2021. július 31.
//
Oszkár névnap

Balatoni színvilág

2009. április 27. 15:12
Karácsony Julianna festményeiből nyílt kiállítás a napokban az Íródeák Kávé- és Teaházban.

Nincs olyan ember, akit ne kápráztatna el a Balaton látványa. Jöjjön is bárhonnan, a magyar tenger magával ragad mindenkit, aki a partján sétál.

Karácsony Juliannát is rabul ejtette a táj szépsége. A derecskei származású amatőr festőművész már gyermekkora óta él a Balaton színeinek bűvöletében. Elmondása szerint képeit is a tó iránt érzett tisztelet és szeretet ihlette, melyet az idő múlásável fantáziájával és művészi identitásával egészített ki.

A festő hosszú évek odaadó munkájával készült képei elvarázsolják a látogatót, és bárhol is nyíljon belőlük tárlat, a bámészkodók számára az ezer színű Balaton egy cseppjét hordozzák.

Képek
Kocsis Sándor

További cikkek

Nem csak táncolnak, mondanivalójuk is van
Nem csak táncolnak, mondanivalójuk is van
23. alkalommal rendezik meg A Tánc Fesztiválját Veszprémben augusztus 31. és szeptember 5. között.
Egy autóbusz utastere tárja fel a Pálos rend történetét
Egy autóbusz utastere tárja fel a Pálos rend történetét
Rendhagyó formátumú kiállítás gördült be Veszprémbe péntek délután. A Pálos rend történetét bemutató vándortárlat egy autóbusz utasterében kapott helyet, amit az érdeklődők a következő egy hétben ingyenesen tekinthetnek meg. A kiállításmegnyitón kiderült, a Pálos rend egykor aktívan jelen volt a környéken, ma egy középkori kolostor és templom nyomai őrzi emléküket egy közeli erdőben.
Még közelebb a kortárs művészethez!
Még közelebb a kortárs művészethez!
A Garten Balaton 2021. évi eseménysorozatának nyitó - tájékoztató jellegű - rendezvényén jártunk Lovason, ahol a közelgő programokról, együttműködésről, az Európa Kulturális Fővárosa, Kultháló VEB2023 bemutatkozásáról tartottak tárlatvezetéssel összekötött sajtótájékoztatót.
Mindent a többnyelvűségről!
Mindent a többnyelvűségről!
A Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar valamint az Európa Kulturális Fővárosa 2023 közös szervezésében tartottak kerekasztal beszélgetést a többnyelvűségről, kedd este a Papírkutyában.
Az Auer Fesztivállal kezdődik jövő héten a veszprémi fesztiválszezon
Az Auer Fesztivállal kezdődik jövő héten a veszprémi fesztiválszezon
Hetedik alkalommal rendezik meg az Auer Lipót hegedűművész nevét viselő fesztivált augusztus 3–8. között. A programokról sajtótájékoztatón számoltak be kedden a Hangvillában.