Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C

A hegyekben remekel a balatoni lány / Hoffmann Hanna a Balaton habjai helyett az Alpok havát szeli

2009. április 11. 9:07
A közelmúltban aranyérmet szerzett az Ausztriában megrendezett Országos Diákolimpia döntőjében a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium első osztályos tanulója.

Hoffmann Hanna az alpesi óriás műlesiklás 16 fős mezőnyében nem talált legyőzőre.

A balatonszőlősi diáklány kilenc éve húzta fel először a síbakancsot, versenyszerűen pedig három éve síel. Eleinte természetesen neki is meggyűlt a baja a sportág nehézségeivel, idővel azonban kirajzolódott, hogy érdemes komolyabb szinten művelnie. Kíváncsiak voltunk, hogy a vitorlázás, s a többi vízi sport fellegvárában miért pont a síléceket választja egy Balaton-parti lány.

– A családommal kezdtem síelni, majd lehetőségem volt több táborokban is részt venni, ahol két testnevelő tanárom – Csáki László és Nagy János – fedezte fel a bennem rejlő tehetséget. Ők küldtek el először a magyar bajnokságra, illetve a diákolimpiára is. Itt találkoztam a szombathelyi klubbal, akikkel a téli hétvégeken járunk edzeni Ausztriába. A hazai pályák nehézsége ugyanis nem alkalmas a versenysportra ¬– tudtuk meg a 15 esztendős hölgytől.
Hanna nem csak a téli sportok szenvedélyének hódol. Versenytáncol, fut, úszik, s mindent megtesz annak érdekében, hogy egész évben kiváló formában legyen. Sőt, mindezek mellett a tanulásra is jut elég ideje, így négyes-ötös eredményei vannak.

Az ifjú sportoló legnagyobb álma természetesen a téli olimpia, de vannak más tervei is arra az esetre, hogy ha nem a síelésből szeretne boldogulni.
– Szeretnék kijutni az olimpiára, de tisztában vagyok azzal, hogy erre reális esélyem akkor lett volna erre, ha sokkal előbb kezdem ezt a sportot. Jövő decemberben oktatói vizsgát fogok tenni, amivel megkeresem a síelésre valót. Felnőtt koromban viszont nem biztos, hogy meg tudnék élni ebből. Így vannak más jellegű terveim is. A műszaki pálya nagyon vonz, különösen foglalkoztat a belsőépítészet – vetítette előre elképzeléseit Hoffmann Hanna.

Zatkalik Dávid
további cikkek
Megannyi állati és húsvéti élménnyel várja látogatóit a Veszprémi Állatkert az ünnepi hosszú hétvége minden napján. Veszprémi Állatkert Megannyi állati és húsvéti élménnyel várja látogatóit a Veszprémi Állatkert az ünnepi hosszú hétvége minden napján. A húsvéti hangulat garantált a Gulya-dombi bejáratnál strucctojásokkal díszített rendhagyó tojásfával. ma 2:55 A veszprémi épületeknek is vannak meséi, amit most egy könyvben foglaltak össze A veszprémi épületeknek is vannak meséi, amit most egy könyvben foglaltak össze Valójában csak tégla és habarcs egyvelege mindaz, amit ma úgy ismerünk, hogy Veszprém város. Akkor mégis miért állja meg a helyét az a kijelentés, hogy Veszprémben az épületeknek lelke van? Az Európa Kulturális Főváros programnak köszönhetően a most napvilágot látott vaskos könyv erre ad választ. Összesen 380 oldalon keresztül mutatják be a város épített örökségét úgy, hogy a száraz évszámok helyett a házak saját történetét írják le, amik eddig aligha forogtak közszájon. ma 2:41 Momir Ilics: fantasztikusan játszottunk Telekom Veszprém Momir Ilics: fantasztikusan játszottunk Momir Ilics vezetőedző szerint fantasztikusan játszott a Veszprém csütörtökön, amikor 37-30-ra nyert a Szeged otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, a negyeddöntőbe jutásért zajló párharc első mérkőzésén. tegnap 22:03 Csak a különbség volt kérdéses Erről jut eszembe… Csak a különbség volt kérdéses A mondás szerint kétszer nem lehet belelépni ugyanabba a folyóba. A férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, a Szeged-Veszprém magyar derbin bebizonyosodott, hogy bizony lehet. ma 6:05

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.