Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

'Ha ide jársz és érzed ezt, tedd a kezedet fel!'

2016. október 6. 9:44
Kedves egyetemista! Talán most még nem hiszed el, de életed egyik legszebb időszakaként fogsz visszaemlékezni az egyetemre. Csak csukd le néha a laptopodat és gyere ki a szobádból!

A legtöbben –főleg az egyetemisták és azok hozzátartozói – egyetértenek abban, hogy egyetemistának lenni életérzés. Az évnyitókon az egyetem vezetősége arról beszél, hogy egyetemistának lenni kiváltság és egyben felelősség is. Hiszen Te vagy a jövő értelmiségije. Te. Aki hajnali négykor a fél karodat adnád egy hamburgerért Tamás Bátya Kunyhójában, mert a pénzedet már a buli első húsz percében elittad. Te, aki lemész alsógatyában és bőrmellényben a kisboltba három kifliért, mert a fogadás az fogadás! Te aki néhány buli után csak annyit bírsz mondani: „Ne beszéljünk a tegnapról.”

De ezek mind hozzátartoznak az egyetemista léthez! Főleg az egyetemista léthez Veszprémben. VEN, Regatta, szakestek, KOLI7, szintvetélkedők (és a hajnali tűzriadók) és ez még csak pár program. Amikor a gyereked megkérdezi majd, milyenek voltak az egyetemi éveid, mosolyogva tudod azt mondani: „áá, nem fogjátok elhinni, mekkora ökör voltam!”.

A szakestek elmaradhatatlan kísérője, a krampampuliA szakestek elmaradhatatlan kísérője, a krampampuli

Négykor feküdni, hétkor kelni. Amikor a tanár azt mondja, lehetetlen egy nap alatt megtanulni az anyagot, csak mosolyogni magadban és Anakint idézni a Star Wars III.ból: „Alábecsülöd az erőmet, Obi Wan”.

Amikor arra gondolsz, hogy beadandót kell írnod, kiselőadást csinálnod és a ZH-k is közelednek, inkább alszol egyet vagy nekiállsz filmet nézni. Másnap persze utálod magad emiatt. Gyakran mész úgy vizsgázni, hogy arra gondolsz: „Még egy nap kellett volna…”

Amikor hazautazol hétvégén, te és a gyomrod is megállapítjátok, hogy anya főztje verhetetlen! Amikor mész vissza a kollégiumba, a bőröndöd felét elfoglalják az ételes dobozok, amiket jól hátrapakolsz a hűtőben, hogy senki ne vegye észre. Pechedre így is kiszúrják a szemfüles szobatársaid és amikor az ÜRES és MOSATLAN edényt megtalálod a mosogatóban, éktelen haragra gerjedsz. Persze senki nem nyúlt a sütidhez, sőt nem is láttak semmit!

Sokadszorra is megpróbálod elmagyarázni otthon, hogy miként működik a kreditrendszer, mi az a tárgyekvivalencia, majd lemondóan sóhajtva csak annyit mondasz: „a lényeg, hogy idén végzek”.

Egyetemen tanulni szabadság! Főleg a középiskola után. Egy esti elhajlás után könnyen mondasz le a reggel nyolcas előadásról. Aztán a tízesről és a délutániról is. Kell a pihenés, nem igaz?

VEN van, volt, lesz!VEN van, volt, lesz!

Keddenként vodkanarancs a DC-ben, esetenként életed szerelmének keresése/megtalálása. Isteni hamburger és a legjobb rockzenék a Canyonban, verhetetlen velős pirítós a Sportban. Ott találkozunk, de azért iszunk, mielőtt inni mennénk! A Gesztibe felérve alig várjuk, hogy lecsússzon egy kevert. Nem tehetünk róla, olyan, mint a gumicukor! A vécében ketten már nem férnek el, az ajtó nem csukódik, de kit érdekel? Itt nem ez számít, hanem az, hogy egy sűrűbb estén mindenkivel összefuthatsz és olcsó a fröccs meg minden más.

Erről szól az egyetem bulis oldala. A szabadságról, az új kapcsolatokról, olykor a féktelenségről és a felelőtlenségről. Jó esetben az ember megtalálja az arany középutat a bulizás és a tanulás között, de néha nem árt, sőt kell is lazítani.

De ezt valaki már nálam korábban és szebben is elmondta! A te fejedben is cseng már, a "Minden nap ünnep, minden nap másnap?" :)

Szabó Virág
további cikkek
Veled végtelen – jön az 1x1 fesztivál Veled végtelen – jön az 1x1 fesztivál Szeptember 21-23. között az Acticityben rendezik meg az EKF támogatásával megvalósuló, a Három Királyfi Három Királylány alapítvány által szervezett fesztivált. Koncertekre, kulturális eseményekre, kommunikációs és gasztronómiai workshopra várják az érdeklődőket. 2023. szeptember 20. 15:24 Azahriah és Desh népszerűsége töretlen, Harry Styles és Eminem a leghallgatottabb külföldi előadó Azahriah és Desh népszerűsége töretlen, Harry Styles és Eminem a leghallgatottabb külföldi előadó A hazai közönség legtöbbször Azahriah és Desh Pullup című számát hallgatta a Spotify-on, mely majdnem 6,5 millió lejátszást ért el 2022-ben. Ugyanezen a zenei streamingszolgáltatón a világ legnépszerűbb dalának Harry Styles As It Was című dala tekinthető, amit több mint 1,7 milliárdszor játszottak le a platformon tavaly. 2023. július 11. 14:06 Nem csak a zenéről szól az EFOTT Nem csak a zenéről szól az EFOTT Jövő héten, július 12. és 16. között rendezik meg az EFOTT-ot a Velencei-tónál. A rendezvény házigazdája a Pannon Egyetem. 2023. július 6. 15:42 Színes programkavalkáddal ünneplik az EKF félidejét Európa Kulturális Fővárosa Színes programkavalkáddal ünneplik az EKF félidejét Hihetetlen, hogy lassan eltelt hat hónap az évből, és elérkeztünk az Európa Kulturális Fővárosa évad félidejéhez. A szervezők ezt egy színes, mozgalmas, többnapos rendezvénysorozattal, a Felezővel ünneplik meg. Ajánlunk néhány programelemet a kínálatból. 2023. június 13. 15:36

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.