A magyar turizmus első emberével többek között a szektorban rejlő erősségekről és a korábbi Magyar Turizmus Zrt. átstrukturálásával létrejött Magyar Turisztikai Ügynökség legfőbb célkitűzéseiről, az átalakulás okairól, a fogyasztói szokások megváltozásáról és marketing stratégiáról beszélgettünk, de a Balaton helyzetére is kitértünk.
Nemcsak a turisztikai ágazatban indultak el újítások, kisebb szinten, de magazinunkban is változások történtek. A nyár folyamán Gazsi Attila VOSZ megyei elnök, Lenchés Tamara turisztikai szakember, Juhász Rita kommunikációs szakember és Hajas Bálint, a MÉZ Rádió stratégiai igazgatójának részvételével tanácsadó testület alakult, akiknek a feladata a lap arculati és tartalmi fejlesztésének segítése.
A testület munkájának eredményei már az új lapszámban is érezhetők. Új rovatot indítottunk Jövőbetekintő névvel, melyben elsősorban a gazdasági szférában sikereket elért fiatalokkal beszélgetünk – elsőként a Pannon Egyetem doktoranduszával, illetve az IBM Magyarország adatelemzőjével.
Üzlet-trend rovatunkban Veszprém és a Balaton EKF jelöltségét taglaljuk – s a jövőben is az aktuális témákat kívánjuk feldolgozni. Ráncfelvarrást végeztünk a Pénz-mozgás rovaton is, mely ezentúl a lehetőségek és a kiadások oldaláról mutat be egy-egy sportot, ezúttal a golfot.
Eco-Top rovatunkban visszatekintünk a nyárra, és sorra vesszük a legjobb borokat, kirándulóhelyeket, éttermeket, okostelefonokat és autókat, de a következő oldalakon a hibrid technológiára is kitekintünk.
Emellett a személyes hangvételű beszélgetések sem maradnak el: Zsiga Henriket írásról és könyvkiadásról faggattuk, a Hősök duót a zenében megjelenő vállalkozói attitűdről, Fenyvesi Ottót költészetről, Klausz Melindát pedig közösségi média-marketingről és zenéről. Szokásunkhoz híven ismét minőségi ételeket ajánl a Gusto, de készültünk kortyolnivalóval is, a 18. életévebe lévő Oliva Étterem & Hotelről pedig egy 12 oldalas mellékletet készítettünk.
Az ingyenes lap nyomtatott változata online is elérhető az ecoportmagazin.hu oldalon, ahol terjedelmesebb interjúkat és cikkeket is közlünk.