Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 18. Frigyes
Veszprém
30°C
2024. július 18. Frigyes
Veszprém
30°C

Beck Zoli: Legyőzzük magunkat

2009. május 11. 9:08
Egy zenekar számára egyetlenegy fontos dolog lehet aznap, amikor játszik, az hogy játszik. Ha akkor nem pörögsz akkor mikor?

- Hogyan alakult ki a nevetek?
Beck Zoli: - Nem egy nagy sztori. Éltünk egy időbe Szombathelyen, és volt egy busz, a 30Y, amivel járkáltunk. Ott töltöttük az életünk jelentős részét. Erről írtunk is egy dalt, az előző zenekarunkkal. Feldobtuk, hogy miért nem az a nevünk. Így szegény busz lett a mi nevünk, és a Vasi Volántól sikerült megszerezni a eredeti tábláját, és azóta ezzel utazunk, ez van a turnébuszunk hátulján.

- Ha már Veszprém, akkor Expresszó, vagy Veszprémi Egyetemi Napok?
- Ezen nem tudok mérlegelni, ha Veszprém akkor Veszprém. Az Expresszóban játszani nagyon jó. Szeretjük a Murakot, szeretjük az Enikőt, szeretjük a helyet. Azt hiszem az ország egyik leghangulatosabb klubja. Az egyetemi napoknak más hangulata van. Jó dolog elmászkálni a pálinkaházba, vagy megnézni, hogy mi az a fény, amit én ma tudtam meg. Az egyetemi napokba mindig az a jó hogy van egy olyan szabadságélményed, amit csak az ilyen késő tavaszi fesztiválokon tudsz megtapasztalni. Hiába van 12 °C, mégis az van, hogy az emberek pörögnek.

- Bulizni jártok együtt? Ha igen hova?
- Ami fontos történés az a színpadon történik. Nem nagyon járunk bulizni. Általában koncert után, próbára tesszük egymás fizikai és szellemi állóképességét, és legyőzzük magunkat. Egy zenekar számára egyetlenegy fontos dolog lehet aznap, amikor játszik, az hogy játszik. Akkor abban a pillanatban, abban a szakaszában a napnak, akkor tudjál a legnagyobbat pörögni. Ha akkor nem pörögsz akkor mikor? Nehezen hasonlítható élmény bármihez.

- Maradtok bulizni?
- Körbenéztünk már a Sárközi Papával. Ellenőriztük, hogy jó-e a pálinka, most még mászkálunk egy kicsit, belehallgatunk zenekarokba. Jó dolog egy ilyen fesztivál arra, hogy összefuthatsz zenekarokkal akiknek a zenészeivel jóba vagy, csak ritkán találkoztok. Aztán nagyjából egy óra múlva a zenekar "megmondó emberei", - akik nem a zenekar tagjai, hanem minket tartanak kordában, szerencsére - összetrombitálják a zenekart, és szép lassan elindulunk Pécsre. Zsinórba ez a harmadik koncert, úgyhogy lassan haza kéne menni.

Ódor Eszter
további cikkek
José Cura és a tanításai VeszprémFest José Cura és a tanításai A VeszprémFest szerdai napján José Cura argentin operaénekes lépett a História Kert színpadjára. Napjaink egyik legfoglalkoztatottabb művésze, akinek jelenléte némiképp nosztalgiával is szolgálhatott, hiszen 2004-ben az ő fellépésével indult útjának a VeszprémFest, azt követően pedig 2010-ben és 2018-ban is színpadra állt. A szerdai operaest nem csupán egy fellépés volt, amely zenei elemekből tevődött össze, hanem akaratlanul is valódi tanítást prezentált az argentin operacsillag. ma 13:49 Új közösségi tér született a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban – itt a BLOKK Art&Design Hybridart Új közösségi tér született a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban – itt a BLOKK Art&Design Június 21-én hivatalosan is megnyílt Veszprém minden bizonnyal legszínesebb helyszíne, a BLOKK Art&Design. A színes konténerekből kialakított közösségi tér a kreativitás és a művészet különös találkozásának origója. A szervezői megálmodtak egy pop-up helyszínt, amellyel új színt hozhatnak a veszprémi nyárba és a Gyárkertbe. Egy olyan találkozási pont jött létre, ahol a kortárs művészet iránt érdeklődők, a környékbeli fiatalok, a családosok, vagy épp a városba érkező pihenni vágyók egyaránt megtalálhatják az érdeklődésüknek megfelelő programokat.  2024. július 16. 14:15 A nyárvégi INOTA Focus ismét lebilincselő fényművészettel teríti be az erőművet A nyárvégi INOTA Focus ismét lebilincselő fényművészettel teríti be az erőművet A 2023-as első INOTA Fesztivál fényművészeti programjának egyenes ági folytatásaképp jelentkezik most augusztus 30-tól a háromnapos INOTA Focus: RADIANCE, hogy ismét összekapaszkodjon az üzemen kívüli inotai hőerőmű és a kortárs vizuális kultúra. Az INOTA Fesztivál az Erste támogatásával ráadásul fényművészeti pályázatot is hirdet. 2024. július 16. 22:02 Szeptemberben jön a Gyárkertbe Azahriah Gyárkert Szeptemberben jön a Gyárkertbe Azahriah Veszprém kártya-tulajdonosok kedden délelőtt 10 órától válthatnak jegyet a koncertre, a többiek csütörtöktől csak. 2024. július 15. 12:45

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.