2023. június 7.
//
Róbert névnap

Magas színvonalon szolgáltattunk

2017. január 10. 10:14
Büszkék vagyunk arra a munkára, amit az elmúlt évben végzünk, a mi kezünk nyoma mindenhol ott van a város életében – értékelte az évet dr. Temesvári Balázs, a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója.

– Milyen évet zárt a VKSZ Zrt. 2016-ban, hogyan látta el alaptevékenységét?

– Meglátásom szerint ebben az évben jobb színvonalon végeztük a szolgáltatásainkat Veszprém város érdekében. Ezt abból szűrtem le, hogy az előző évekhez képest a hozzám befutó bejelentések száma tavaly azok töredéke volt csupán. Egyre kevesebb az észrevétel, a panasz. Szerencsére beváltotta a hozzá fűzött reményeket az a stratégiánk, hogy a VKSZ Zrt. minél inkább saját forrásaira hagyatkozva működjön: ne a külsősöket kelljen ösztökélni, hanem saját munkavállalóinkkal végezzük el a ránk bízott feladatokat. A lehetőségeinkhez mérten próbáljuk az eszköz- és gépparkunkat is folyamatosan fejleszteni.

dr. Temesvári Balázsdr. Temesvári Balázs

A hulladék-gazdálkodás terén pozitív fogadtatásra talált a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés bevezetése, és a beérkezett hulladék mennyiségéből megállapítható, hogy a lakosság komolyan veszi és szívesen él ezzel a lehetőséggel. Új parkolóautomatákat helyeztünk üzembe, melynek során jelentősen javult a parkolás üzembiztonsága, ill. a távhő területén is több beruházást fejeztünk be. Megvalósítottunk egy nagy projektet, ahol régi kazánokat cseréltünk le újra, korszerűekre és ezzel együtt azok vezérlését is modernizáltuk, most pedig egy ún. füstgázhasznosító rendszer beépítésével kívánjuk folytatni a fejlesztéseinket, javítva a városban élők életminőségén.

Jelentős jogszabályi változásokat is megéltünk ebben az évben: a hulladék-gazdálkodás terén új struktúra alakult ki, létrejött a Nemzeti Hulladék Közszolgáltató, nekünk ebben a rendszerben is meg kellett találnunk azt a formát, amiben hosszú távon is színvonalas szolgáltatást tudunk nyújtani. Nagy változást jelentett még a kéményseprés átadása, ami júliustól a katasztrófavédelemhez került.

– Milyen együttműködéseket, partneri kapcsolatokat alakítottak ki az elmúlt évben?

– Elindultunk abba az irányba, hogy a helyi civil szervezetekkel minél jobb és intenzívebb kapcsolatot építsünk ki. Több ilyen kezdeményezésünk volt a temetői lombsöpréstől kezdve, az iskolai rendhagyó környezet órákon át, a városrészek parkgondozási feladatáig, amikbe sikerült bevonnunk a diákokat, a honvédséget és a városlakókat is. Ezt azért tartom nagyon fontosnak, mert azok az emberek, akik nap mint nap használják ezeket a köztereket, nagyobb odafigyeléssel viselkednek majd a jövőben, ha az ő kezük munkája is benne van a környezet szebbé, jobbá tételében.

Helyi civilekkel is együttműködnekHelyi civilekkel is együttműködnek

Büszkék lehetünk arra, hogy partnerek vagyunk olyan együttműködésekben a felsőoktatási-egyetemi közeggel, ami számukra fontos kutatást, számunkra pedig új megoldások megismerését biztosítja. Gondolok itt a zöldfelület-gazdálkodásban elindult közös projektünkre a Szent István Egyetemmel, amit a jövőben is folytatunk majd.

– Milyen fejlesztések várnak a VKSZ Zrt-re az előttünk álló évben?

– Két jelentős projektünk is megjelenik a Modern Városok programban: a Házgyári útra tervezett Szakipark és az Aranyos-völgyi tudáspark. A Szakiparkban, egy modern és jó színvonalú képzési központban a helyi vállalkozásokkal próbálunk közösen tenni a feszítő munkaerőhiány mérsékléséért. Az Aranyos-völgyi tudásparkban pedig a mai kor kihívásaira reflektáló, nemzetközi szinten is releváns kutatások minőségi környezetét kívánjuk kiépíteni, mely hozzájárul a magasan képzett munkaerő Veszprémbe történő vonzásához és hosszú távú megtartásához.

Együttműködési megállapodások kötésével zárták az évet (fotó:VKSZ Zrt)Együttműködési megállapodások kötésével zárták az évet (fotó:VKSZ Zrt)

Nagyot léptünk előre az okos város megoldásokban is. A Városháza egyetértésével a VKSZ Zrt. jelentős szerepet vállal olyan megoldások megvalósításában, amelyekkel a munkavégzés hatékonysága, a rendszer strukturáltsága javulni fog, és így a városlakók mindennapi élete is gyorsabb, hatékonyabb, jobb színvonalon kiszolgálható lesz. A saját feladataink mellett itt bekapcsolódhatunk a közvilágítás vagy akár a közlekedés területére is.

Mindezek jegyében az év végén pedig partneri megállapodást írtunk alá az MVM Partner Zrt.-vel és az IBM Magyarország Kft.-vel, melyek célja a közművek optimálisabb működtetése és Veszprém környezeti fejlődésének elősegítése. A tervek szerint a hosszú távú együttműködésnek köszönhetően az innovatív megoldások segítségével a város környezeti teljesítménye javulhat, és egészségesebb lakókörnyezetben élhetnek a veszprémiek.

vehir.hu

További cikkek

Pedagógusnap Veszprémben: a vár ereje nem a falakon, hanem a várvédőkön múlik
Pedagógusnap Veszprémben: a vár ereje nem a falakon, hanem a várvédőkön múlik
Idén is átadták a Ranolder-díjakat Veszprémben, amivel rendszerint a város pedagógusait tüntetik ki minden évben. Az ünnepségen Porga Gyula polgármester a pedagógus társadalom jelenlegi helyzetéről is kendőzetlenül beszélt, megtartva az ünnepség méltóságát és a tanárok iránti tiszteletet.
Nyitott udvar – művészeti piknik a Lovassyban – június 15.
Nyitott udvar – művészeti piknik a Lovassyban – június 15.
A Lovassy László Gimnázium közössége nyitottsággal, barátsággal vár minden jelenlegi és volt lovassyst, vetésist, dlsb-st, szülőket, érdeklődőket a családbarát művészeti piknikükre.
Magyarországon is érzékelték a romániai földrengést
Magyarországon is érzékelték a romániai földrengést
A magyarországi lakosság is érzékelte a kedd este Romániában, Arad közelében bekövetkezett földrengést - közölte a Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium az MTI-vel.
Harminc éve csak növekszik a veszprémi cég
Harminc éve csak növekszik a veszprémi cég
Idén van a harmincadik évfordulója annak, hogy a német Continental autóipari vállalat megalapította veszprémi gyárát. Az évtizedek alatt a cég együtt változott az ipari trendekkel, de valahogy mindig sikerült elérni azt, hogy ne térjenek le a fejlődő pályáról. Kedden délelőtt a cég születésnapi ünnepségén erről is beszéltek a hazai és németországi vezetők, valamint elhangzott, hogy mi a szerepe a Continentalnak abban, hogy Veszprémnek a sport- és kukturális élete is folyamatosan fejlődik.
Hatalmas fake news volt a veszprémi perverz csúszda
Hatalmas fake news volt a veszprémi perverz csúszda
Talán egy jó hecc, talán az ostobaság, vagy szándékos félrevezetés állt amögött, amikor a napokban végigsöpört a veszprémi internetes fórumokon a város legújabb játszóterének képe, ahol finoman szólva egy csúszda megszentségtelenített egy mászókát. Spoiler: úgy kamu az egész, ahogy van, már ami a veszprémi vonatkozását illeti. A csúszda tényleg létezett valahol.