2021. szeptember 28.
//
Vencel névnap

Fenntarthatóság mindenKOR!

2017. április 21. 4:00
Két napos programmal készült a „VKSZ” Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. a Föld Napja alkalmából. A rendezvény, amit április 21-én és 22-én rendeznek meg, a Fenntarthatóság mindenKOR! nevet kapta..

Sajtótájékoztatóval kezdődött a Fenntarthatóság mindenKOR! rendezvény, melyet a Föld Napja alkalmából szerveztek. Péntek délelőtt az Electric busz érkezése és jövőbeni felhasználása kapcsán tartott sajtótájékoztatót Dékány Donát, az Evopro Bus Kft. ügyvezetője és dr. Temesvári Balázs a VKSZ Zrt. vezérigazgatója.

dr. Temesvári Balázs és Dékány Donátdr. Temesvári Balázs és Dékány Donát

A veszprémi busz az első gyártott járművek közül való, versenyképes termék. A hagyományos buszokhoz képest az elektromos buszok tömege jóval kisebb, így az üzemeltetése gazdaságosabb. Előnyös jellemzői közé tartozik, hogy átlagosan 240 km-t tud megtenni egy feltöltéssel. A városi közlekedés nem éri el ezt a kilométerszámot napi menetben, így naponta egy alkalommal, éjszakai feltöltéssel üzembe helyezhető a jármű.

"Az elektromobilitás nem a jövő, hanem a jelen!"

- mondta Dékány Donát, az Evopro Bus Kft. ügyvezetője.

Temesvári Balázs kiemelte, hogy a busz forgalomba helyezése előrelépés a veszprémi közlekedés számára. Az utazás az elektromos busszal igazi élmény, mely remélhetőleg befolyásoló tényezőként hat az emberekre a személygépjármű vásárlásakor is. Az Evopro Busz hasznos szereplő lesz a városi közlekedésben.

Az elektromos busz első útjaAz elektromos busz első útja

A rendezvény a Kolostorok kertjében folytatódott, ahol Brányi Mária veszprémi alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, hogy a hosszú távú fejlődés kérdésköre fogalmazódott meg a rendezvényen. Fejlődés nélkül nincsenek fenntartható eredmények.

Brányi MáriaBrányi Mária

Brányi Mária fontosnak tartja, hogy

„a jövő generációja kezdetektől a korszerű gondolkodás mentén élje életét és valósítsa meg elképzeléseit.”

A VKSZ Zrt. törekedett arra, hogy a rendezvényben missziójuk demonstrálása is megjelenjen. A programok a környezetvédelem téma és a jövőnek újat mondó megoldások mentén fejlődtek ki.

A szervezők a partnercégekkel együtt igyekeznek a rendezvényre kilátogatóknak bemutatni, hogy mit is jelent a fenntarthatóság, és miért fontos ez életünkben.

A szervezők a holnapi napon, szombaton is szeretettel várnak a rendezvényre minden érdeklődőt a Kolostorok és kertekben.

Riskó Annamária
Domján Attila

További cikkek

Táplálkozzunk tudatosan! Hogyan is?
Táplálkozzunk tudatosan! Hogyan is?
A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara a Föld napja alkalmából tartott GreenLike Infonapot, melynek egyik előadója, Nyikos Ráhel dietetikus volt.
Ma van a Föld napja: 5 filmet ajánlunk a Greendex jóvoltából
Ma van a Föld napja: 5 filmet ajánlunk a Greendex jóvoltából
2009-ben az ENSZ hivatalosan is április 22-ét jelölte meg a Föld nemzetközi napjaként. Sajnos a koronavírus – némelyek szerint épp a Föld üzeneteként – még mindig köztünk van, ezért egy ideig még biztosan több időt töltünk a négy fal között. A Greendex filmajánlója, hogy ebben a helyzetben is gyönyörködhessünk bolygónk csodálatos világában.
Mit gondolunk a környezetvédelemről?
Mit gondolunk a környezetvédelemről?
A magyar családok ismerik a környezetünket fenyegető problémákat és gyermekeik jövője érdekében hajlandók is tenni a környezetvédelemért – derül ki a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) reprezentatív felméréséből, amelyet a Föld Napja alkalmából hoztak nyilvánosságra.
Fontos a fenntarthatóság, a környezeti nevelés
Fontos a fenntarthatóság, a környezeti nevelés
A Veszprémi Közüzemi Zrt. másodszor rendezi meg Fenntarthatóság MindenKOR című diák-és családi napját a Veszprémvölgyben. A program időpontja: április 21-22.
Föld napja
Föld napja
Egyedülálló rendezvény a Veszprémvölgyben, két nap a fenntarthatóság, a környezetvédelem jegyében.