Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 22. Magdolna
Veszprém
28°C
2024. július 22. Magdolna
Veszprém
28°C

A bálna borjú négy kilót hízik egy óra alatt

2009. május 8. 12:05 // Forrás: Kotroczó Máté
Interjú az egy hetes és 86 éves rajongóval is rendelkező 17 éves Quimby egyik kulcsemberével, Kiss Tibivel.

A magyar zenei élet megkerülhetetlen szereplői. Aki nem hallotta őket, az vagy nem érdeklődik az ilyen zene iránt, vagy nagyon fiatal, vagy nagyon idős. Az egy hetes és 86 éves rajongóval is rendelkező 17 éves Quimby két hete egy hosszabb, eléggé zúzos koncertműsorral érkezett Veszprémbe.

- Mi az, ami elsősorban hat a zenétekre?
Kiss Tibi: - Az élő környezet. A teljesen hétköznapi dolgoktól elvont fogalmakig, álmokig, szürreális élményekig minden megérinthet. A dalok is sokféleképpen íródnak: szűkebb értelembne a fejemben, de ez is lehet vezetés vagy séta közben. Az egyik nagyon jó helyzet a félálom, jártam már úgy, hogy azt mondtam magamnak, majd megjegyzem, aztán reggelre persze elfelejtettem. Ezért általában odakészítem a telefonom vagy egy füzetet.

- Előfordult már, hogy egy-egy rajongó extrémebb módon akarta felhívni magára a figyelmet?
- Volt már olyan, hogy sajnálatos módon megsérült valaki a koncertünkön. Neki küldtünk pólót, kisebb vigasz ajándékokat. És nyilván vannak olyan dolgok is, amiket nem mesélünk el, mert az bizalmas, és a magánéletünkhöz tartozik. Ezt mindenkinek a legvadabb fantáziájára bízzuk.

- Tervezitek, hogy az interneten ingyenesen elérhetővé teszitek a zenéteket?
- Nagyon sokan már most is így jutnak hozzá. Nem küldjük rájuk a kutyákat, hiszen ma ilyen világot élünk, benne van a pakliban. Mi magunk is élünk ezzel a lehetőséggel, és a közönséget sem rójuk meg azért, hogy ezt teszi. Jó az, hogy szabadon tud terjedni a muzsika, ugyanakkor a stúdiómunkákat csak az eladott lemezekből, a kiadó, szponzorok, mecénások segítségével tudjuk fedezni. Nem tudom, hogy az olvasók tudják-e hogy egy kék bálna borjú egy óra alatt négy kilót hízik. Csak azért mondom, hogy valami hasznos információt is közöljek, ne csak ilyen emocionális enyelgéseket hallassak.

- ???
- Az a helyzet, hogy túlságosan információkkal zsúfolt világban élünk, és sokszor úgy érzem magam, ahogy más ember is: mint a libák, amiket az idős nénik tömtek faluhelyen. Így vagyunk mi tömve információkkal. Sokszor émelyítő arra gondolni, hogy bármit még befogadjak. Ezért nem is szeretném az embereket traktálni semmivel, de szívesen elbeszélgetek velük, ha látom a nyitottságot a szemükben.

vehir.hu
további cikkek
Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten VeszprémFest Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten Nem egyedi eset egy koncerten vagy sportmérkőzésen az, amikor a közönségből egy jól látható táblára felírt üzenet célba ér, így pedig valaki boldog tulajdonosa lehet egy meznek, kedvence dobverőjének és még sorolhatnánk az így új gazdára lelt relikviákat. Az idei VeszprémFesten a Milky Chance koncertjén viszont egy fiatalember egészen más üzenetet fogalmazott meg a tábláján, ami aztán célba is ért, örökre szóló élményt adva neki. ma 14:30 Ilyen jól még nem szólt az Africa Veszprémben VeszprémFest Ilyen jól még nem szólt az Africa Veszprémben De nem csak az Africa. A VeszprémFest szombati zárónapjára Kaliforniából érkezett a Toto, és bár a zenekar tagjai közül többen már a hatvanas éveiket tapossák, kétórás fellépésüket úgy tolták végig az eső miatt az arénába költöztetett koncerten, hogy esélyt sem adtak adnak annak a kritikának, hogy csupán egy kelet-európai haknira jöttek Veszprémbe. tegnap 14:34 Július 29-én kezdődik a veszprémi Auer Fesztivál Július 29-én kezdődik a veszprémi Auer Fesztivál A Mendelssohn Kamarazenekar tizedik alkalommal rendezi meg Veszprémben július 29. és augusztus 3. között az Auer Fesztivált a veszprémi születésű Auer Lipót hegedűművész és hegedűpedagógus emlékére. tegnap 11:51 A jazz egy kedves szakállas pasi, aki szeretne megismerkedni VeszprémFest A jazz egy kedves szakállas pasi, aki szeretne megismerkedni Van az a sztereotípia a jazz-zenészekről és úgy általában a jazzről, hogy azt füstös new yorki bárokban afroamerikai zenészek adják elő szintén hasonló összetételű közönségnek. Ezzel pedig jelentősen szegregálva műfajt és a közönséget is. Ezért is bátor vállalkozás minden évben a VeszprémFesttől, hogy a koncertsorozat valamelyik napját a jazznek szentelik. Viszont, ha elfogadjuk, hogy a VeszprémFest a két évtizedes múltjával már-már küldetést vállal, hogy hirdesse a zenei sokszínűséget, akkor szinte kötelező a jazzes nap a fesztiválon. Gregory Porterben pedig hű szövetséges találtak ebben a küldetésben, aki immáron másodszor lépett fel péntek este a veszprémi színpadon, koncertje pedig sztereotípia-romboló volt. 2024. július 20. 15:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.