Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 6. Ivett
Veszprém
22°C
2024. május 6. Ivett
Veszprém
22°C

Legyél te is vállalkozó!

2016. november 30. 12:11
130 fiatal vállalkozóvá válását támogatja a „Vállalkozz Magyarország!” program régiónkban.

A „Vállalkozz Magyarország!” Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a Közép-Dunántúl régióban programról kedden az Új Nemzedék Központban tartottak tájékoztatót az érdeklődőknek a Széchenyi Programiroda és az Enterprise Hungary munkatársai.

Maga a program maximum hárommillió forintos vissza nem térítendő támogatást biztosít 18-30 év közötti fiataloknak vállalkozásuk beindításához utófinanszírozásos rendszerben – ehhez 10% önerővel kell rendelkezniük.

Mozgay Gergely - Széchenyi ProgramirodaMozgay Gergely - Széchenyi Programiroda

A támogatás elszámolható bérre, eszközbeszerzésre a forgóeszközök kivételével, bérleti díjra, rezsiköltségekre, könyvelői díjra és más, a vállalkozás beindításakor felmerülő kiadásra.

A program óriási előnye – az anyagi támogatás mellett –, hogy a résztvevőket felkészítik, orientálják, támogatják az indulás időszakában, már a pályázat benyújtása, az üzleti terv elkészítése előtt is sok segítséget kapnak.

Pájer Donát - Enterprise HungaryPájer Donát - Enterprise Hungary

A fiataloknak első lépésben a regisztrálniuk kell a vallalkozzmagyarorszag.hu oldalon, ahol egy online kompetencia-tesztet kell kitölteniük. A következő lépésben személyes beszélgetés közben mérik fel a leendő pályázók terveit, elképzeléseit. A résztvevőket egy kéthetes képzésen készítik fel a programban való részvételre, és ezt követően tudnak üzleti terv leadásával pályázni.

A pályázónak néhány kötelezettséget is vállalnia kell: a vállalkozást legalább három éven át működtetni kell, az első évben 500.000 Ft nettó árbevételt kell produkálni, és öt piaci kapcsolatot ki kell alakítani.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
'Fesztiváloztak' a vállalkozások Veszprémben gazdaság 'Fesztiváloztak' a vállalkozások Veszprémben Az ESG került a középpontba a II. VOSZFESZT rendezvényen, amelyet Veszprémben tartottak április 25-én. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és a Pannon Egyetem közös fórumán többek között arra biztatták a vállalkozásokat, hogy az ESG-vel kapcsolatos jelentéseket a szervezeti hatékonyság növelése érdekében is érdemes elkészíteni. 2024. április 30. 9:21 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. 2024. április 26. 14:04 Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Sikeres projektet zárt a Balaton Bútor kft.: európai uniós támogatással fejlesztették eszközparkjukat és a munkavállalók tudását is. 2024. április 25. 10:19 Befektetőként tért vissza a Pannon Egyetemre az egykori hallgató Pannon Egyetem Befektetőként tért vissza a Pannon Egyetemre az egykori hallgató Az egyetem a tudást, a cégek pedig a piaci tapasztalatukat és saját tőkéjüket teszik bele abba az az együttműködésbe, ami mindkét félnek előnyös a nap végén. A Pannon Egyetem most egy olyan befektetőcéggel írt alá együttműködési megállapodást, aminek alapítója annak idején Veszprémben végzett, most pedig befektetőként tér vissza az alumni intézménybe. 2024. április 2. 14:52

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.