2021. május 18.
//
Erik névnap

Szakmát tanulni trendi

2017. június 9. 14:17
A TOP program keretében meghirdetett Szakmabemutató kisfilm készítő verseny nyertes pályamunkáit mutatták be péntek délelőtt a Városháza Kossuth termében.

A projekt célja volt a szakmák presztízsének visszaállítása, a fiatalok pályaorientációjának segítése, valamint kapcsolati háló kialakítása a helyi munkáltatók és a jövőbeni munkaerő között.Az országosan is egyedülálló kezdeményezés keretein belül meghirdetett verseny nagy érdeklődés mellett zajlott, a felhívásra 6 oktatási intézmény 17 csapatának 51 diákja nyújtott be a pályamunkát.

A felhívás keretein belül a JOST Hungária Bt,. a Pannontej Zrt,. valamint a BAKONYKARSZT Zrt. arra invitálta az érdeklődő diákokat, hogy csoportmunkában 3-5 perces videofilmet készítsenek kreatív, innovatív módon a kiíró cégek által céglátogatás keretein belül bemutatott hiányszakmákról, mint a CNC gépkezelő-gépi forgácsoló, hegesztő, lakatos, sajtkészítő, túrókészítő, villanyszerelő, víz- és csőhálózat szerelő.

Dr. Garami ErikaDr. Garami Erika

A nyertes pályamunkák bemutatására, díjazására került sor pénteken délelőtt, melyen a sajtó képviselőin kívül Brányi Mária alpolgármester, Kugler Gyula a BAKONYKARSZT Zrt. vezérigazgatója, Kardos Péter a JOST Hungária Bt. cégvezetője, Schné Mónika a Pannontej Zrt. veszprémi üzemének HR vezetője, Schindler Lászlóné a Veszprémi Szakképzési Centrum főigazgatója és a versenyző csapatok tagjai és felkészítő tanárai vettek részt. A rendezvény vendégei között köszönthettük dr. Garami Erikát a Nemzetgazdasági Minisztérium képviseletében.

Schindler LászlónéSchindler Lászlóné

Mind a cégek, mind Brányi Mária alpolgármester elmondása szerint fontos az, hogy a fiatalokat minőségben megfelelően képezzék nem csak a hiányszakmákra, de bármilyen szakmára.

Minden - szkamák szerint - meghirdetett kategóriában díjazták a legjobbakat. A JOST Hungária Bt. CNC gépkezelő/gépi forgácsoló szakma nyertese a StuPaMo csapata, lakatos szakma filmjei közül a Rend-Észek csapata nyert, a hegesztő szakmát bemutató filmek közül a 10.D gépész csapata bizonyult a legjobbnak. A Pannontej Zrt. két szakmáját mutatták be a fiatalok. A sajtkészítő szakmát bemutatott csapatok közül Látos és a Haverok szerezték a legtöbb pontot, míg a túrókészítő szakma filmjei közül a Körözöttek csapata nyert. A BAKONYKARSZT Zrt. szakmái is bemutatásra kerültek. Villanyszerelő kategóriában a Táncsics csapat, míg a víz- és csőhálózat szerelő kategóriában a Thermo csapata lett a győztes.

A zsűri által az abszolút győztes az összes versenyző csapat közül a Látos és a Haverok csapata lett, akik a Veszprém Tv különdíját is elnyerték, ami nem más volt, mint a csapat mind a három tagja számára szakmai gyakorlat a televíziónál.

Riskó Annamária
Tál Dominik

További cikkek

80 százalék körüli foglaltság várható pünkösdkor a szállodákban
80 százalék körüli foglaltság várható pünkösdkor a szállodákban
A vidéki szállodákban 70-80 százalék közötti foglaltság várható pünkösdkor az előfoglalások adatai alapján - mondta Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének alelnöke az MTI-nek szerdán.
Ez a balatoni krokodil nem harap
Ez a balatoni krokodil nem harap
Létezik a Balaton-felvidéken egy hüllő, amelyet csak akkor látni, ha egy bizonyos dombról nézzük. Csali János borászt 2010-ben annyira megihlette az „állat” látványa, hogy pincészetét is róla nevezte el. 2020-ban borászatából, a Csali Szőlőbirtokról került ki Veszprém megye bora.
Veszprém a használt autó piacon is eltér az országos átlagtól
Veszprém a használt autó piacon is eltér az országos átlagtól
A koronavírus-járvány számos ponton írta át a társadalmi és nem utolsó sorban gazdasági helyzetet az egész világon, benne Magyarországon is. Ennek az egyik szegmense a használt autó piac, ahol a járvány egy éve alatt új trendek kezdtek kirajzolódni. Az országos tendenciát összevetettük a veszprémi helyzettel a Ring Autó segítségével, és több helyi sajátosságot is találtunk.
Hogyan legyünk jövőálló vezetők?
Hogyan legyünk jövőálló vezetők?
Egy 2019-es felmérés szerint a jó vezető akár nyolcszorosára képes növelni a dolgozók vállalat iránti elköteleződését, ami a termelékenység javulásában, a fluktuáció mérséklődésében és a hiányzások akár 41%-os csökkenésében is megmutatkozik. A koronavírus-járvány azonban a vezetőknek is feladta a leckét, ami után egyes készségeket és helyzeteket (újra) kell tanulni.
Rácz Zsófia: a fiatalok készek önzetlenül segíteni
Rácz Zsófia: a fiatalok készek önzetlenül segíteni
A fiatalokért felelős helyettes államtitkárt a múltheti veszprémi látogatása során kérdeztük az önkéntességről. Szerinte a nagyvállalatok körében is egyre népszerűbb az önkéntesség támogatása.