Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 18. Frigyes
Veszprém
30°C
2024. július 18. Frigyes
Veszprém
30°C

Újraértelmezett gyerekkor

2009. május 12. 20:02
Varga Erzsébet festőművész Gyerekkor című kiállítása kedden délután nyílt meg az egyetem B épületének aulájában.

Varga Erzsébet az Analitikai Kémia Intézeti Tanszék mérnöke. Tárlata különlegesnek számít, hiszen a festőművész nemcsak az egyetemen dolgozik, de itt is végzett, és azóta is jelentősen hozzájárul fejlődéséhez.

Képeiből 2003-ban készült tárlat "Az álmokban nincsen lehetetlen" címmel, így az érdeklődök most második alkalommal gyönyörködhetnek a művekben.

Felföldi Gábor két verssel köszöntötte Varga Erzsébetet, majd Rédey Ákos, az egyetem rektora nyitotta meg a tárlatot. Ez a kiállítás mérföldkő az egyetem életében. A képeken megjelenő motívumokról mindig a szeretet és a gondoskodás jut eszembe.

A Mindenhatóba vetett hit érződik rajtuk, s az, hogy Erzsi hisz az embertársaiban és a jobb jövőben. Sokat köszönhetünk képeinek, melyekből sok mindent tanulhatunk - mondotta.

Varga Erzsébet képei valóban a nyugalmat, a szeretetet és a boldogságot szimbolizálják. A kiállítás címe a Gyerekkor, így minden képben fellelhető az újrakezdés és a születés motívuma. A színek játékosan keverednek egymással, szinte már fogócskáznak a szemünk előtt. A gyerekekhez hozzátartozik az anya, így itt-ott megjelenik a gondoskodó szülő keze. A tavasz vidámsága mindenkit magával ragad, az élénk színek pedig életre keltik a lelkeket. Tele van élettel, és egy szebb jövőt sugároz felénk. A képek olyan vidámak és szeretnivalók, mint maga a művész. Varga Erzsébet a meghatottságtól nehezen tudott szóhoz jutni, de pár szavával is össze tudta foglalni kiállításának lényegét: a gyerekkor öröme mindenkinek a szívét megérinti újra.

A megnyitót Veress Györgyné Petrőcz Mária tanárnő zárta olyan dalokkal, melyek a képeknek még több értelmet adtak.
A tárlat június 3-ig tekinthető meg.
 

Janni Anikó
további cikkek
José Cura és a tanításai VeszprémFest José Cura és a tanításai A VeszprémFest szerdai napján José Cura argentin operaénekes lépett a História Kert színpadjára. Napjaink egyik legfoglalkoztatottabb művésze, akinek jelenléte némiképp nosztalgiával is szolgálhatott, hiszen 2004-ben az ő fellépésével indult útjának a VeszprémFest, azt követően pedig 2010-ben és 2018-ban is színpadra állt. A szerdai operaest nem csupán egy fellépés volt, amely zenei elemekből tevődött össze, hanem akaratlanul is valódi tanítást prezentált az argentin operacsillag. ma 13:49 Új közösségi tér született a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban – itt a BLOKK Art&Design Hybridart Új közösségi tér született a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban – itt a BLOKK Art&Design Június 21-én hivatalosan is megnyílt Veszprém minden bizonnyal legszínesebb helyszíne, a BLOKK Art&Design. A színes konténerekből kialakított közösségi tér a kreativitás és a művészet különös találkozásának origója. A szervezői megálmodtak egy pop-up helyszínt, amellyel új színt hozhatnak a veszprémi nyárba és a Gyárkertbe. Egy olyan találkozási pont jött létre, ahol a kortárs művészet iránt érdeklődők, a környékbeli fiatalok, a családosok, vagy épp a városba érkező pihenni vágyók egyaránt megtalálhatják az érdeklődésüknek megfelelő programokat.  2024. július 16. 14:15 A nyárvégi INOTA Focus ismét lebilincselő fényművészettel teríti be az erőművet A nyárvégi INOTA Focus ismét lebilincselő fényművészettel teríti be az erőművet A 2023-as első INOTA Fesztivál fényművészeti programjának egyenes ági folytatásaképp jelentkezik most augusztus 30-tól a háromnapos INOTA Focus: RADIANCE, hogy ismét összekapaszkodjon az üzemen kívüli inotai hőerőmű és a kortárs vizuális kultúra. Az INOTA Fesztivál az Erste támogatásával ráadásul fényművészeti pályázatot is hirdet. 2024. július 16. 22:02 Szeptemberben jön a Gyárkertbe Azahriah Gyárkert Szeptemberben jön a Gyárkertbe Azahriah Veszprém kártya-tulajdonosok kedden délelőtt 10 órától válthatnak jegyet a koncertre, a többiek csütörtöktől csak. 2024. július 15. 12:45

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.