.
Veszprémi ellenzék: tisztázatlan ügyek a Csererdőben
Veszprémi ellenzék: tisztázatlan ügyek a Csererdőben
Hartmann Ferenc (MSZP) szerint a polgármester félretájékoztatta a képviselőket a településrendezési eszközök módosításáról. Porga Gyula azt mondja, csak előzetes döntés született a közgyűlésen.
Baleset vezetett 31 illegális bevándorló elfogásához Veszprém megyében
Baleset vezetett 31 illegális bevándorló elfogásához Veszprém megyében
Harmincegy illegális bevándorló elfogásához vezetett egy baleset, amely a 834-es számú úton, a pápadereskei kereszteződésben történt. Az embercsempészt nagy erőkkel keresik - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szerda délelőtt.
Ellenzéki előválasztás jelöltek nélkül?
Ellenzéki előválasztás jelöltek nélkül?
Mint amikor egy csapatnak rövid a cserepadja, a mérkőzésen pedig a fáradt kulcsjátékosokat nem tudják minőségi cserékkel pótolni, úgy áll jelenleg a veszprémi ellenzék helyzete a nyárra tervezett előválasztás előtt. Egyedül a DK háza táján volt mozgolódás, de ott is biztos eddig, hogy Katanics Sándornak felmutatták a cserét jelző táblát és egy ismeretlen helyi ügyvéd lép a politika pályájára.