Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. november 22. Cecília
Veszprém
1°C
2024. november 22. Cecília
Veszprém
1°C

Folyamatosan javul a magyar bor minősége

2017. október 10. 12:40 // Forrás: mti
A Borkiválósági programnak is köszönhetően folyamatosan javul a magyar borok minősége - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter kedden.
  • Fazekas Sándor szerint az előjelek kedvezőek voltak, a szüret gyakorlatilag befejeződött, forr a must, és várhatóan lesz utánpótlása a kiváló minőségű magyar bornak jövőre is.
  • Minőségében nagyon jó lesz az idei évjárat, a mennyiség azonban várhatóan 3 millió hektoliter alatt marad, 2,7 millió hektoliter körül lesz.
  • A legtöbb borvidéken már befejeződött a szüret, de Tokaj-hegyalján még szedik az aszúszemeket.

vehir.hu
további cikkek
Gyermek video kolonoszkóppal gazdagodott a Csolnoky Ferenc Kórház egészség Gyermek video kolonoszkóppal gazdagodott a Csolnoky Ferenc Kórház Hétfő délután került sor az ünnepélyes átadásra; azt eszközt a kórház gyermekosztályának alapítványa, az Emberkék Alapítvány adományozta az intézménynek, mely sikeresen pályázott a Pro Filii Alapítványhoz forrásért. 2024. október 8. 13:28 Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. 2024. szeptember 29. 9:00 Háromnapos gasztroünnep a Balaton és Olaszország ízeivel Háromnapos gasztroünnep a Balaton és Olaszország ízeivel A balatoni régió több mint 50 étterme és borászata mellett idén Olaszország kulináris különlegességeit mutatja be a Balaton Wine & Gourmet. A gasztroünnepet a korábbinál is gazdagabb programkínálattal szeptember 6-7-8. között rendezik Veszprémben. 2024. június 26. 16:13 Hagyomány és innováció: családi növényolaj manufaktúra Papkeszin Hagyomány és innováció: családi növényolaj manufaktúra Papkeszin A kilencvenes években még Amszterdamba szállították a hidegen sajtolt napraforgómag olajat, annyira nem volt itthon kultúrája, most, alig másfél évvel az üzem újraindítása után Innovatív termék díjat nyertek a Bakony Expón. Igaz, még van hova fejlődni abban, hogy elfogadtassák az emberekkel, a napraforgómagból kinyert olajat fűszerolajnak, és ne sima étolajnak tekintsék, de határozottan jó úton haladnak. A Behring Manufaktúrában jártunk. 2024. május 31. 9:19

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.