Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

14 évesen Veszprém két nagyszínpadán / Kamilla imádja a pörgést

2009. május 6. 11:11
250 jelentkező közül választották ki Telegdy Kamillát, már számos szerepben játszott, de a címszerep még várat magára.

Kamilla maga sem gondolta volna, hogy a világot jelentő deszkákra léphet valaha is, de édesanyja meglátott egy hirdetést, mely éppen gyermekszínész válogatásról szólt.

- Hogyan csöppentél a színészet világába?
- Én már hatévesen "rákattantam" erre a pályára, mígnem a Petőfi Színház hirdetése nem jutott anya kezébe. Nyolcéves kisfiút kerestek a Micimackó egyik szerepére. Kétszázötvenen jelentkeztünk, s hihetetlen volt az örömöm, amikor megtudtam, hogy én leszek a szerencsés kisfiú. Rövid hajam, szemüveges kinézetem meg is felelt, legalábbis a külsőségeket illetően. A darabot két évig játszotta a színház nagy sikerrel, majd következett az Ők, heten. Ezután megszakadt a Petőfi Színházzal a kapcsolatom, s következett a Pannon Várszínház. Vándorfi Laci bácsiék éppen a Dzsungel könyvéhez hirdettek meg egy válogatást.

- Milyen szerepeket bíztak rád?
- Természetesen eleinte csak kisebbeket, de ezekben is nagyon jól éreztem magam. A Dzsungel könyvét követte a Twist Oliver, a Jó estét, nyár, jó estét, szerelem, a Hotel Menthol, az Utazás a szempillám mögött, a Muzsika hangjai.

- Ezek mind zenés darabok. Énekelni hol tanultál?
- Egyrészt iskolámban, a balatonfüredi Bem iskolában, a szintén balatonfüredi Ferencsik János Zeneiskolában, illetve a színházban is.

- Az idősebb korosztályt hozza a fiatalokhoz közelebb a Táncdalfesztivál. Ebben egy kevésbé ismert, ám lírai hangvételű dalt énekelsz.
- Igen. A darabban megjelenik Zalatnay Sarolta is, akinek a Kis butám kezdetű dalát éneklem.

- Köztudott Veszprémben, hogy a Pannon Várszínház idénye 365 napos, vagyis még most is készültök, illetve vannak futó darabjaitok. Melyek ezek?
- A Muzsika hangjai. Ebben Brigitta vagyok, illetve a Táncdalfesztivál. Ami pedig a felkészülést, a próbákat illeti: Daniel Keyes Virágot Algernonnak című darabjára készülünk, s ezúttal nem Vándorfi Laci bácsi, hanem örökös segítője, Kiss-Erki Dávid rendezésében. A darabban én leszek Charley húga.

- Essék szó másról is: iskola, iskolatársak, tanulás.
- Imádom a pörgést, egy percre sem nyugszom meg. Színház, énektanulás, iskola stb. Bár sokat hiányzom, a tanulmányi átlagom kitűnő. Eleinte voltak irigyeim az osztályban, aztán ki-ki megtalálta a neki legjobban illő önkifejezést, s ma már nem játszom egyedül a suliban, vannak barátaim.

- Apropó: barátok. Miképp viszonyulnak egy tinédzserhez az igazi színészek?
- Eleinte én voltam a színház babája, ebéd után még olyan is előfordult, hogy hazavitt valaki aludni, hogy a próbára frissen érjek vissza. Komolyan mondom: a hatéves és az ötvenéves színész teljesen egyenrangú, csak meg kell felelni a szigorú elvárásoknak. Vándorfi Laci bácsi nagyon szigorú, ám halk ember. Utasításait Kiss-Erki Dávid kiabálja, de azért egyiküktől sem félek.

- Hogyan tovább, hisz rövidesen kikerülsz az iskolapadból?
- Az almádi két tannyelvű gimnáziumba vettek fel. Azért jelentkeztem oda, mert egy biztos nyelvismeret nagyon sokat jelent ma. Annak birtokában aztán természetesen a nagy álom, a színművészeti a cél.

- Példaképek?
- Sokan vannak: Módri Györgyi, Kovács Ágnes Magdolna, Oravecz Edit, Udvaros Dorottya, Mia Farrow.

- Kaland, sztori?
- Kezdjük a rosszabbal. Egyszer 38 fokos lázzal kellett egy monológot elmondanom. A vége felé éreztem, hogy belegabalyodok. Elővettem nyolcéves korom eszköztárából a hatásszünetet, s elindultam a súgólyuk felé, ahonnan már jött is a megváltást jelentő segélyszó. Mindebből a közönség semmit sem vett észre. Nem úgy, mint a Dzsungel könyvében, ahol a Bagoly szerepének megfelelően egy kerekeken mozgatható fán ücsörögtem. Csakhogy a díszlet megsínylett egy korábbi szállítást, így éppen az én ágam mondott csődöt. Az "akció" közben természetellenes mozgásokba kezdett a fa, de én megúsztam baleset nélkül, hála az alant tartózkodóknak.

Galéria
14 évesen Veszprém két nagyszínpadán
Zatkalik András
további cikkek
A harmadik VIFI-FESZT-tel is jótékonykodott a Veszprémi Petőfi Színház A harmadik VIFI-FESZT-tel is jótékonykodott a Veszprémi Petőfi Színház Szombaton rendezték meg a Veszprém Vármegyei Ifjúsági Fesztivált (VIFI-FESZT), ahol fiatal tehetségek léptek színpadra, hogy megmutassák, mit jelent számukra a művészet! A tehetségek megmutatkozása jótékony célt is szolgált, hiszen a segítés a teátrumnak rendkívül fontos. tegnap 22:07 Dolce far niente – Az olasz és magyar ízek fúziója a Wine and Gourmet Fesztiválon Dolce far niente – Az olasz és magyar ízek fúziója a Wine and Gourmet Fesztiválon Dolce far niente – olaszul annyit tesz, mint „az édes semmittevés”. Az olaszok mesterei annak, hogy erőlködés nélkül halmozzák az élet élvezeteit; mondhatni, ez a vérükben van. Most az ő segítségükkel mi is kapunk egy hétvégét, hogy a Wine and Gourmet Fesztivál formájában előcsalogassuk a bennünk rejlő olaszt, és megmutassuk, hogy mi, magyarok, legalább annyira tudjuk élvezni az életet. tegnap 11:34 Rekord hallgatói számmal indul a Veszprémi Érseki Főiskola éve Rekord hallgatói számmal indul a Veszprémi Érseki Főiskola éve Megnyitotta 2024/2025-ös tanévét a Veszprémi Érseki Főiskola. Az intézmény évről-évre egyre népszerűbb a hallgatók körében, erre most is rámutattak a számok. Az évnyitón ünnepélyesen is üdvözélték a gólyákat, összesen kétszáznegyven új hallgatóval indul az év. 2024. szeptember 6. 14:59 Film és kiállítás 1989 emlékére a FOTON-ban Foton Film és kiállítás 1989 emlékére a FOTON-ban Európa sorsfordító évét, 1989-et dolgozza fel Szalay Péter, NINCS PARANCS! című dokumentumfilmje, amely a rendszerváltás 35. évfordulója alkalmából lesz látható a FOTON Audiovizuális Centrumban szeptember 19-én. A vetítés ingyenes, csupán regisztrálni kell rá. 2024. szeptember 6. 11:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.