Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 16. Jusztin
Veszprém
23°C
2024. június 16. Jusztin
Veszprém
23°C

Locsolok vagy gyomorrontok?

2009. április 10. 21:17
A szép locsolóversekért bizony nem feles pálinka dukál, főleg ha gyerekekről van szó. Az orvos szerint a mértékletesség a legfontosabb.

- A húsvéti időszakban sajnos a legtöbb probléma még mindig az alkohollal van. Számos fiatal kerül be hozzánk alkoholmérgezési tünetekkel ebben az időszakban, ezért érdemes mind a locsolóknak, mind a vendéglátóknak szem előtt tartani, hogy a túlzott alkoholfogyasztásnak rossz vége lehet. A felnőtteknek sem érdemes a pohár fenekére nézni, azonban gyerekek esetében ez különösen ellenjavallott - mondta lapunknak Dr. Szabó Éva, a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház gyermekosztályának vezető főorvosa.

- A másik probléma általában a mértéktelenséggel van. A zsíros, puffasztó ételekből, ha tehetjük, csak keveset fogyasszunk, így a gyomorrontás is elkerülhető. Mivel Húsvétkor sok tojás is fogy, az általános elkészítési szabályokra különösen figyelemmel kell lenni, a süteményekhez, hidegtálakhoz csak friss, alaposan megtisztított hozzávalókat használjunk!

- Ha a baj már megtörtént, a gyermekorvos szerint nem érdemes csodaszerekkel kisérletezni. A diéta és a nehéz ételek kerülése rövid idő alatt hatásosnak bizonyulhat. Bár az étvágy és a szomjúságérzet ilyenkor nagy mértékben csökken, a folyadékbevitelre érdemes ügyelni. Minél kisebb egy gyermek, annál hamarabb kiszárad. Ha tehetjük, inkább gyakran igyunk kevesebbet, akár fanyar, citromos vagy szénsavas italokat is, amik megnyugtatják a gyomrot - tanácsolta Dr. Szabó Éva.

Kocsis Sándor
további cikkek
„Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet „Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet A Magyar Mozgókép Fesztiválon mutatták be az ötvenöt éve alakult Kaláka együttesről szóló másfél órás dokumentumfilmet, noha az is kiderül belőle, nem szeretik, ha a Kaláka szócska után még az ’együttes’ is odakerül, hiszen a Kaláka önmagában is a közös munkára, a szórakozva dolgozásra utal. tegnap 21:45 Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar A főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak ellenőrzése után Karácsony Gergely nyerte meg a választást 41 szavazattal - derült ki a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) péntek esti ülésén. 2024. június 14. 20:49 20 éve ünnepeljük az adományozást: köszönjük véradók! 20 éve ünnepeljük az adományozást: köszönjük véradók! Péntek délelőtt tartották meg a már hagyományosnak számító, sorban az ötödik véradók világnapi faültetést, melyet a Magyar Vöröskereszt 2020-ban indított. Budapest, Esztergom, Székesfehérvár és Szolnok után Veszprém belvárosában, a Szent Kálvária-domb melletti zöld területen ültették el a szimbolikus jelentésű vérszilvafát, melynek mélyvörös színe egész évben emlékeztet minket a véradás fontosságára. tegnap 14:40 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t EURO-2024 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t Szombaton délután Svájc ellen elkezdődik a magyar labdarúgó-válogatottnak is az európai kontinensviadal, a csapattal szembeni elvárások pedig a veretlenül megvívott csoportmérkőzések után tovább nőttek. De vajon mire számítanak a csapattól az ismert veszprémi közéleti és kulturális szereplők? Városvezetőt, egyházi elöljárót, sportolót, zenészt és rendőrkapitányt is kérdeztünk erről, valamint arról, hogy ők kit várnak végső győztesként az Európa-bajnokságon. 2024. június 14. 14:13

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.