Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kezdődik a cannes-i filmfesztivál

2009. május 14. 9:20 // Forrás: FH
A Pixar és a Disney alkotásával nyitja meg kapuit szerda este a rendezvény, ami eddig még soha nem kezdődött animációs filmmel.

Az európai filmipar legrangosabb eseményének számító, jövő vasárnapig tartó fesztiválon mások mellett Quentin Tarantino, Pedro Almodovar, Lars von Trier és Ang Lee is bemutatja legújabb rendezését. Filmjeikben olyan neves sztárok szerepelnek, mint Brad Pitt, Monica Belucci és Penélope Cruz - őket szintén a francia Riviérára várják a következő napokban.

Az egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó film versenyen kívül mutatkozik be a közönségnek. Terry Gilliam "The Imaginarium of Doctor Parnassus" című alkotása a tavaly januárban elhunyt Heath Ledger utolsó munkája volt. Az ausztrál színész halála után szerepét - jelképes fizetésért - Johnny Depp, Colin Farrell és Jude Law vette át.


Disney & Pixar - Up (trailer)

A fesztivál fődíjáról az Isabelle Huppert vezette zsűri dönt majd. A francia színésznő korábban úgy nyilatkozott, hogy nem a versengés a rendezvény legfőbb célja. "Nem hiszem, hogy azért vagyunk itt, hogy ítélkezzünk, hanem inkább azért, mert szeretjük a filmeket" - fogalmazott. A zsűri ennek ellenére dönt majd az alkotásokról - az Arany Pálmát május 24-én, a fesztivál zárónapján veheti majd át a nyertes.

vehir.hu
további cikkek
Meghalt Liam Payne, az egykori One Direction fiúzenekar tagja gyászhír Meghalt Liam Payne, az egykori One Direction fiúzenekar tagja A Buenos Aires-i rendőrség tájékoztatása szerint 31 éves korában elhunyt Liam Payne, a One Direction zenekar tagja, miután kizuhant egy helyi hotel harmadik emeletéről.  tegnap 12:00 Tízéves az Amigos a gyerekekért Alapítvány Forgács-Fábián Sára Tízéves az Amigos a gyerekekért Alapítvány Forgács-Fábián Sára tíz évvel ezelőtt hozta létre az Amigos a gyerekekért Alapítványt, a kórházban fekvő gyerekeket segítő nonprofit szervezetet. tegnap 21:45 Színházi előadást mutattak be a veszprémi fogvatartottak Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság Színházi előadást mutattak be a veszprémi fogvatartottak Kedd délután volt a Jóra való buzgóság című előadás bemutatója, melyet a szabadságvesztésüket a veszprémi bv. intézetben töltő fogvatartottak mutattak be. A darabot Várnagy Andrea, Liszt Ferenc-díjas zongoraművésznő szakmai irányításával állították színpadra, és a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság színháztermében mutatták be. 2024. október 16. 15:18 Három éve pezsegteti a belváros kultúráját és gasztronómiáját a KUNSZT kultúra Három éve pezsegteti a belváros kultúráját és gasztronómiáját a KUNSZT Már három éve pezsegteti Veszprém belvárosának kultúráját és gasztronómiáját a KUNSZT brunch-bisztró, ahol az születésnapi hétvége során új kiállítással és zenei élményekkel is lehetett találkozni, miközben konyhában és a pultban sem volt megállás egy pillanatig sem. 2024. október 14. 16:52

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.