Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 22. Magdolna
Veszprém
29°C
2024. július 22. Magdolna
Veszprém
29°C

Tánc Veszprém utcáin is

2009. május 11. 15:21
- Bár a jelen idők nem kedveznek a kultúrának, idén is lesz Tánc Fesztiválja - fogalmazott Vándorfi László.

Három állandó helyszíne lesz idén a XII. Tánc Fesztiválja programsorozatnak május 20-23 között: a Pannon Várszínház és a VMK színházterme, továbbá a Dubniczay-palota Moholy-Nagy terme, ami stúdiószínházként működik majd - tudtuk meg.

- Ezeken felül Veszprém utcáin és terein is megjelenik a tánc - folytatta a rendező. - A pénzügyi háttér biztos pontja idén is az a 2,3 millió forintos önkormányzati támogatás, amelynek előteremtését három évig vállalta a város. A szponzorok sem hagyták el a fesztivált, de csökkentették a hozzájárulásukat. Tehát idén is sikerült kevesebből megcsinálni - fogalmazott a Pannon Várszínház vezetője, megköszönve a városnak a segítséget. - Azért remélem, ez a helyzet nem lesz általános erőpróba - tette hozzá.

- Sikernek nevezhető a jelen körülmények között, hogy a tavalyihoz hasonló támogatást meg tudtuk adni - mondta Porga Gyula, kulturális ügyekért felelős alpolgármester. - Remélem, hogy hosszú ideig Veszprém életének része lesz a rendezvény.

Krámer György a jelenlegi nehéz helyzet ellenére optimistán fogalmazott: - Az a véleményem, hogy a mostani társadalmi közeg felhajtóerőként működik majd. Felértékelődnek azok a rendezvények, amelyek szakmai és minőségi alapon szerveződnek és a nehéz körülmények ellenére is talpon maradnak. Elvéreznek sokan, olyanok is, akiknek nem kellene, de hiszem, hogy a Tánc Fesztiválját az abban résztvevők nem hagyják elpusztulni.

Az idei előadások mindegyike szinte egyedi a maga nemében. A Szegedi Kortárs Balett Carmina Buranaja, Ladányi Andrea Gastrobalettje, Bozsik Yvette Traviataja és a Közép-Európa Táncszínház CARNEval című produkciója is különleges élményt ígér.

A részletes program a cikkhez csatolt fájlban.

vehir.hu
további cikkek
Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten VeszprémFest Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten Nem egyedi eset egy koncerten vagy sportmérkőzésen az, amikor a közönségből egy jól látható táblára felírt üzenet célba ér, így pedig valaki boldog tulajdonosa lehet egy meznek, kedvence dobverőjének és még sorolhatnánk az így új gazdára lelt relikviákat. Az idei VeszprémFesten a Milky Chance koncertjén viszont egy fiatalember egészen más üzenetet fogalmazott meg a tábláján, ami aztán célba is ért, örökre szóló élményt adva neki. ma 14:30 Ilyen jól még nem szólt az Africa Veszprémben VeszprémFest Ilyen jól még nem szólt az Africa Veszprémben De nem csak az Africa. A VeszprémFest szombati zárónapjára Kaliforniából érkezett a Toto, és bár a zenekar tagjai közül többen már a hatvanas éveiket tapossák, kétórás fellépésüket úgy tolták végig az eső miatt az arénába költöztetett koncerten, hogy esélyt sem adtak adnak annak a kritikának, hogy csupán egy kelet-európai haknira jöttek Veszprémbe. tegnap 14:34 Július 29-én kezdődik a veszprémi Auer Fesztivál Július 29-én kezdődik a veszprémi Auer Fesztivál A Mendelssohn Kamarazenekar tizedik alkalommal rendezi meg Veszprémben július 29. és augusztus 3. között az Auer Fesztivált a veszprémi születésű Auer Lipót hegedűművész és hegedűpedagógus emlékére. tegnap 11:51 A jazz egy kedves szakállas pasi, aki szeretne megismerkedni VeszprémFest A jazz egy kedves szakállas pasi, aki szeretne megismerkedni Van az a sztereotípia a jazz-zenészekről és úgy általában a jazzről, hogy azt füstös new yorki bárokban afroamerikai zenészek adják elő szintén hasonló összetételű közönségnek. Ezzel pedig jelentősen szegregálva műfajt és a közönséget is. Ezért is bátor vállalkozás minden évben a VeszprémFesttől, hogy a koncertsorozat valamelyik napját a jazznek szentelik. Viszont, ha elfogadjuk, hogy a VeszprémFest a két évtizedes múltjával már-már küldetést vállal, hogy hirdesse a zenei sokszínűséget, akkor szinte kötelező a jazzes nap a fesztiválon. Gregory Porterben pedig hű szövetséges találtak ebben a küldetésben, aki immáron másodszor lépett fel péntek este a veszprémi színpadon, koncertje pedig sztereotípia-romboló volt. 2024. július 20. 15:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.