Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Beck Zoli: Legyőzzük magunkat

2009. május 11. 9:08
Egy zenekar számára egyetlenegy fontos dolog lehet aznap, amikor játszik, az hogy játszik. Ha akkor nem pörögsz akkor mikor?

- Hogyan alakult ki a nevetek?
Beck Zoli: - Nem egy nagy sztori. Éltünk egy időbe Szombathelyen, és volt egy busz, a 30Y, amivel járkáltunk. Ott töltöttük az életünk jelentős részét. Erről írtunk is egy dalt, az előző zenekarunkkal. Feldobtuk, hogy miért nem az a nevünk. Így szegény busz lett a mi nevünk, és a Vasi Volántól sikerült megszerezni a eredeti tábláját, és azóta ezzel utazunk, ez van a turnébuszunk hátulján.

- Ha már Veszprém, akkor Expresszó, vagy Veszprémi Egyetemi Napok?
- Ezen nem tudok mérlegelni, ha Veszprém akkor Veszprém. Az Expresszóban játszani nagyon jó. Szeretjük a Murakot, szeretjük az Enikőt, szeretjük a helyet. Azt hiszem az ország egyik leghangulatosabb klubja. Az egyetemi napoknak más hangulata van. Jó dolog elmászkálni a pálinkaházba, vagy megnézni, hogy mi az a fény, amit én ma tudtam meg. Az egyetemi napokba mindig az a jó hogy van egy olyan szabadságélményed, amit csak az ilyen késő tavaszi fesztiválokon tudsz megtapasztalni. Hiába van 12 °C, mégis az van, hogy az emberek pörögnek.

- Bulizni jártok együtt? Ha igen hova?
- Ami fontos történés az a színpadon történik. Nem nagyon járunk bulizni. Általában koncert után, próbára tesszük egymás fizikai és szellemi állóképességét, és legyőzzük magunkat. Egy zenekar számára egyetlenegy fontos dolog lehet aznap, amikor játszik, az hogy játszik. Akkor abban a pillanatban, abban a szakaszában a napnak, akkor tudjál a legnagyobbat pörögni. Ha akkor nem pörögsz akkor mikor? Nehezen hasonlítható élmény bármihez.

- Maradtok bulizni?
- Körbenéztünk már a Sárközi Papával. Ellenőriztük, hogy jó-e a pálinka, most még mászkálunk egy kicsit, belehallgatunk zenekarokba. Jó dolog egy ilyen fesztivál arra, hogy összefuthatsz zenekarokkal akiknek a zenészeivel jóba vagy, csak ritkán találkoztok. Aztán nagyjából egy óra múlva a zenekar "megmondó emberei", - akik nem a zenekar tagjai, hanem minket tartanak kordában, szerencsére - összetrombitálják a zenekart, és szép lassan elindulunk Pécsre. Zsinórba ez a harmadik koncert, úgyhogy lassan haza kéne menni.

Ódor Eszter
további cikkek
A harmadik VIFI-FESZT-tel is jótékonykodott a Veszprémi Petőfi Színház A harmadik VIFI-FESZT-tel is jótékonykodott a Veszprémi Petőfi Színház Szombaton rendezték meg a Veszprém Vármegyei Ifjúsági Fesztivált (VIFI-FESZT), ahol fiatal tehetségek léptek színpadra, hogy megmutassák, mit jelent számukra a művészet! A tehetségek megmutatkozása jótékony célt is szolgált, hiszen a segítés a teátrumnak rendkívül fontos. tegnap 22:07 Dolce far niente – Az olasz és magyar ízek fúziója a Wine and Gourmet Fesztiválon Dolce far niente – Az olasz és magyar ízek fúziója a Wine and Gourmet Fesztiválon Dolce far niente – olaszul annyit tesz, mint „az édes semmittevés”. Az olaszok mesterei annak, hogy erőlködés nélkül halmozzák az élet élvezeteit; mondhatni, ez a vérükben van. Most az ő segítségükkel mi is kapunk egy hétvégét, hogy a Wine and Gourmet Fesztivál formájában előcsalogassuk a bennünk rejlő olaszt, és megmutassuk, hogy mi, magyarok, legalább annyira tudjuk élvezni az életet. tegnap 11:34 Rekord hallgatói számmal indul a Veszprémi Érseki Főiskola éve Rekord hallgatói számmal indul a Veszprémi Érseki Főiskola éve Megnyitotta 2024/2025-ös tanévét a Veszprémi Érseki Főiskola. Az intézmény évről-évre egyre népszerűbb a hallgatók körében, erre most is rámutattak a számok. Az évnyitón ünnepélyesen is üdvözélték a gólyákat, összesen kétszáznegyven új hallgatóval indul az év. 2024. szeptember 6. 14:59 Film és kiállítás 1989 emlékére a FOTON-ban Foton Film és kiállítás 1989 emlékére a FOTON-ban Európa sorsfordító évét, 1989-et dolgozza fel Szalay Péter, NINCS PARANCS! című dokumentumfilmje, amely a rendszerváltás 35. évfordulója alkalmából lesz látható a FOTON Audiovizuális Centrumban szeptember 19-én. A vetítés ingyenes, csupán regisztrálni kell rá. 2024. szeptember 6. 11:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.