Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 13. Jenő
Veszprém
26°C
2024. július 13. Jenő
Veszprém
26°C

Kezdődik a cannes-i filmfesztivál

2009. május 14. 9:20 // Forrás: FH
A Pixar és a Disney alkotásával nyitja meg kapuit szerda este a rendezvény, ami eddig még soha nem kezdődött animációs filmmel.

Az európai filmipar legrangosabb eseményének számító, jövő vasárnapig tartó fesztiválon mások mellett Quentin Tarantino, Pedro Almodovar, Lars von Trier és Ang Lee is bemutatja legújabb rendezését. Filmjeikben olyan neves sztárok szerepelnek, mint Brad Pitt, Monica Belucci és Penélope Cruz - őket szintén a francia Riviérára várják a következő napokban.

Az egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó film versenyen kívül mutatkozik be a közönségnek. Terry Gilliam "The Imaginarium of Doctor Parnassus" című alkotása a tavaly januárban elhunyt Heath Ledger utolsó munkája volt. Az ausztrál színész halála után szerepét - jelképes fizetésért - Johnny Depp, Colin Farrell és Jude Law vette át.


Disney & Pixar - Up (trailer)

A fesztivál fődíjáról az Isabelle Huppert vezette zsűri dönt majd. A francia színésznő korábban úgy nyilatkozott, hogy nem a versengés a rendezvény legfőbb célja. "Nem hiszem, hogy azért vagyunk itt, hogy ítélkezzünk, hanem inkább azért, mert szeretjük a filmeket" - fogalmazott. A zsűri ennek ellenére dönt majd az alkotásokról - az Arany Pálmát május 24-én, a fesztivál zárónapján veheti majd át a nyertes.

vehir.hu
további cikkek
Egy hónap múlva tartják a Balatoni Filmzene Fesztivált Egy hónap múlva tartják a Balatoni Filmzene Fesztivált Augusztus 9-11 között másodszor rendezik meg Balatoni Filmzene Fesztivált Balatonalmádiban. Az idei programban három nap alatt kilenc formációtól, hat különböző műfajban csendülnek fel régi és új idők film-főcímzenéi és betétdalai, könnyed, változatos és színvonalas szórakozást kínálva a Balaton északi partján üdülőknek és az itt lakóknak. 2024. július 10. 22:14 A hosszú élet titka lehet, hogy ott van a kiállítóterekben A hosszú élet titka lehet, hogy ott van a kiállítóterekben Munkácsy, Picasso, Rembrandt, de akár egy újhullámos kortárs festőművész is képes arra, hogy akár tíz évvel is meghosszabbítsa az emberek életét. És akkor még nem beszéltünk a zenészekről, szobrászokról, vagy a költőkről. A kultúrafogyasztás nem kizárólag lelki feltöltődés, igenis fizikai hatást is kivált az ember szervezetében, állítja egy kutatás. 2024. július 10. 11:44 Évről-évre eredményesebb a Veszprémi Érseki Főiskola Évről-évre eredményesebb a Veszprémi Érseki Főiskola Július hatodikán tartotta diplomaátadó ünnepélyét a Veszprémi Érseki Főiskola. A 2023/2024-es tanévben ötvenkét hallgató szerzett oklevelet, ebből kilencen alapképzési, és negyvenhárman szakirányú továbbképzési szakon.  A rendezvényen – tanszékvezetői és szakfelelősi megbízásának lejártával – megköszönték dr. habil. Leveleki Magdolna főiskolai tanár, a Szociális Tanulmányok Tanszék vezetőjének munkáját, akire részmunkaidejű oktatóként továbbra is számítanak. 2024. július 7. 14:55 Veszprémi színháztörténeti pillanat a Pannon Várszínházban Veszprémi színháztörténeti pillanat a Pannon Várszínházban Csütörtökön este játszotta a 250. alkalommal "A Pál utcai fiúkat" a Pannon Várszínház.  2024. július 5. 15:20

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.