Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 6. Ivett
Veszprém
18°C
2024. május 6. Ivett
Veszprém
18°C

Új kézilabdacsarnokkal gazdagodott a város

2016. november 22. 15:06
Hatszázötven millió forintos beruházás révén kapott új sportcsarnokot a Noszlopy Gáspár Gimnázium. Mostantól akár egyszerre két kézilabdapályán is folyhatnak az edzések, testnevelésórák.

A Diákok Egészségéért, Veszprém Megye Kézilabda Sportjáért Közhasznú Alapítvány elnöke, Juhász László a kedd délelőtti csarnokavató ünnepségen elmondta: a beruházás révén sikerült véghezvinniük az alapítvány évekkel ezelőtt kijelölt célkitűzését: mostantól egy helyen tanulhatnak, kézilabdázhatnak és lakhatnak a veszprémi kézilabda reménységei.

Juhász Lászlótól megtudtuk, az infrastrukturális fejlesztés kétszáz millió forintos önrész mellett, négyszázötven millió forint TAO-s forrásból valósult meg.

– Innentől már csak az edzői stábon és a kézilabdázókon múlik az utánpótlásnevelés sikeressége. Joggal bízhatunk abban, hogy az itt tanuló középiskolások az imádott veszprémi kézilabdacsapat közvetlen utánpótlását jelentik majd. Az is örömteli, hogy a Noszlopy Gáspár Gimnázium többi diákja is kulturált, a kor színvonalának megfelelő létesítményben végezheti testnevelés óráit – tette hozzá az alapítvány elnöke.

A Magyar Kézilabda Szövetség TAO igazgatója, Bardóczy Gábor elárulta, a szövetség kiemelt célnak tartja, hogy minél több új sportcsarnokkal gazdagodjon Magyarország, annak érdekében, hogy a fiatalok XXI. századi színvonalú körülmények között fejlődhessenek. – Ennek az elhatározásnak a gyöngyszeme ez a veszprémi csarnok is – jelentette ki.

– A királynék városa egy újabb fontos létesítménnyel gazdagodott – húzta alá Porga Gyula polgármester, aki örömtelinek tartja, hogy egy oktatási intézmény és a városban kiemelt fontosságú sportág egyaránt érintett az infrastrukturális fejlesztésben.

– Fontos állomáshoz érkeztünk. Ott tartunk, hogy van olyan általános iskola, középiskola, sőt, egyetem is Veszprémben, ahol a tehetséges fiatalok egyszerre végezhetik tanulmányaikat, s építhetik sportkarrierjüket. Városunkban minden feltétel adott ahhoz, hogy egy fiatal tehetségből minőségi, profi kézilabdázó váljon – mutatott rá.

Az esemény záróakkordjaként Marosné Bedőcs Katalin edző növendékei tartottak bemutatót.

Zatkalik Dániel
Domján Attila
további cikkek
A magyar nyelv és irodalom érettségivel indul a vizsgaidőszak A magyar nyelv és irodalom érettségivel indul a vizsgaidőszak Megkezdődött hétfő reggel a magyar nyelv és irodalom, valamint a magyar mint idegen nyelv írásbeli érettségi vizsga, utóbbiból csak középszintű vizsga tehető - közölte az Oktatási Hivatal (OH) délelőtt. ma 10:38 A digitális világot hozták közelebb az óvodásokhoz, analóg módszerekkel A digitális világot hozták közelebb az óvodásokhoz, analóg módszerekkel A 2023/2024-es tanév tavaszi szemeszterében egy úttörő projektbe kezdett a Pannon Egyetem a Veszprémi Ringató Körzeti Óvodával, hiszen a Pannon Egyetem Humántudományi Kar Digitális Módszertani Intézete és a Ringató Óvoda kooperációban indult a Digitális Témahéten. 2024. május 1. 7:23 Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében mintegy 54 tantárgyból 3326 fő tesz érettségi vizsgát a 2024. évi tavaszi időszakban. Az írásbeli érettségi vizsgák 2024. május 3. – május 27. között zajlanak a középiskolák és a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal szervezésében. 2024. április 30. 15:28 Kant 300: Az élet legnagyobb kalandja a gondolkodás Kant 300: Az élet legnagyobb kalandja a gondolkodás Hogyha elképzelünk egy filozófust, különösen olyant, aki háromszáz éve született, valószínűleg az első kép, ami beugrik, az egy poros könyvtár épületében lassú, csigatempóban bogarászó személy, aki olykor elmélázik azon is, van-e egyáltalán értelme a bogarászásnak; vagy esetleg egy közhelyes, tarka réten, domboldalon, a messzi égbe tekintő elme, aki a lét alapkérdésein töri fejét. De arra bizonyosan senki sem gondol, hogy a mai filozófusok úgy fogalmaznak a háromszáz éves Kantról, hogy: kortársunk. Márpedig ez volt az ismétlődő kulcsszó az MTA VEAB Filozófiai Munkabizottságának és a Pannon Egyetem HTK Társadalomtudományi Intézetének közös konferenciáján. 2024. április 28. 18:22

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.