Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Budapestre látogat a Scorpions

2009. április 13. 13:57 // Forrás: MTI
Kóbor János és Molnár György is együtt zenél a német sztárcsapattal.

Budapesten ad koncertet április 21-én a német veterán hard rock együttes, a Scorpions, amely nemrégiben kapott életműdíjat a legrangosabb németországi díjkiosztón, az Echo Music Awardson. A zenekarral néhány szám erejéig fellép az Omegából Kóbor János énekes és Molnár György gitáros - tájékoztatták az MTI-t a szervezők. A SYMA Sport- és Rendezvénycentrumban rendezendő koncert a Humanity World Tour egyik állomása, amelyre az első ezer belépőt alig egy hét alatt kapkodták el - közölte az EPG Music és a GoProduction szervezőiroda. A koncertszervezők emlékeztettek arra, hogy Németország legismertebb rockbandája összesen 75 millió lemezt adott el eddig.

Ismertségük már 1990 előtt nagy volt nem csak nyugaton, hanem a keleti blokk országaiban is. Népszerűségüket növelte a kelet-európai régióban a Wind of Change (A változás szele) című számuk, amely a rendszerváltás egyik emblematikus szerzeménye lett. A slágert a moszkvai Music Peace Festival élményei ihlették.

A Scorpions 2007-ben adott ki utoljára nagylemezt Humanity - Hour I címmel, az utóbbi 10 évben pedig mindössze három stúdiólemezt készítettek. A modern hangszerelésű legutóbbi hanghordozó megjelenése után 30 állomásból álló világ körüli turnéba kezdtek. "A Scorpions egyértelműen ott van a világ legjobb zenekarai közt, zenéjük ma is ugyanúgy képes megérinteni az embereket, mint az elmúlt negyven évben" - tolmácsolták az MTI-nek a magyarországi szervezők Gerd Gebhardt producer nyilatkozatát.

A Scorpions elődjének számító zenekar 1965-ben alakult, az alapító Michael és Rudolf Schenker gitárosokhoz 1969 végén csatlakozott Klaus Meine énekes, aki a mai napig az együttes frontembere; ezzel jött létre a Scorpions első felállása. Első lemezük 1972-ben jelent meg Lonesome Crow címmel, amelyen már megmutatkozott a jól ismert Scorpions-hangzás. A siker érdekében - a legtöbb német zenekarral ellentétben - már ekkor angol nyelven írták dalaikat.

1973-ban olyan nagy nevek előzenekarai voltak Németországban, mint a Uriah Heep, az UFO, a Sweet és Rory Gallagher. A turné után lépett ki a csapatból az egyik alapító, Michael Schenker, akinek a helyébe Ulrich Roth gitáros jött. Az Egyesült Államokat a nyolcvanas években sikerült meghódítaniuk, ennek első állomása a Lovedrive című korongjuk volt, ami első aranylemezük lett a tengerentúlon. A rockbandák közül másodikként - a Uriah Heep után - játszottak 1988-ban a Szovjetunióban, majd részt vettek a Moscow Music Peace fesztiválon a Lenin Stadionban. 1990-ben koncerteztek a berlini fal helyén, 1991-ben pedig találkoztak Gorbacsovval, a szovjet kommunista párt akkori vezetőjével.
 

vehir.hu
további cikkek
A harmadik VIFI-FESZT-tel is jótékonykodott a Veszprémi Petőfi Színház A harmadik VIFI-FESZT-tel is jótékonykodott a Veszprémi Petőfi Színház Szombaton rendezték meg a Veszprém Vármegyei Ifjúsági Fesztivált (VIFI-FESZT), ahol fiatal tehetségek léptek színpadra, hogy megmutassák, mit jelent számukra a művészet! A tehetségek megmutatkozása jótékony célt is szolgált, hiszen a segítés a teátrumnak rendkívül fontos. tegnap 22:07 Dolce far niente – Az olasz és magyar ízek fúziója a Wine and Gourmet Fesztiválon Dolce far niente – Az olasz és magyar ízek fúziója a Wine and Gourmet Fesztiválon Dolce far niente – olaszul annyit tesz, mint „az édes semmittevés”. Az olaszok mesterei annak, hogy erőlködés nélkül halmozzák az élet élvezeteit; mondhatni, ez a vérükben van. Most az ő segítségükkel mi is kapunk egy hétvégét, hogy a Wine and Gourmet Fesztivál formájában előcsalogassuk a bennünk rejlő olaszt, és megmutassuk, hogy mi, magyarok, legalább annyira tudjuk élvezni az életet. tegnap 11:34 Rekord hallgatói számmal indul a Veszprémi Érseki Főiskola éve Rekord hallgatói számmal indul a Veszprémi Érseki Főiskola éve Megnyitotta 2024/2025-ös tanévét a Veszprémi Érseki Főiskola. Az intézmény évről-évre egyre népszerűbb a hallgatók körében, erre most is rámutattak a számok. Az évnyitón ünnepélyesen is üdvözélték a gólyákat, összesen kétszáznegyven új hallgatóval indul az év. 2024. szeptember 6. 14:59 Film és kiállítás 1989 emlékére a FOTON-ban Foton Film és kiállítás 1989 emlékére a FOTON-ban Európa sorsfordító évét, 1989-et dolgozza fel Szalay Péter, NINCS PARANCS! című dokumentumfilmje, amely a rendszerváltás 35. évfordulója alkalmából lesz látható a FOTON Audiovizuális Centrumban szeptember 19-én. A vetítés ingyenes, csupán regisztrálni kell rá. 2024. szeptember 6. 11:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.